Каде може да најдам? (Општи прашања)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.446
Поени од реакции
58.816
Абе, чисто суеверие...
Не верувам во такви чуда :)

L

.Lost Angel.

Гостин
А зошо би чувал скршено огледало? :LOL:
Има и такви кои чуваат малце да е скршено или пак омиленото огледалце и се скрши и него фрлаат бидејки нели омилено е :D
--- надополнето: 4 јули 2012 во 20:22 ---
Абе, чисто суеверие...
Не верувам во такви чуда :)
Ни ја ама како и да е никогаш не чувам нешто скршено :)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Има и такви кои чуваат малце да е скршено или пак омиленото огледалце и се скрши и него фрлаат бидејки нели омилено е :D
--- надополнето: 4 јули 2012 во 20:22 ---

Ни ја ама како и да е никогаш не чувам нешто скршено :)
Зашто би чувал нешто скршено ?o_O

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Општи прашања м?
Епа вака
Патување со авион-дали може да носам сувомеснати производи и до која количина? Смешно е ама ете ми побараа да им однесам кашкавал и две аргети. Тоа е се ама да не им текне па да ми тупнат некоја казна на аеродром кога ке се симнувам.За Македонија не е проблем некако ке се разберам ама за таму (Цирих иначе).

Сте имале некое искуство со ова?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Општи прашања м?
Епа вака
Патување со авион-дали може да носам сувомеснати производи и до која количина? Смешно е ама ете ми побараа да им однесам кашкавал и две аргети. Тоа е се ама да не им текне па да ми тупнат некоја казна на аеродром кога ке се симнувам.За Македонија не е проблем некако ке се разберам ама за таму (Цирих иначе).

Тоа може одма и на нашиот аеродором да ти го конфискуваат. Дозволено е 100 ml. вода да се носи со себе а камо ли и храна. Тоа е се заради можни терористички ујдурми да не направиш случајно експлозив. Затоа не се дозволени.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Тоа може одма и на нашиот аеродором да ти го конфискуваат. Дозволено е 100 ml. вода да се носи со себе а камо ли и храна. Тоа е се заради можни терористички ујдурми да не направиш случајно експлозив. Затоа не се дозволени.
Абе ако дошло до конфискување ич не ми е гајле за нив,работата ми е казна да не ми пишат. Имаше еден случај таков пред 10-тина години ама човекот носеше стварно многу паштети и некои колбаси,го знам човекот-сам кажуваше :icon_mrgr:. Не знам дали за 2 аргети ке ми праат проблем....

Ти ова од искуство го знаеш или по кажувања?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Абе ако дошло до конфискување ич не ми е гајле за нив,работата ми е казна да не ми пишат. Имаше еден случај таков пред 10-тина години ама човекот носеше стварно многу паштети и некои колбаси,го знам човекот-сам кажуваше :icon_mrgr:. Не знам дали за 2 аргети ке ми праат проблем....

Ти ова од искуство го знаеш или по кажувања?
За водата знам од искуство. Храна можеби и е помалку дозволена.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
Општи прашања м?
Епа вака

Друже сето тоа спакувај го во твојот куфер или патничка торба и ќе немаш никаков проблем , но не во личниот багаж кој ке го носиш со себе горе во самиот авион .

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
За водата знам од искуство. Храна можеби и е помалку дозволена.
Друже, вода можеш да носиш ама не со себе. Со себе ич не е дозволено ни вода ни храна. Прашањето ми е за во багаж. Ете на пример парфеми, дезодоранси, афтер шејв и другите работи за лична хигиена не се дозволени со себе ама се дозволени во багаж да ги носиш.
Гет ит?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Општи прашања м?
Епа вака

Се` дури е конзервирана храната (за паштетата не верувам дека ќе прават проблеми), нема да имаш проблеми. Ама за кашкавалот, нема шанси да те пуштат ако ти е рефус...

Kajgana Shop

На врв Bottom