Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Си одев накај дома и така си поминував покрај факсов и викам зошто па да не бе ај може ќе влезам овде.. и така бидна :) се зезам... неостварена желба од детството, па мораше некогаш да стане и реалност нели :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Паа конечно и јас се решив каде ќе одам :pipi:.. Општа медицина 90 %..
Само ме мачи изборот Скопје - Штип .. Ени хелп ??..
Која е разликата ?? ( ако ја има )

H

^HITMAN^

Гостин
Врз основа на бла бла бла мубети и на средношколски занес од типот - вака ќе биде, така ќе биде...

Паа конечно и јас се решив каде ќе одам :pipi:.. Општа медицина 90 %..
Само ме мачи изборот Скопје - Штип .. Ени хелп ??..
Која е разликата ?? ( ако ја има )
Скопје. Разликата е во СЕ. Дипломата од Универзитетот Св."Кирил и Методиј" неможе да се споредува со ниедна друга кога збориме за нашиве универзитети и квази колеџи.

Proud to be - Машински инженер - Машински факултет Скопје, Св. "Kирил и Методиј"

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Во последно време премногу ме мачи баш тоа прашање. Сакам негде надвор во странство, ама знам дека тешко ми е да се адаптирам.

Отсекогаш сум сакала да студирам медицина. Би сакала хирургија, ама со мојава непрецизност, тоа е многу тешко изводливо. Не би останала само на општа медицина, а за да бидам како Хаус ми треба пола живот да го поминам над книга за да успеам да станам дијагностичар. Значи, тоа би отпаднало.

Друго нешто за што ме бива, е да студирам право. Ама ја сум од оној тип на луѓе на кои брзо им се здосадува она што го работат, а тоа ми изгледа некако монотоно и досадно, не сум јас за тоа.

Се мислам и за можната комбинација меѓу овие две, судска медицина, со ножот у една, шишето алкохол у друга рака... Незнам што би било поисплатливо...

B

black angel

Гостин
ја ќе бидам археолог исто ко братми :pipi: највејќе тоа ме привлекува :smir:

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
ке бидам инспектор . ко татко ми :smir:

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Што ќе студирам и не ми беше тешко да се одлучам, само го продолжив тоа што го учев во средно кое и така од претходно добро ми одеше..

а градот го одбрав поради тоа што нај-другарите од средно отидоа таму, а мене ми беше сеедно :)

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
некаде кај што не се учи многу најверојатно..:tapp: ако има таков факс радо би

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
ја го иам планирано електро уште од 7мо одделение и сигурно таму одам, техникава мн ме привлекува, е сега јбг знам ќе се упропастам дур завршам али што е тука е

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
некаде кај што не се учи многу најверојатно..:tapp: ако има таков факс радо би
ДИФ дефинитивно!

Инаку како се одлучуив? шознам... увек сум сакал компиутери и сакав да ги учам де... е сеа малку заблуда ми беше дали фон дали американ али глеам секој втор оди на фон и викам абе ја неќам да сум таков! ја ке бидам поразличен и ете ме на американ... супер факултет бе дефинитивно! си го сакам факултетот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom