КОСМОС - станбено-деловен комплекс

Член од
25 јуни 2011
Мислења
90
Поени од реакции
65
арно велиш- овците најлесно се манипулираат
Бре бре бре све овци околу вас, само вие саде сточари сте.

Врска немате што се случува околу вас, пратите некои телевизии, некои весници, некои новинари, рекла-казала по градов, тетин-ми-работи-у-МВР и слични извори.

Да знаете како се спремаат весници и телевизиски дневници, никогаш повеќе не би поверувале на тоа што го гледате и слушате.

Вистинските информации се скриени далеку од сите нас. Она што го гледаме е само она што политичарите и службите сакаат да го видиме. Повеќе од тоа и да сакаш неможе.

А на база на погрешни информации можеш да донесеш само погрешни заклучоци.

Затоа не треба да си толку сигурен во твоите ставови, бидејќи се базираат на погрешни информации.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113

Врска немате што се случува околу вас, пратите некои телевизии, некои весници, некои новинари, рекла-казала по градов, тетин-ми-работи-у-МВР и слични извори.

Да знаете како се спремаат весници и телевизиски дневници, никогаш повеќе не би поверувале на тоа што го гледате и слушате.

Вистинските информации се скриени далеку од сите нас. Она што го гледаме е само она што политичарите и службите сакаат да го видиме. Повеќе од тоа и да сакаш неможе.

Затоа не треба да си толку сигурен во твоите ставови, бидејќи се базираат на погрешни информации.
еееее тука е разликата- што јас читам разно разни новости вести од светот и од најразлични извори- за разлика од тебе - кој верува на она што Мк телевизии му го сервираат

а ова болдираново ептем ти е јако :pos:

Член од
25 јуни 2011
Мислења
90
Поени од реакции
65
Исто така позади Рамстор требаше да се изгради Хотел или што ти ја знам , мислам дека истечени се роковите кога требаше да се изградат објектите , но нема ништо од тоа , но зошто законите не важат за сите исто , зошто сега не ги казнуваат инвеститорите за прекршување на предвидените рокови.
Инвеститорот на плацот позади Рамстор може јавна куќа да изгради и да не плати денар комуналии, и никогаш нема да му го одземат.

Затоа што - да цитирам еден коментатор погоре - "тоа е политичка одлука".

Брррррр... Колку тоа импресивно звучи! "Политичка одлука"! Ууууууааааууууу!

Пастирите го користат терминот "политичка одлука" наместо "коруптивна зделка" кога им објаснуваат на овчичките зошто некои "странски" инвеститори се поеднакви од другите.

Иначе, за "политичка одлука" се лежи во затвор по повеќе основи (злоупотреба на службене должност, примање мито, итд.)

Во нашата мила Македонија, за среќа, на долг рок, сепак функционираат законите. Како што досега се сменија многу влади и премиери, така и кога овој сегашниот ќе си отиде од функцијата, така тогаш сите тие кои правеле "политички одлуки" ќе ги стигне правдата и ќе поиграат малце табла во Идризово.

Секого ќе го стигне долгата рака на правдата. И кодошите кои пред 20-30 години си мислеле дека никој ништо не им може, еве сега полека ги плаќаат гревовите на нивното минато.
--- надополнето: Aug 2, 2011 4:42 PM ---
еееее тука е разликата- што јас читам разно разни новости вести од светот и од најразлични извори- за разлика од тебе - кој верува на она што Мк телевизии му го сервираат

а ова болдираново ептем ти е јако
Смешен си дечко, со твоиве претпоставки. Како прво, не живеам во Македонија.

Да не се замислуваш Џемс Бонд кога ги анализираш тие твои "најразлични извори". :pos:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168

Ова ко заговор да е некој, па не сакаат да ни ги кажат вистинските информации. Во случајов има две страни, оштетената страна, Цаноски, може во секој момент да ги претстави “вистинските информации“. Јас никаде не чув тој да демантира било која информација дадена од властите. Тој само тврди дека грешел, ама морало нему да му се прости. Не оди тоа така.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Луѓе од оваа инвестиција Македонија ќе имаше голема полза, немаше да има никаква штета.
Ќе се решеше проблемот со становите во Скопје, плус ќе поефтинеа за некое евро по квадрат.
И сеа Груевски мисли за доброто на Македонија?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Луѓе од оваа инвестиција Македонија ќе имаше голема полза, немаше да има никаква штета.
Ќе се решеше проблемот со становите во Скопје, плус ќе поефтинеа за некое евро по квадрат.
И сеа Груевски мисли за доброто на Македонија?
Ти сериозно ова?
Јас сум глуп шо сум платил комуналии?

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Смешен си дечко, со твоиве претпоставки. Како прво, не живеам во Македонија.
Да не се замислуваш Џемс Бонд кога ги анализираш тие твои "најразлични извори". :pos:
јел да? хахахаха- ееееее тука лежи зајакот- не живеел во Македонија:unsure: -
Па што се препелкаш бе цело време - што те боли тебе стапот што се случува овде?
иди бе гитла- не туку ме цитирај постојано - најди си некоја занимација- ти ќе ми збориш мене за мои ставови- :pos: и дали биле прави или погрешни информации
веројатно тебе врапчето на Митко (покојниот) ти ги кажува вистинските информации:ROFLMAO:

Член од
25 јуни 2011
Мислења
90
Поени од реакции
65
Ова ко заговор да е некој, па не сакаат да ни ги кажат вистинските информации. Во случајов има две страни, оштетената страна, Цаноски, може во секој момент да ги претстави “вистинските информации“. Јас никаде не чув тој да демантира било која информација дадена од властите. Тој само тврди дека грешел, ама морало нему да му се прости. Не оди тоа така.
Не вади од контекст, тука се зборуваше генерално за овци и сточари и информации од јавни ме
јел да? хахахаха- ееееее тука лежи зајакот- не живеел во Македонија:unsure: -
Па што се препелкаш бе цело време - што те боли тебе стапот што се случува овде?
иди бе гитла- не туку ме цитирај постојано - најди си некоја занимација- ти ќе ми збориш мене за мои ставови- и дали биле прави или погрешни информации
веројатно тебе врапчето на Митко (покојниот) ти ги кажува вистинските информации:ROFLMAO:
Друже, у суштина можеш да ми го попушиш, а гитла од Македонија можеш да фатиш ти и фамилијата. Кога ќе завршиш, да се пријавиш за друга задача.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
продажба на Окта на грк(министер Никола Г.)
продажба на Усје-цементарница на грк(министер Никола Г.)
прифати различно име од уставното на самитот во Букурешт без да го праша народот(премиер Никола Г.)
НЕ Е ОВА ГРЧКИ ШПИОН?????
во македонија има два вида на луѓе кои го сакаат Никола Г.
-првите се луѓе противници на македонија
-вторите се луѓе со испрани мозоци.....
Кекси Мик....
благодарение на Папата, Војводата и Преродбеникот сега сме заглавени...

*
така гледано и бане и Чиро никој не прашаа па ни го начукаа БЈР
приватизациите до ден денешен

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Не вади од контекст, тука се зборуваше генерално за овци и сточари и информации од јавни ме

Друже, у суштина можеш да ми го попушиш, а гитла од Македонија можеш да фатиш ти и фамилијата. Кога ќе завршиш, да се пријавиш за друга задача.
мајка ти да ти го попуши- говедо:pos:

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Ти сериозно ова?
Јас сум глуп шо сум платил комуналии?
Ти си глуп што гледаш Сител.
Човекот ќе плати 5 милиони евра комунали поради сите сопки и прекини касни малку.
Ако не плати човекот има дадено хипотека(веќе активирана) и државата ќе му земе не 5 мил 10 мил евра.
Му го уриваат објектот му земаат 5 милиони комуналии најверојатно ФОН е хипотеката.
Човекот се замерил со некој што не требало.
Јас секогаш и за која партија да сум симпатизер ќе сум против вакви работи.

Овој во Злокуќани после 10 год доби пресуда дека незаконски му е урнат имотот.
Цановски рече се му е со документација и ќе тужи и дека ќе земе милиони одштета од државата кој ќе е крив ако се случи ова.

Е сега на него замо на основ на комуналии ке му земат 5 мил а накој бизнисмен магазин со исти габарит ке го легализира за 30 илјади евра

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Тоа овци се зборуваше затоа што еден член овде кажа дека подобро да сме биле овци во Австралија, отколку луѓе овде. Фала многу, јас овца не сакам да бидам нигде. Информациите од јавните медиуми секаде во светов се филувани и таргетираат, ама има и алтернативни извори на информации, не сме ние овде во Македонија изолирани од било каква информација. Баш напротив, многу лесно можеш да стигнеш до точна информација, мала држава сме.
--- надополнето: Aug 2, 2011 5:08 PM ---
Цановски рече се му е со документација и ќе тужи и дека ќе земе милиони одштета од државата кој ќе е крив ако се случи ова.
Значи ако Цаноски рекол дека ќе тужи, а институциите се сигурни дека објектот е нелегален несмеат да го рушат. Ако сакаше да тужи ќе тужеше веќе, немаше цел ден да моли за средба со Груевски или Мијалков.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Еве го твоето вистинско ниво на комуникација. Вака ли научи да дискутираш од твоите "различни извори на Интернет"?
јас те препуштам на рацете на модераторите - за мене не постоиш :pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom