- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 431
- Поени од реакции
- 90
Тоа веќе е сериозен проблем. Најдобро би било да се ограничи до одредена граница излегувањето, телевизијата и компјутерот, но НЕ целосно да се забрани.
Исто ова мислам дека е правиот одговор.:smir:Била сум казнувана и ми бил одзиман интернето повеке пати но тоа немало никаков ефект.Јас сум ги поправала моите односи бидејки јас сум сакала а не дека ми го одземале компјутерот.Така само повеке инает ме факаше па сиите пари кои ми ги даваа за храна ги трошев во интернет кафиња и останував гладна.Или пак кога ке си дојдеш дома од излегување да те испрашуваат како да си во полициска станица за тоа каква била ноќта...Само повеке ке те фати инает да не кажеш шо се случило.Ништо повеке...
Да и јас се сложувам со оваКазнувањето е еден вид нож со две острици. Од една страна ако детето е казнувано ретко, тоа ќе си ја отслужи казната а од друга страна честото казнување донесува и обратен ефект - инает кој може дупло понегативно да влијае и кај детето и кај родителот. Го имаме и тепањето. Под тепање се мисли на 3-4 пати замавнување со стапчето по газот, каде детето (од 6 до 11 години) може ќе добие некој страв но подоцна пак ќе ги прави истите проблеми. Така да најдобро решение е комбинација од двете. Казната е одлична кога е разнолика (оример: еднаш забрана за интернет, втор пат недавање на пари). И да - одвреме навреме не е лошо чистење на прашината од панталоните.