Каде ја гледате Македонија во меѓународната политика?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Со тоа, сакав да ти обjаснам, дека лаjната дека сега ги ручате и Кримските лаjна денес, се дел од еден и ист процес. И не теку тие, а свите лаjна на Балканот. Тоа не означува, дека ДЕНЕСКА не постоjат македонци и Македонија. После тие 100 години бугарите и македонците не се ист народ и манталитетно и ментално и тоа веке за радост не е проблем на бугарите како цело. Проблемот е дека ТОА е проблем на Балканот и подалеку.
Pet pati go chitam i prechituvam tvojot post i ushte ne mi e jasno shto sakal da kazhe pisatelot.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.807
Поени од реакции
15.727
http://www.advance.hr/vijesti/grcki-premijer-alexis-tsipras-neocekivano-posjetio-donalda-trumpa-u-washingtonu-kako-bi-mu-porucio-turska-mora-ostati-u-nato-u/
ова навидум не е за ова тема, ама има големо влијание на нашиот НАТО статус...
Ако Турција излезе од Нато а Русија остаане во Србија, ќе бидеме бргу зачленети милом или силом, во противно Грција ќе може да си прааи ку*ташаак со контрола на учевниците и спомениците ( а и Блгарија)
Сепак НЕ ми е јасно што би добил Ципрас од Турското влијание во НАТО, малку нелогично или лицемерно ми е, грчкиот интерес е сспротивен, башка што се тие и Кипар руски тројански коњи
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
Pet pati go chitam i prechituvam tvojot post i ushte ne mi e jasno shto sakal da kazhe pisatelot.
Не можеш бидејќи си нормален, рационален човек, а тој е побугарен и следствено општиш со искривена перцепција на (истриска) реалност.

Прво, Македонци има не само денес, како што инсинуира бугарската малоумна пропаганда со која му е испран мозокот, туку многу одамна и сме спомнти во изворите во секој историски период. Истото не може да се каже за Бугарите.

Второ, Македонци и Бугари се апсолутно различни народи при што Бугарите имаат нула (0) учество во македонската етногенеза.

Фактот што они демек прифатиле дека ДЕНЕС не имало, но не и порано (за да ја одржуваат лагата на бугаризмот), е ирелевантен, бидејќи на државно ниво ја продолжуваат истата шовинистичка политика како и порано.
 

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
36.788
Поени од реакции
29.243
,,,,Makedonija vo medjunarodna politika,,,OMG,, a koja toa makedonija,,,,
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.239
Поени од реакции
78.861
Мaкедонија ќе одигра клучна улога во дипломатското решавање на кризата на Корејскиот Полуостров.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom