Исчезнати лица

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.636
На полиграф претежно паѓаат емотивци испитувани на правдина. Криминалци тешко а посебно не психопати.
Полиграфот е срање во боја.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.441
Поени од реакции
4.360
Полиграфот е очајна работа. Кога работата се тера на полиграф тоа значи дека полицијата нема никаков асолен доказ во раце ниту пак има идеа во кој правец да тера. Полиграфот не е доказ за ништо ниту може некој да се осуди врз основа на резултат од полиграф. Таа метода многу често дава неточни податоци а уште почесто криминалците можат и да ја преварат.... Така да баталете полиграфот, во случајот тоа само ни кажува дека полицијата е изгубена во истрагата и не знаат каде тераат.... ете денес и прадедото на детето го ставиле на полиграф...

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.643
Поени од реакции
9.922
Полиграфот е очајна работа. Кога работата се тера на полиграф тоа значи дека полицијата нема никаков асолен доказ во раце ниту пак има идеа во кој правец да тера. Полиграфот не е доказ за ништо ниту може некој да се осуди врз основа на резултат од полиграф. Таа метода многу често дава неточни податоци а уште почесто криминалците можат и да ја преварат.... Така да баталете полиграфот, во случајот тоа само ни кажува дека полицијата е изгубена во истрагата и не знаат каде тераат.... ете денес и прадедото на детето го ставиле на полиграф...
Баш правев муабет за ова со бивши началник на полицијата, сега професор и јас ова го мислам за полиграфот и дека не е битен. И го прашував.

И, ми кажа, луѓето што работат со полиграфот и ги поставуваат прашањата се психолози и оделе на посебна обука за работа со полиграф.
И рече дека не игра улога тоа, него прашањата и читањето на човекот што го прашува. И ми кажа случка пример, некој закопал тело и не знаеле кај е што е и на полиграф, - ти си Крсте Крстев? Јас сум
40 години имаш? Да толку имам.
Деца имаш? Немам
Кај го сокри телото?
И сега вика ова е најбитната работа, значи психолошки да го процениш откако ќе го опуштиш и тука паѓаат многу. За полиграф како полиграф вели дека дава достојни податоци за некој, ама за сосема пореметен ум џабе е. И после човекот од полиграфот, како психолог се користи и за истрагата и после и за на суд.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Исто, јас кога ми мерат притисок дури ми го мести апаратчето пулсот в небо ми оди.
Пред некое време ЕКГ кога праев, докторката ми вика да ти пуштам серија да се олабајш, претходно имав пулс 80, дури ми ги местеше електродите 105 и згора ми замина од паника

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.441
Поени од реакции
4.360
Баш правев муабет за ова со бивши началник на полицијата, сега професор и јас ова го мислам за полиграфот и дека не е битен. И го прашував.

И, ми кажа, луѓето што работат со полиграфот и ги поставуваат прашањата се психолози и оделе на посебна обука за работа со полиграф.
И рече дека не игра улога тоа, него прашањата и читањето на човекот што го прашува. И ми кажа случка пример, некој закопал тело и не знаеле кај е што е и на полиграф, - ти си Крсте Крстев? Јас сум
40 години имаш? Да толку имам.
Деца имаш? Немам
Кај го сокри телото?
И сега вика ова е најбитната работа, значи психолошки да го процениш откако ќе го опуштиш и тука паѓаат многу. За полиграф како полиграф вели дека дава достојни податоци за некој, ама за сосема пореметен ум џабе е. И после човекот од полиграфот, како психолог се користи и за истрагата и после и за на суд.
Секој бар малку интелигентен криминалец знае дека ако го седнат на полиграф значи дека пандурите немаат никаков доказ, ниту сведоци ниту материјални докази и исто така знае дека не може да го судат врз основа на полиграф без разлика дали го поминал или не, па затоа си е опуштен и многу лесно го минува полиграфот.... ете тој Крсте Крстев слободно можел и да падне на прашањето за каде го сокрил телото и неговиот одговор дека не сокрил никакво тело според полиграфот да биде лага, но тоа без материјални и други докази не значи ништо, само претпоставка за која голема е веројатноста да не е точна.... Мислам дека во случајов полицијата треба да се сконцентрира на технологијата за лоцирање на телефоните и обавената комуникација, кои се локациите и контактите, кој се бил во близина на местото и каде заминал... веројатно и работат на тоа но изгледа немаат ништо опипливо па во немоќ го ставаат на полиграф прадедото, копаат по депонии. Се надевам дека австријците ке бидат поагилни па белким од таму ке стигне некој убав абер....

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.643
Поени од реакции
9.922
Секој бар малку интелигентен криминалец знае дека ако го седнат на полиграф значи дека пандурите немаат никаков доказ, ниту сведоци ниту материјални докази и исто така знае дека не може да го судат врз основа на полиграф без разлика дали го поминал или не, па затоа си е опуштен и многу лесно го минува полиграфот.... ете тој Крсте Крстев слободно можел и да падне на прашањето за каде го сокрил телото и неговиот одговор дека не сокрил никакво тело според полиграфот да биде лага, но тоа без материјални и други докази не значи ништо, само претпоставка за која голема е веројатноста да не е точна.... Мислам дека во случајов полицијата треба да се сконцентрира на технологијата за лоцирање на телефоните и обавената комуникација, кои се локациите и контактите, кој се бил во близина на местото и каде заминал... веројатно и работат на тоа но изгледа немаат ништо опипливо па во немоќ го ставаат на полиграф прадедото, копаат по депонии. Се надевам дека австријците ке бидат поагилни па белким од таму ке стигне некој убав абер....
Е па да, полиграфот како полиграф ни нешто докажува ни е валиден доказ. Ми потенцира дека кај ладнокрвни убијци, посебно сериските нема дури ни реакција. Или оние со параноидна шизофренија што мислат дека е во ред тоа, дека убиле демон. За ова вика дека највеќе е од психолошка страна, од страна на врвни обучени психолози. Е сега кога не штети за трудници нека ја седнат оваа мајкава, па ако толку се добри и обучени и спремни нека ја прочитаат...

Член од
14 април 2012
Мислења
32.976
Поени од реакции
67.773
И да паднеш на полиграф, не може да те осудат врз основа на паднат полиграфски тест. Мора да има физички доказ за делото, за да те осудат, или признание на вина. Полицијата го користи само како делимичен показател дали се на прав пат или не.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.441
Поени од реакции
4.360
Е па да, полиграфот како полиграф ни нешто докажува ни е валиден доказ. Ми потенцира дека кај ладнокрвни убијци, посебно сериските нема дури ни реакција. Или оние со параноидна шизофренија што мислат дека е во ред тоа, дека убиле демон. За ова вика дека највеќе е од психолошка страна, од страна на врвни обучени психолози. Е сега кога не штети за трудници нека ја седнат оваа мајкава, па ако толку се добри и обучени и спремни нека ја прочитаат...
Подобро ке направат ако ги анализираат сите камери по патот од домот до вукојебината. Бор е големо градче и сигурно по патот има многу камери од локали, банки... кои камери фаќаат и на улицата. Така би утврдиле кога поминала со колата и дали се гледа детето во колата ... Сигурно и работат и на тоа, но мораме да имаме предвид дека се работи за истрага и многу не се кажува.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.976
Поени од реакции
67.773
Јас уште не најдов ниту еден извор кој со 100% потврдува дека девојчето било во селото тој ден. Можеби ми има промакнато. Ова што ја прекопуваат депонијата локална сега, ни малку не е добар знак.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Сите се рекла казала муабети од наводно комшии, мислам дека никој ја нема видено тој ден таму
Сега баш читав наводно на камера е видена како врви мајката со двете деца на улица, по 10 минути таткото па после тоа полицијата.
Прво рекоа дека мајката сама ја барала и дури по сат и пол го известила таткото, па сега други изјави.
Да не знај чоек во шо да верува

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.643
Поени од реакции
9.922
Барем во вакви осетливи теми оставете си го 'хуморот' на страна.

А видеото со тоа девојчето, таа е не е? Јас го гледав и онака од око иста е, дури и црни патики има, ама понашањето на тоа дете е како за повозрасно, не ко за неполни две.

Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541

А видеото со тоа девојчето, таа е не е? Јас го гледав и онака од око иста е, дури и црни патики има, ама понашањето на тоа дете е како за повозрасно, не ко за неполни две.
koj ke ti kaze, srpski medii cepaat senzacionlni naslovi i ne bi cital, nasive ne se nisto podobri

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.441
Поени од реакции
4.360

Мене ептен ми личи дека е Данка. Сигурно се фатени и на подобри кадри од камерите во Виена па австријците сигурно имаат пратено и појасни снимки. Клучно е дали родителите ке кажат дека е таа, само тие со сигурност можат да ја препознаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom