Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
20 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
2
абре луѓе ај кажете некои од вас што јадете дневно ако мози отприлика, и колку пари трошите.
И има ли во Македонија peanut butter американците многу го фалата за булкинг

КРЕМОТ добар ли е за булкинг како што гледам може да го биде :)?

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
абре луѓе ај кажете некои од вас што јадете дневно ако мози отприлика, и колку пари трошите.

Многу масти има

П

Паган-др

Гостин

Имаш путер од кикирики, провери во големиве маркети Тинекс, Веро итн.
--- надополнето: 10 август 2012 во 01:06 ---
секој ден туна е лошо ради можноста за жива (да, жива ко од термометар) во неа, а живата е отровна
мада јас ја иам јадено по 2-3 месеци секој ден и не ми е нишо (ваљда не сум мутант да му е*ам xD)
али пак моеш да мешаш било каква морска риба (или да јадеш свежа туна, али пак...кеш кеш)
Имаше поназад на темава една дискусија за ова, жива во туната, излезе дека од таа туна ние што ја јадеме, што ја има на нашиот пазар, нема голема опасност од живата. Дека имало разлика од туна до туна.

Ме мрзи да го барам сега постот, ако се познае некој што го пишал ова, убаво ќе биде уште еднаш да го постира.

А да, и што праиме со пилешкото ради хормоните?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Имаш путер од кикирики, провери во големиве маркети Тинекс, Веро итн.
--- надополнето: 10 август 2012 во 01:06 ---

Имаше поназад на темава една дискусија за ова, жива во туната, излезе дека од таа туна ние што ја јадеме, што ја има на нашиот пазар, нема голема опасност од живата. Дека имало разлика од туна до туна.

Ме мрзи да го барам сега постот, ако се познае некој што го пишал ова, убаво ќе биде уште еднаш да го постира.

А да, и што праиме со пилешкото ради хормоните?
да да знам за туната, си ја јадам ЧД

иначе шшшшшшшшшшш, не спомињај дека има хормони у пилешкото
ќе прекинат природнистиве да ги јадат пошо имаат хемија... :D
нишо шо ќе праиме со нив, ако имаш извор на свежо пиле рането само со јачмен од локален фармер ондак супер
ја такви јадев порано коа баба ми чуваше кокошки, и врска си немаат со купечкиве
вкусот е различен, растот е различен, на баба ми кокошките беа по ситни и жгуљави, со по суво и набиено месо
овие купечкиве дури и младите пилиња се големи ко цели кокошки, надувани ко да маале p90x цел живот

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ај кажете ми како да склопам 3500 калории ? језда мислам дека ќе ми треба повеќе од тоа,пошто 3 пати теретана,и 3 пати џит кун до(кај што се трошат и над 1000 калории) и + стомачните,+секојдневна активност и + баскет за школо што ќе играм...ама ок,така покажуваат овие на интернет срањава :D

за качување маса..

S

Stef Bachatero

Гостин
ај кажете ми како да склопам 3500 калории ? језда мислам дека ќе ми треба повеќе од тоа,пошто 3 пати теретана,и 3 пати џит кун до(кај што се трошат и над 1000 калории) и + стомачните,+секојдневна активност и + баскет за школо што ќе играм...ама ок,така покажуваат овие на интернет срањава :D

за качување маса..
http://motivirajse.wordpress.com/2012/08/08/афродизијачки-бисквитки/
Направи вакви колачиња и имаш 1600 калории.Плус се вкусни и се прават за 1 час.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Момци,како го правите дома гравот,грашокот ? и јадел ли некој кафеав ориз и црн грав ? какви се на вкус ?

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Да си прашам дали како последен вечерен оброк е добро 100г кикирики??

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Ако внесеш 50г масти само од кикириките ќе ти останат мн малце за калкулирање во другите оброци и мн веројатно ќе внесеш премногу масти

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Месецов ми е ка-та-стро-фа ! многу лоша храна...станувам во 4 саат попладне,јадам еден асален оброк,и после тоа ништо не јадам...или пак,јадам 1 асален,остало shit,и за чудо,неам качено ни кило !

језда има паднато мускул,али како да не падне кога неам допрено тег 2 месеци веќе...али,се е до калориите...зборам,здебелување-слабеење....мускул е веќе наука :D
--- надополнето: 13 август 2012 во 02:53 ---
Да си прашам дали како последен вечерен оброк е добро 100г кикирики??
ако идеш на маса,можеби е добар оброк...ама ако идеш на cut...ќе си сјебеш цел ден маката со тие 100 г :D скоро 600 калории имаат..

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
тренирам пливање, планирам да земам креатин и протеин ... имам добро средена исхрана,... можам ли да качам некое кило или слабо?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
тренирам пливање, планирам да земам креатин и протеин ... имам добро средена исхрана,... можам ли да качам некое кило или слабо?
Израчунај колку калории ти требаат...можеш,зошто да не...само треба мноооогу храна..пошто пливањето те троши :)

и кај мене е истото,јас ЏКД тренирам,таму исто многу се троши...ради тоа,кога ќе потрошам залихиве дома од креатини и протеини,ќе земам гејнер,пошто ќе ми надокнадува калориски потреби...

мој совет,земи исо 93 и креа пуре...јас со таа комбинација мнооогу рипнав..и на телесна килажа,и на килажи дигање :)

али сепак,исхраната ти е број 1.

Член од
1 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Дечко немој да се налутиш, ама да те прашам, дали си вежбал нешто друго освен :drk:, немој да ме сфатиш погрешно, но ова што го кажуваш ти не е можно, мускул си е мускул, тој бара ВЕЖБАЊЕ и ХРАНА за да порасне, има луге шо мислат ке правам дваесет склека и утре ке бидам ко Арнолд Штрафцигер, не тоа не бива така дур не му ја ебеш мајката на мускулот да му ја извадиш и последната капка енергија не се откажувај, не ти треба днк тестови и такви глупости, стани и оди до најблиската теретана и дај му на тој твој мрзелив бицепс едно 15-тина кила да повежбат малце.(y)
Како прво ич не сакам да изгледам како билдер, дека тоа ми е грозно. Да, сакам да ослабам, ама едноставно не ми одговара ни една диета која сум ја пробал до сега. А за знакчето погоре, нема да коментирам бидејќи е испод мое ниво таков начин на комуникација, макар да никој не знае ни кој сум ни што сум. Точно е дека треба да се вежба, ама барем да знам што точно да вежбам и со кој интензитет, а тоа сигурно нема да го правам со препорака на некој самоук и т.н. билдер во теретана у подрум.

Kajgana Shop

На врв Bottom