Кавадарци и Штип ќе бараат работници од другите градови

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не знам сега дали ќе се испотепаат од другите градои да дојдат во Кавадарци да работат кога се откри колкава ќе биде платата во германската фабрика. За 9000 денари, ни патот, ни ќирии нема да извадат на па нешто друго. Повеќе од 200 евра да зема некој во Дрекслер ќе биде научна фантастика.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
вчера на трибина канидадот за градоначалник од СДС праша во врска со фабриката

-Зошто од фабриката не кажуваат од кога ќе ги носат на обука луѓето што ги примиле во Романија?

а пред два месеца лафеше

Каква фабрика од германија сето тоа е маркетинг на владата

истотака знам близок човек на сдс кој доби високо место во фабриката, иако и тааа самата не веруваше дека ќе се вработат блиски луѓе од сдс,сега Таа ќе одлучува кој ке помини на интервјуто

сепак ако си квалитетен немора да се со власта за да се пробиеш

со ова се потврди моето твредење дека ДА, ке им а партиски војници ама тие ке бидат само работници и по некој шеф на смена но најјакиот кадар и менаџерскиот тим мора да се КВАЛИТЕТ без разлика од која провиниенција доаѓаат.

поздрав до познаничката која стана Референт за Човечки Ресурси

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Помалку од кога биле шивачки. Во конфекција за шиење минимална плата е 150 евра зависи од операцијата што ја работиш, а платата може да дојде и до 250 евра.
А плус и за во Џонсон да работиш мора да си со средно обрзование со факултет не примаат. Јас се пријавив за да работам на компјутерите каде ги цртаат моделите и не ме примија.
Знаат дека ќе треба да ми дадат мин 300 евра, а вака оние со средно мислат дека се прости и ајде ќе им даваат 8000 ден.
Џабе си се пријавил. Ако немаш таму твој човек да каже "овој го земаме", не ти го ни гледаат CV-то. Информација од прва рака.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А бидејчи повеќето од 4000 вработувања ќе бидат работници и администарција, јасно е кој има предност во интервјуата и вработувањето де! Ако си квалитетен, пр. дипломиран електроинжинер, да ќе се пробиеш, како работник со 9000 ден плата.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Шо ке црташ
Кројни слики за моделите што ги шијат.
--- надополнето: 21 септември 2012 во 19:10 ---
Џабе си се пријавил. Ако немаш таму твој човек да каже "овој го земаме", не ти го ни гледаат CV-то. Информација од прва рака.
Го знам тоа али сепак мислев странска фирма и ќе зима без врски.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Кројни слики за моделите што ги шијат.
--- надополнето: 21 септември 2012 во 19:10 ---

Го знам тоа али сепак мислев странска фирма и ќе зима без врски.
Странска фирма, али македонски лопови. :)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Има некој информација за во Србија во истата компанија како е платен работникот?

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
А бе и во Струмица гунгула ќе беше ќе немаше доволно компјутерџии па ништо, и ова ќе помине така.

A

andrea85

Гостин
И Ко што гледам цела Македонија се вработи овде, се испотепаа,:tapp:

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.043
nogo jak grad izleze Stip. Zapadnjaci se interesiraat za negovat industrija

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
platite vo stip - 7.000 denari, minus 1000 denari za prevoz do stip , ti ostanuvat cisti 6000 denari , e, seg za hrana si nosis od doma
bitola , novata fabrika so koja se falese vladata, taa za okolu avtomobilskata industrija , ima otvoren konkurs, seuste primaat i baraat rabotnici ,plata 7.000 denari ,za prevozot i hranata bas i ne sum informiran , ama ebi ga , a nisto ?, vaka ke se ima za korka leb bez sol , ta ti ebam drzavata

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
И Ко што гледам цела Македонија се вработи овде, се испотепаа,:tapp:
Narodot si e kriv, znaci nazalost ima dosta spremni magarinja da rmbaat za tie pari. Ako si zateraat inaet i nikoj ne se prijavi za rabota platite sami ke si se kacat. Nema tuku taka gazdite da ostavat prazna fabrika vo koja lupnale neznam kolku milioni evra.

Kajgana Shop

На врв Bottom