Кадрава или права коса?

Кадрава или права коса?

• Права

Гласови: 200 65,6%
  • Кадрава

Гласови: 105 34,4%

• Вкупно гласачи
    305
С

Сатори

Гостин
Права. Имам многу виткана коса, и премногу ја оштетив се со цел да ми биде права.
Истиот проблем.
Имам природно кадрава коса и многу мало лице, кога би ја оставила така немаше да се приметувам од косата, затоа исклучиво права, фенирање и пеглање и сега ми е оштетена доволно за да не можам да ја пуштам да порасне повеќе од рамениците.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
285
Поени од реакции
39
Не знам дали претходно имам пишано на темава ама знам дека имав гласано за права, сега тотално го сменив мислењето :) Кадрава ми е многу поубава и женствена, сега фала Богу дека зависи до тоа каква коса ти стои али дефинитивно моментален фаворит ми е кадрава :pipi:

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Имам премногу права коса, која никако неможе да се извитка, но обожавам кадрави коси. Секој ден се обидувам да пронајдам начини како откога ќе ја извиткам да ми остане подолго таква :(

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
На некои лица побаво стое права на некои кадрава.Зависи до лицето .Не можам да генерализирам дали е подобро права или кадрава.Инаку мојта е права ама на краевите малку се витка како свила е помааалку кадрава.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
хаха Права:pipi:
има луѓе шо не им стои права или :toe: може сме навикнале на нив да ги гледаме со кадрава коса... мојава коса на приемр шо и да и правам ми се исправа одма.. и не се витка никаде. али морам да кажам дека мн ми се свиѓа девоче коа ке видам со пуцвал коса.. али пуцвал пуцвал онака локни виткани :)...

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
kosata mi e izmegu: ni prava ni vitkana-nekako prekrsena:toe: no sepak poveke mi stoi prava i ja peglam skoro sekoj vtor den, no nekogas i ja vitkam onaka kolku za promena,no sepak poubavo mi e :prava

Д

ДаркхарТ

Гостин
Имам неподносливо кадрава коса понекогаш живци кинам ради тоа оти неможам да ја контролирам. Ретко се случува да ја испеглам и дефинитивно изгледам како сосем другачија особа...Пегла за коса неможе да ја скроти мојата коса затоа кога ја пеглам ја пеглам со домашната обична уклучена на 3ка и ми одзима околу саат време. Морам да напоменам дека последниот пат кога ја употребив пеглата за таа цел ја прегорев :nesum:

Член од
12 јануари 2010
Мислења
130
Поени од реакции
4
ми стојат и двете варијанти, но сепак повеќе се свиѓам со права коса

Член од
8 февруари 2010
Мислења
21
Поени од реакции
4
имам долга кадрава коса, а ми се допаѓа кога е онака разбушавена и на врвовите неколку локни :pipi:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
имам права коса, но обожавам виткана али не ептен така да секојдневно си ја навиткувам :pipi: освен кога не ме мрзи:baeh:

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Женски....Што повеќе ви се допаѓа...Кадрава или права коса? Каква коса имате вие и дали би сакале да ви биде поинаква?
Дали важи она дека оној кој има права, сака кадрава и обратно? Дали и кај вас е така? Долга или кратка? Јас имам кадрава долга коса и задоволна сум :smir: Зависи понекогаш ја правам да сменам малку.
Машки... Какви девојки повеќе ви се допаѓаат? Ве привлекуваат повеќе оние со кадрава, или права коса? Долга или кратка?
Повелете...:salut:
hmm ne mozam da se odlucam pomegu dvete, nekad i takva i takva.....imam prava kosa, no ne bukvalno prava, taka nekad sakam da mi bide vitkana, iako kako mala ne se podnesuev so vitkana.......i sekako dolga, kratka nema sansi bar za mene.....na maskite sekakva im se sviga samo da e devojka :pos2::pos2::nesum::nesum::nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom