Тимјан=мајчина душица, на пазар.Каде може да се најде тимјан зачин?
ги немаш видено? па добри 10 години ги има кај нас со сигурност тврдамНекаде во Македонија да не има случајно вакви? Не е вотка нешто како сокче е со 4 проценти алкохол, во Црна Гора ги имам видено, ама во Македонија досега никаде ги немам видено.
Ground chuck кај нас ти е говедска плешка, тешко да ја најдеш па јунешка ти е најблиску. Претпоставувам за бургери ти е потребно ова? 80% се мисли на маснотиите наспроти чисто месо. Побарај мелено со не поише од 20% мрсно, никако мешано со свинско. Ribeye кај нас тешко да најдеш освен можеби како зреено во тинекс, а кошта еден здрав бубрег и сите се најчесто резервирани. Нешто слично побарај "рамстек" во месари во поголемиве маркети. Не сум се заинтересирал последниве години па доколку грешам слободно нека ме поправат поупатените, али генерално ќе се разочараш од понудата на нашиов пазар.. у секое поле..Како се преведуваат месава пример: ground chuck, 80% lean ground beef или ribeye т.е како да им ги објаснам во тинекс/веро/месариве, м? Пусти online рецепти....
Во некој месари се разбираат и може да ти излезат у пресрет да ти дадат ribeye.Како се преведуваат месава пример: ground chuck, 80% lean ground beef или ribeye т.е како да им ги објаснам во тинекс/веро/месариве, м? Пусти online рецепти....
Па земи слика од интернет и кажи му од овој дел на кравата да ми пресечеш месоПаааа за бургери, ама и за други работи. Целта беше translate-от, како да се разберам со нашиве за тоа што го барам ради странски рецепти . Фала ви на инфо.
Побарај во ВЕРО или Тинекс DelicatessenИма кај нас од сирењава -
Cheshire, Pecorino Style, Swiss, Brie, Harvati
?
Fala,restoran belvedere na centar pomedju dom na kultura i hotel riviera. dve corbi so pienje 280 den