Каква свадба?

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
nejkam svadba: 500 dusi rodnini od koi 90 % ne si gi videl poslednite 100 godini, a baska i neznaes kako se vikaat, milion servisi za rucanje i fildzani, cela godina spremanje za eden den koj i taka od pregolema vozbuda i zamor nema da go osetis. Cela nedela ke te vrtat niz grad i po telefoni,:zlo: vakva bila nevestata, takva bila, cela svadba ke cekaat da kiksnes za da mozat da ti se sitat zad grb.:zlo:..... uuuuuu...pa uste i nekoj pijan svat da ti se pogodi.... svadba i pol.
:nenene::nenene: si ziveeme nie veke godina i pol zaedno i na svadba ne pomisluvame, a koga ke dojde denot, znaeme i sami kade e maticno!:vozbud:
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Nikakva, najdobro:tv:
Da , zasto svadba? I taka znaes deka covekot na tvojot zivot ke e so tebe i vo dobro i zlo i ajde potpis pred maticno si treba i vo crkva da, ama svadba sto znam. Nikogas ne sum razmisluvala na ovaa tema, ama ako pravam svadba ke bide mala slatka ceremonija koja site ke ja pametat.
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Каква садба? хмм епа Да е со многууууу музика ама никакви фешти и глупости уффф то го мразам :)
 

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.010
Поени од реакции
1.122
Не можам да сватам некои.. Да умре човек абе за погреб се ќе се направи.. бетер од свадба.. само какви адети.. трошоци. А за свадба не? Па за убаво треба повеќе да се прави.. вистина е дека свадбата ќе биде скапа, заморно е тоа.. но сепак за убави работи вреди да се потрошат и пари.. бидејќи тоа е момент кој ќе го паметиш цел живот
..
Јас сакам традиционална, богата свадба со многу гости. И баш тоа е прилика да се видиме со роднини кои не сме се виделе цел живот, и едвај се познаваме..
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Леле, сега бев на свадба кај прв братучед, па тоа адети, мавање шамари,ставање вода во штикли на невестата, а, бе ко на некоја паганска ритуална фешта да си.Иако имаше смеење, јас тоа никад не би го правела, не за друго, ќе ми се смачи од тие глупости.Би се мажела поскромно, ама би сакала посовремена дешавка, иако ја почитувам традицијата, сепак, не е тоа за мене.
 
К

Кнез Мишкин

Гостин
На свадбата на брат ми, јас бев девер, но тие немаа некои посебни обичаи освем онаа со прстените во брашното кај младата, и она кога деверот не го пуштаат внатре и му бараат пари...Абе се пари ми ги зедоа....греота...ха,ха,ха...:uvo: .Мислам дека некои луѓе претеруваат со обичаи за да соберат што повеќе пари од свадбата.....:nesvest:
 

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Нејќам традиционална свадба. Сакам нешто поразлично, на некое убаво место да е на некоја планина или плажа, со друштво и ептен најблиски гости, може и без нив(само ја и младоженецот,баш би ми било супер :))
Традиционални свадби не ми се допаѓаат, по цел ден ваму таму, спремање пред тоа.. па дали се ќе излезе добро.. Само замарање за тој еден ден, кој помине во некое бунило, додека се освестиш поминало...
 

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Епа не знам дали ќе се мажам, ама ако биде тоа....
На мојата свадба нема да има 50000 души да ми ѕенѕаат на сарбошки песни.
Ќе се свири стар рок или нешто Yu. Таман ко за шизање. И знам едно, ако некогаш бидам невеста ќе бидам во мартинки а фустанот ќе го прилагодиме.
И да секако, само луѓето што заслужуваат да бидат таму.
 
N

NaSTy`G|rL

Гостин
Според мене, свадбите се многу интересни случки. Отсекогаш сум си поминувала супер на некои големи свадби, а не на оние малите кои се само за семејството, роднините итн. Јас лично би сакала гоооооолема свадба, да биде тоа добар спектакл кој нема да се заборави дооооолго време. Ама не ми е сега време за тоа :)
 

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
па мене не ми претставува никаква пречка да имам огромна свадба а после тоа да отидам на маурициус на меден месец.

Ама сепак мразам гужви. Значи најблиските во хотел најверојатно, кафаните некако не ми праат мерак. Наједонставно да си помине - колку адетот да се направи и вечерта :zlo: нели прва брачна ноќ? :)

после тоа барем две недели да се променам, да заборавам на работа, семејство и сето тоа... да си поминам убаво со невестата на меден месец и то!

и покрај тоа што со Анастазија имавме план на јахта со попче тоа да го направиме ненајавено и најмалку кога ние ке очекуваме - само мене пречка ми беше што ке правиме со попот после тоа?:tapp:

иначе најсоодветен месец или март или април би било :)
попот во чамец и назад. :helou:
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Свадба-традиционална?!?!:nenene: :nenene:
Свадба со мал милион луѓе?!?!?!:nenene: :nenene:
Најблиските,оние кои ми значат нешто во животот и оние кои ќе останат со мене и понатаму на некое скромно место без многу помпа и церемонии но сепак интересно и за памтење
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.642
Поени од реакции
13.092
Nothing special. Тесен круг на фамилија. А каде? во некоја биртија :pos: (шала на страна). После со љубената на меден месец во Париз или Рим
 

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
da bi ziveela vo kuka so ogromen dvor..bi go uredila dvorot najraskosno..so mn sveki i cvekinja...bi sakala u pozadina da mi sviri nekoj rok bend .i max 30 luge da ima :pipi: i naravno da ne bidam u bel fstan :)
 

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Никаква.. или мала со одбрани пријатели без катаљарда роднини и комшии и (не)познаници.... уште немам смислено пош у задње време се помалку верувам во институцијата наречена брак... би сакала да е во мај.. поточно 31мај... на роденденот.. покрај вода.. значи езеро а пожелно е море... со некоја тема нормално и без ора и мешаници... одреден тип музика во склад со храната и со декорацијата... венчаница .. хмм... сакам да е или тесна скроз со корсет долга или кратка и широка
 

Kajgana Shop

На врв Bottom