Г
Гучи
Гостин
А зошо би чувал скршено огледало?Носи несреќа ако дома чуваш искрешено огледало барем мене така ми има кажано баба ми
А зошо би чувал скршено огледало?Носи несреќа ако дома чуваш искрешено огледало барем мене така ми има кажано баба ми
Има и такви кои чуваат малце да е скршено или пак омиленото огледалце и се скрши и него фрлаат бидејки нели омилено еА зошо би чувал скршено огледало?
Ни ја ама како и да е никогаш не чувам нешто скршеноАбе, чисто суеверие...
Не верувам во такви чуда
Зашто би чувал нешто скршено ?Има и такви кои чуваат малце да е скршено или пак омиленото огледалце и се скрши и него фрлаат бидејки нели омилено е
--- надополнето: 4 јули 2012 во 20:22 ---
Ни ја ама како и да е никогаш не чувам нешто скршено
Рака коа ке скршиш после ја фрлаш?Зашто би чувал нешто скршено ?
Рака коа ке скршиш после ја фрлаш?
А ја чуваш скршена ?Рака коа ке скршиш после ја фрлаш?
Тоа може одма и на нашиот аеродором да ти го конфискуваат. Дозволено е 100 ml. вода да се носи со себе а камо ли и храна. Тоа е се заради можни терористички ујдурми да не направиш случајно експлозив. Затоа не се дозволени.Општи прашања м?
Епа вака
Патување со авион-дали може да носам сувомеснати производи и до која количина? Смешно е ама ете ми побараа да им однесам кашкавал и две аргети. Тоа е се ама да не им текне па да ми тупнат некоја казна на аеродром кога ке се симнувам.За Македонија не е проблем некако ке се разберам ама за таму (Цирих иначе).
Сте имале некое искуство со ова?
Абе ако дошло до конфискување ич не ми е гајле за нив,работата ми е казна да не ми пишат. Имаше еден случај таков пред 10-тина години ама човекот носеше стварно многу паштети и некои колбаси,го знам човекот-сам кажуваше . Не знам дали за 2 аргети ке ми праат проблем....Тоа може одма и на нашиот аеродором да ти го конфискуваат. Дозволено е 100 ml. вода да се носи со себе а камо ли и храна. Тоа е се заради можни терористички ујдурми да не направиш случајно експлозив. Затоа не се дозволени.
Хахахахахахахаха ме изнасмеа.Рака коа ке скршиш после ја фрлаш?
За водата знам од искуство. Храна можеби и е помалку дозволена.Абе ако дошло до конфискување ич не ми е гајле за нив,работата ми е казна да не ми пишат. Имаше еден случај таков пред 10-тина години ама човекот носеше стварно многу паштети и некои колбаси,го знам човекот-сам кажуваше . Не знам дали за 2 аргети ке ми праат проблем....
Ти ова од искуство го знаеш или по кажувања?
Друже сето тоа спакувај го во твојот куфер или патничка торба и ќе немаш никаков проблем , но не во личниот багаж кој ке го носиш со себе горе во самиот авион .Општи прашања м?
Епа вака
Патување со авион-дали може да носам сувомеснати производи и до која количина? Смешно е ама ете ми побараа да им однесам кашкавал и две аргети. Тоа е се ама да не им текне па да ми тупнат некоја казна на аеродром кога ке се симнувам.За Македонија не е проблем некако ке се разберам ама за таму (Цирих иначе).
Друже, вода можеш да носиш ама не со себе. Со себе ич не е дозволено ни вода ни храна. Прашањето ми е за во багаж. Ете на пример парфеми, дезодоранси, афтер шејв и другите работи за лична хигиена не се дозволени со себе ама се дозволени во багаж да ги носиш.За водата знам од искуство. Храна можеби и е помалку дозволена.
Се` дури е конзервирана храната (за паштетата не верувам дека ќе прават проблеми), нема да имаш проблеми. Ама за кашкавалот, нема шанси да те пуштат ако ти е рефус...Општи прашања м?
Епа вака