Каков би ни бил животот без турските серии?

S

Shellshock nam67

Гостин
Без сериите, нема да можат турците да започнат со нивната окупација и враќање на контролата врз балканот.
Сериите влијаат врз психата на народот, и тие мора да ги придобијат симпатиите на народот за да можат да се шират.
Опширно е за објаснување, но вократки црти тоа е.
Порано ако се освојувало со оружје сега се освојува со инвестиции. А еве ги турците кај нас почнаа да се шират, така да во иднина очњекувајте се повеќе присутност на турски инвестиции и кога доволно ке се засилат економски, ке не имаат во раце и ке бидеме зависни од нив што значи тие ке не контролираат.
Ако се освестиме побрзо, можеме тоа да го прекинеме, ако не, не чека уште 5 века турско ропство.

tocno i ako im trgne na loso ekonomijata kako bumerang toa ce vlijae i na nas sepak Turcija e najgolem strateski pratner na Makedonija, a eve gledam i Grcite molat za turski investicii.
 
С

Само Човек

Гостин
Веруј ми дека серииве влијаат на психата, и треба да бидеме свесни за нивната намера, ама ако си дете ок е ке те разберам не си ти крив, таа проблематика треба повозрасните да ја решаваат.
Само те советувам да размислиш ако сакаш, малку подлабоко ако можеш.
уверен сум дека влијаат на психа, али не гледам полиика тука пошто не сум од оние луѓе кои во се гледаат политика. Најмогу влијаат кај малите деца, посебно сега кога се синхроризирани.Доказ за тоа се децата у мое маало кои криенката ја заменија со некакви замислени мислења. Потоа влијае на пензионерите кои не пропуштаат ни епизода и стварно луѓето веруваат дека таков е животот вом турција. И друга работам која ја имам приметено е зголемената депреесија кај луѓето, разочарувањата од животот. Проблемите во сериите се многу слични со реалните. Најчесто луѓето велат "ете дека парите не носат среќа" и добро би било да ја имаат таа мисла и кога ќе заврши серијата, но е така за жал
 

Kajgana Shop

На врв Bottom