Каде после средно?

Каде после средно?

• Технички науки

Гласови: 5 25,0%
  • Медицински науки

Гласови: 3 15,0%
  • Општествени науки

Гласови: 7 35,0%
  • Ќе барам работа

Гласови: 0 0,0%
  • Ќе си седам дома

Гласови: 0 0,0%
  • Ќе бегам во странство

Гласови: 1 5,0%
  • Ќе кликнам без врска

Гласови: 4 20,0%

• Вкупно гласачи
    20
  • Гласањето е завршено на .

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Подобро ти е на Стоматолошки да отидеш, отколку на Високата школа. Не се грижи, знам што зборувам, ветар во магла е Високата, истото учење ќе го имаш на двете, а вака со факс ќе имаш диплома за стоматолог.
знам,ама многу е различно од стоматолог до забен техничар,а јас несакам на стоматологија ова ми е поинтересно, а и ова е со 3 а стоматологија со 6 год
...сепак фала на советот :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
изгледа на ПМФ на Интернет и мобилна технологија , ама се мислам , бтв сешто може да испадне послем матурава така да рано е да размислувам ке го пуштам мозокот на пасење до Август ..

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Јас уште сега се одлучив каде секако ако имам можност би сакала правни науки ама на ФОН се надевам дека ќе ми се исполни желбата:smir:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Или машински или електро, ќе видиме со матурава што ќе биде.....

Член од
9 март 2008
Мислења
184
Поени од реакции
4
Планирам да идам на филозофски социјална политика социјален работник .

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
После средното незнам ни што предмети да полагам ни каде ке ме примат ни каде да одам. Сакам да одам нешто за новинарство. Има некој совет каде тоа?

Член од
15 април 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Сакам да одам нешто за новинарство. Има некој совет каде тоа?

Пред пар месеци имаше убав саем за школување, на исто место беа собрани сите релевантни факултети од Македонија и можеа да се добијат информации од прва рака, програми, наставни планови...

[IH]

Imperator aka Makedon
Член од
16 април 2007
Мислења
142
Поени од реакции
0
Зборат дека факултетите во скопје се најтешки, доколку во другите градови и да одиш само на испити ке поминеш (нормално без ич учење ке паднеш)
така да ... би се одлучил за Штип - Информатика

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Пошо оваа година сум матурант, 100% сум веќе одлучен дека ќе се запишам на ФЕИТ (електро), на смерот ЕРПС (електроника, радиотехника и процесирање на сигнали).

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Сега за сега, план ми е Computer Science на UACS. Има многу мала шанса да не одам таму, ама рано е сеуште... (така викавме и на 31 декември кога баравме место каде да славиме нова година :pos2:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
[IH];1825802 напиша:
Зборат дека факултетите во скопје се најтешки, доколку во другите градови и да одиш само на испити ке поминеш (нормално без ич учење ке паднеш)
така да ... би се одлучил за Штип - Информатика
А ти сакаш да научиш нешто или само да имаш диплома во џеб?

Ако не успеам да се запишам на некои од Американските универзитети, ќе студирам тука, на ПМФ или на ФЕИТ, отсек информатика, иако понекогаш ми доаѓаат некои чудни идеи да се запишам на Стоматолошки.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...па сеа за сеа сакам да продолжам на фармација ..ама има време до 4 година =)..се може да се случи до тогаш

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Хмммм или ФЕИТ на ИКИ, или ПМФ Програмско инжинерство. Некако ПМФ повеќе ме влече!

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
a zosto ne se staveni umetnostite ?

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
мислам да продолжам на опшествени науки (социјална работа и политика )ама сеуште има време ке се размисли

Kajgana Shop

На врв Bottom