КОСМОС - станбено-деловен комплекс

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Да го причиташе само тоа цитираното , од вестите земено , за процедурите за промена на висините , од 5 на 10 спрата , да ги прочиташ објаснувањата и оправдувањата од типот : Не можеме да рушиме затоа што со тоа ќе треба да го срушиме и легалниот дел :) Што е легално во објект со основа од 400м2 , а требало да биде 150м2. Ова е дивоградба , со тешки отстапувања , но ништо , инвеститорот е миленик.

Ако не платил 5 рати , тогаш нека му активират хипотека и нека му ги земаат парите.

Не ми се верува дека би го игнорирал предупредувањето од општината , само ако човекот одлучил да се откаже од понатамошно градење.
Но ако од оштината му рекле да го врати објектот на пропишаните квоти , а тој веќе стигнал на шести спрат , па нормално дека нема да руши сам , ќе се бори да добие измена на план.
Значи не го прочита или го игнорираш примерот за општина Карпош што следува и ти си селективен.

Хипотеката активирана е.
За предупредувањетоа не мора тебе да ти се верува. Од општината го покажаа исто како што кажаа дека тоа било уште на 26 декември кога бил уште на почеток на градењето. Значи можел да се корегира, но не го сторил тоа.

Тој не сакал да плати, а воедно го игнорирал предупредувањето и без одобрение градел со отстапки.
Значи за ова што му се случува сам си е крив.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Да го причиташе само тоа цитираното , од вестите земено , за процедурите за промена на висините , од 5 на 10 спрата , да ги прочиташ објаснувањата и оправдувањата од типот : Не можеме да рушиме затоа што со тоа ќе треба да го срушиме и легалниот дел :) Што е легално во објект со основа од 400м2 , а требало да биде 150м2. Ова е дивоградба , со тешки отстапувања , но ништо , инвеститорот е миленик.

Ако не платил 5 рати , тогаш нека му активират хипотека и нека му ги земаат парите.

Не ми се верува дека би го игнорирал предупредувањето од општината , само ако човекот одлучил да се откаже од понатамошно градење.
Но ако од оштината му рекле да го врати објектот на пропишаните квоти , а тој веќе стигнал на шести спрат , па нормално дека нема да руши сам , ќе се бори да добие измена на план.
Во првиот пример легални се тие 150 квадрати за кои добил дозвола, кај Фијат не е легално ништо, затоа што зградата отстапува со висина од 1.5 метри.

Хипотеката му е активирана, ама прашањето е зошто не плаќал додека градел во март, април, мај, јуни? Тогаш не му била одземена дозволата.

Сам кажа дека го игнорирал. Тој рече дека откако добивме прво известување за нерегуларност, поднесовме барање за измена на план. Моето прашање е зошто продолжил да гради? Кога бараш измена треба да ја стопираш изградбата и да чекаш одговор. Што ако му го одбијат новиот план?

И јас се согласувам дека ова е политичка хајка, ама тој им дава добар материјал на албанците и на “фамилијата“ да му се одмаздат.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Или го наместил некој или намерно вака ги терал работите за да не го изгради објектот заради немање рачун-пари ?

Но сепак , брзањето да му ја рушат зградата мене ме прави да верувам дека ова е одмазда , не може толку брзо да рушат , па дури и на државен празник да не одмараат.

Некој можеби од општината му гарантирал дека нема да му прават проблем , кога ќе дојде времето ќе му го одобруваат новиот план , а во меѓувреме може да работи , ова ми е поверојатно.

Толку од мене , да не се замарам повеќе.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.032
Поени од реакции
83.466
Или го наместил некој или намерно вака ги терал работите за да не го изгради објектот заради немање рачун-пари ?

Но сепак , брзањето да му ја рушат зградата мене ме прави да верувам дека ова е одмазда , не може толку брзо да рушат , па дури и на државен празник да не одмараат.

Некој можеби од општината му гарантирал дека нема да му прават проблем , кога ќе дојде времето ќе му го одобруваат новиот план , а во меѓувреме може да работи , ова ми е поверојатно.

Јадара, јадара, јадара...
Да не беше Муслиман Цаноски, кур ќе те болеше, немаше ни еден пост да напишеш на темава.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Да не беше Муслиман Цаноски, кур ќе те болеше, немаше ни еден пост да напишеш на темава.
Не бе јас баш почитувам што го брани. Еден од поддржувачите на Цаноски ги обвини албанците и “фамилијата“ за уривањево. Значи тој е доволно објективен, што правдата ја става пред интересите на својот народ.:D

Член од
2 август 2011
Мислења
13
Поени од реакции
1
A da bese pravoslaven tebe so ke te bolese, pr. Tarculovski kriv ama ipak go barni cel Makedonski narod zosto e pravoslaven...Za neplateni komunalii ne se rusi so da plaka ako mu ja rusat znaci mozebi ke se otkaze i nema da gradi, sledstveno na toa ke gi bara i parite so do sega gi dal za Komunalii... Ke ja tuzi drzavickava i ke ni lapne uste 50 milioncinja zatoa so Guevski sakal taka. Posle koj ke bide kriv pak Fijat ???? Koj ke odgovara??
--- надополнето: Aug 4, 2011 10:14 PM ---
Не бе јас баш почитувам што го брани. Еден од поддржувачите на Цаноски ги обвини албанците и “фамилијата“ за уривањево. Значи тој е доволно објективен, што правдата ја става пред интересите на својот народ.:D
Ne mislev na site Albanci ama mislam na isto taka Familijata od DUI koja ne e nisto ponekriminalna od VMRO ... Ama toa e Makedonija so vakvi nema nitu idnina nitu prosperitet . Jas da sum na mestoto na Fijat ke gi investiram parite vo Kosovo Albanija Srbija tamu ke go gledaat ko Bog so tie parii.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
A da bese pravoslaven tebe so ke te bolese, pr. Tarculovski kriv ama ipak go barni cel Makedonski narod zosto e pravoslaven...Za neplateni komunalii ne se rusi so da plaka ako mu ja rusat znaci mozebi ke se otkaze i nema da gradi, sledstveno na toa ke gi bara i parite so do sega gi dal za Komunalii... Ke ja tuzi drzavickava i ke ni lapne uste 50 milioncinja zatoa so Guevski sakal taka. Posle koj ke bide kriv pak Fijat ???? Koj ke odgovara??
Државата не ја боли дали ќе го изгради објектот или не. Тој платил комуналии и добил дозвола, дали ќе изгради или не е негов проблем, пари за комуналии не се враќаат. За тужењето, нека тужи прво, да не излезе на крај како Велија. Прво силен, па на крај нит тужеше, нит се буни веќе.

Ne mislev na site Albanci ama mislam na isto taka Familijata od DUI koja ne e nisto ponekriminalna od VMRO ... Ama toa e Makedonija so vakvi nema nitu idnina nitu prosperitet . Jas da sum na mestoto na Fijat ke gi investiram parite vo Kosovo Albanija Srbija tamu ke go gledaat ko Bog so tie parii.
Нека инвестира слободно, ќе видиме дали ќе го гледаат како Бог. Само зошто овие држави, зашто не на пример Хрватска или Словенија?:D

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Можеби му ветиле, некој го терал, го местат. Ајде можеш подобро.

Сам момче сам си е крив за неплаќање и градење со отстапки без одобрение. Она од кое бегаш цело време е тоа.

Член од
2 август 2011
Мислења
13
Поени од реакции
1
Државата не ја боли дали ќе го изгради објектот или не. Тој платил комуналии и добил дозвола, дали ќе изгради или не е негов проблем, пари за комуналии не се враќаат. За тужењето, нека тужи прво, да не излезе на крај како Велија. Прво силен, па на крај нит тужеше, нит се буни веќе.

Нека инвестира слободно, ќе видиме дали ќе го гледаат како Бог. Само зошто овие држави, зашто не на пример Хрватска или Словенија?:D
Za tvoja informacija toj veke poseduva svoi biznisi vo Hrvatska , Slovenijai Ceska . Ti so mislis od Makedonija li mu se parite koj mu dal tolkav krdit?

A vo Kosovo i Albanija pa i Srbija jas sum siguren deka ke go docekaat so rasireni race.. Za sporedba kaj nas edna godina mudata ko piramidi ni gi napravija za Svedmilk na kraj gi zaeba uste tolku kolku sto trebase da investira... Dzoson Kontrol i Dzonson Meti dvete komapnii zaedno nemaat tolkava investicija pa ne propustaat prilika da gi spomnat.. A za ova jas sum siguren deka ke gi tuzi ti kazuvam od prva raka ako mu gi srusat..

Nego zivi bili pa videli ??? Samo neznam dali posle ke odgovara nekoj i da odgovara ke odgovara nekoja bedna sluzbenicka mozebi i firmata so gi vrsela merenjata nikako nema da stigne do Familijata .. I Todor Aleksandorv nekad bil Heroj istorijata ke gi osudi i ovie

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Za tvoja informacija toj veke poseduva svoi biznisi vo Hrvatska , Slovenijai Ceska . Ti so mislis od Makedonija li mu se parite koj mu dal tolkav krdit?

A vo Kosovo i Albanija pa i Srbija jas sum siguren deka ke go docekaat so rasireni race.. Za sporedba kaj nas edna godina mudata ko piramidi ni gi napravija za Svedmilk na kraj gi zaeba uste tolku kolku sto trebase da investira... Dzoson Kontrol i Dzonson Meti dvete komapnii zaedno nemaat tolkava investicija pa ne propustaat prilika da gi spomnat.. A za ova jas sum siguren deka ke gi tuzi ti kazuvam od prva raka ako mu gi srusat..

Nego zivi bili pa videli ??? Samo neznam dali posle ke odgovara nekoj i da odgovara ke odgovara nekoja bedna sluzbenicka mozebi i firmata so gi vrsela merenjata nikako nema da stigne do Familijata .. I Todor Aleksandorv nekad bil Heroj istorijata ke gi osudi i ovie
За нешто ќе се согласиме. И јас викам живи били па видели дали ќе ги тужи.
Џонсон Контролс и Џонсон Мети имаат годишен извоз од околу 200 милиони евра, Фијат со сите бизниси не може да стигне до таа сума. За Сведмилк треба да се праша Велија, тој најдобро знае кој, како и зошто го застури Сведмилк.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
мое мислење е дека нема да биде бутнат објектот.Ако се земе предвид дека Фиат и порано давал парички и потплатувал,просто не верувам дека нема да му бутне на Никола Г. некое евро.Овој изгледа на крај затоа и го зезал дека ќе му го бутне комплексот.:tapp:За да земе некоја паричка.Како и обично што прави.:LOL:
На крај сметам дека фиат ќе даде пари на Никола и комплексов ќе остане.Сепак тоа е во интерес на двете страни,нели

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
мое мислење е дека нема да биде бутнат објектот.Ако се земе предвид дека Фиат и порано давал парички и потплатувал,просто не верувам дека нема да му бутне на Никола Г. некое евро.Овој изгледа на крај затоа и го зезал дека ќе му го бутне комплексот.:tapp:За да земе некоја паричка.Како и обично што прави.:LOL:
На крај сметам дека фиат ќе даде пари на Никола и комплексов ќе остане.Сепак тоа е во интерес на двете страни,нели
Да го пратиш Никола како што тврдиш ќе знаеше дека секогаш кога ситуациите стигале до јавност тој не попушта. Ти мислиш дека Велија немаше понудено некоја паричка? Јас колку што знам уште е во затвор.:noze:

Член од
2 август 2011
Мислења
13
Поени од реакции
1
За нешто ќе се согласиме. И јас викам живи били па видели дали ќе ги тужи.
Џонсон Контролс и Џонсон Мети имаат годишен извоз од околу 200 милиони евра, Фијат со сите бизниси не може да стигне до таа сума. За Сведмилк треба да се праша Велија, тој најдобро знае кој, како и зошто го застури Сведмилк.
http://alsat.mk/ekonomija/3012211.html
Парите од двете заостанати рати за комуналии за комплексот Космос ќе ги платам само ако извршител ми тропне на врата“, ова е ставот на сопственикот на Космос Фијат Цаноски по вчерашната најава за присолна наплата на долгт од страна на општина Гази Баба. Тој вели дека не се плаши од тоа што општината преку извршителот му дала само седум дена рок за да ги плати парите. Вели, парите можам да ги платам веднаш, но не ги уплаќам затоа што објектот ми се урива, а јас се уште калкулирам дали да продолжел со инвестицијата. Тие две рати не ги платил затоа што два месеци му била одземена дозволата за градба.

„Мене не ми се проблем девет милиони денари да платам за комуналии. Во секој момент можам да му ги платам. Ако затропа извршителот следниот ден ќе ги уплатам. Но не заслужува да им ги платам оти ми го урива објектот. Кај се видело да те урива, а ти да плаќаш за комуналии.“

Дека Цаноски има да ги плати парите покажува и неговиот имотен лист во кој навел дека освен големиот имот, на банкарска сметка има половина милион евра, над 700 илјади во акции, има и побарување од толкава сума, но и долг од милион и 300 илјади евра. Сепак, навел дека има и голем подвижен и неподвижен имот, меѓу кои е и преубавата куќа во Струга и куќата за одмор во Скопје. Поради, како што вели, нерегуларното и неосновано уривање на комплексот, Цаноски денеска поднел тужби против градежната инспекторка и градоначалникот на Гази Баба Тони Трајковски. Цаноски вели дека на неговото вчерашно отворено писмо и покрај смс пораките, не му одговориле ниту премиерот Никоал Груевски , ниту претседателот Горѓе Иванов, ниту пак некој од останатите на кои беше упатено.

„ Ни ми се одговори, а не ни очекувам да ми одговорат на писмото. Правдата ќе ја барат на суд. Ама за жал и судството е во голема паника и страв.“

Ианку, според сопственокот на комплексот и според изведувачот поради уривањето на комплексот „Космос“ двете фирми претрпеле штета од над девет милиони евра. Цаноски заедно со изведувачот барале од надлежните институции да дозволат фирмата која го изведува комплексот да може да влезе и да ги собере опремата и личните документи кои се наоѓаат во комплекост кој од пред неколку дена се урива. До денеска не им било дозволено. Цаноски денеска добил одговор од деканот на Архитектонскиот факултет во Скопје во кој му објасниле како требало да ги пресмета спорните коти поради кои се урива комплексот. Според деканот немало отстапки во објектот.
Sega jasno e deka veke se tuzeni...

Ako Makedonskoto sudstvo ne uspee da sekogas postoi Strazbur ili pak Pariz

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Да таму со раширени раце ќе го пречекаат :pos:

Сега не ни му ги бараат парите. Ја активираа хипотеката, објектот се руши. Тој секако изгуби.
Сега сила може да покажува само дома.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Цаноски тужел, одлично. Значи сега ќе ни се разрешат сите дилеми, дали објектот е правно или бесправно урнат, без разлика дали само во нашите или европските судови.

Kajgana Shop

На врв Bottom