Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

S

Stef Bachatero

Гостин
Што мислите за Ихсранава, целта ми е намалување на килограми?
Ја применувам некое време т.е 7дена па ме интересира ваше мислење и ако грешам некаде да ме искорегирате
прв оброк: 3праски,кајсии,цреши + 1банана
втор оброк: овесни снегулки со млеко
трет оброк: месо +салата+вариво некое ( печено или варено е сето ова нема пржено)
четврти оброк: 1 доза протеин + банана
петти оброк: 5 белки +1жочка +1-2 патлиџани ( ова ми е пред спиење)
Пијам зелен чај насабајле после станување и уште 1-2 преку ден. Конзумирам само протеин.
Каде ти се мастите во ова се гледам јаглехидрати не заборавај да земаш ленено масло или рибино масло омега 3 масти да ти помогнат во слабењето.Кардио 30 мин другото за оброк овошје намали внеси јогурт и овесни снегулки.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Што мислите за Ихсранава, целта ми е намалување на килограми?
Ја применувам некое време т.е 7дена па ме интересира ваше мислење и ако грешам некаде да ме искорегирате
прв оброк: 3праски,кајсии,цреши + 1банана
втор оброк: овесни снегулки со млеко
трет оброк: месо +салата+вариво некое ( печено или варено е сето ова нема пржено)
четврти оброк: 1 доза протеин + банана
петти оброк: 5 белки +1жочка +1-2 патлиџани ( ова ми е пред спиење)
Пијам зелен чај насабајле после станување и уште 1-2 преку ден. Конзумирам само протеин.
абе овошјево само - многу шеќер да не ти се фати
кардио+тежински правиш?
башка ова не е нешо многу протеин, едвај 100 грама протеин имаш у исхранава, сигурно не си 50 кила тежок....

Член од
3 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
6
абе овошјево само - многу шеќер да не ти се фати
кардио+тежински правиш?
башка ова не е нешо многу протеин, едвај 100 грама протеин имаш у исхранава, сигурно не си 50 кила тежок....
Pravam 4 pati nedelno tezinski + kardio. Daj ideja ovosjesto sosto dago zamenam posabajlecki , samo da ti kazam deka sum vraboten i zatoa mi e ovaa kombinacija do rucek . Prvite 2 obroka gi mavam na rabota.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
некој комбинации со овес само со јогурт или млеко не е добар вкусов..
применувам еден цело време го видов 250мл млеко/јогурт,10 цреши,1 банана,1 лажичка мед.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Pravam 4 pati nedelno tezinski + kardio. Daj ideja ovosjesto sosto dago zamenam posabajlecki , samo da ti kazam deka sum vraboten i zatoa mi e ovaa kombinacija do rucek . Prvite 2 obroka gi mavam na rabota.
Почни го денот со мусли и млеко...јас така правам,и за неполна недела ослабев килце,а за нешто повеќе од недела 2 кила...

и не паднав на мускул,само 1 цм на таа што ми беше поголема за 1 цм,си останаа исти.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Вака сега, имам еден другар има 49 - 50кила 174цм висок и е како прачка, му викам да јаде повеќе он вика дека јадел многу ама џабе никако да се здебели... некоја ваша препорака како може да се поправи?

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Вака сега, имам еден другар има 49 - 50кила 174цм висок и е како прачка, му викам да јаде повеќе он вика дека јадел многу ама џабе никако да се здебели... некоја ваша препорака како може да се поправи?
Едноставно е - да јаде уште повеќе.
Нека почни со внес на +500 калории, па ако и така нема ефект нема наголемува се додека не почне да накачува килажа.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
нека јаде и пред легнување јајца , тестенини
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 12:59 ---

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 12:59 ---

Професионално е да советуваш некој да конзумира јаглехидрати непосредно пред спиење?

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Професионално е да советуваш некој да конзумира јаглехидрати непосредно пред спиење?
ако сака да се здебели да еве на мене имаше ефект за 5 месеци стаив 6 кила и приота вежбав така да топ си е пичките плачат сега

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
ако сака да се здебели да еве на мене имаше ефект за 5 месеци стаив 6 кила и приота вежбав така да топ си е пичките плачат сега
Постојат и други начини на покачување на телесната тежина, а еден од најлошите е внес на јаглехидрати непосредно пред спиење.

И внимавај на начинот на кој пишуваш, бидејќи не дискутираш со другарите од маало па да имаш таков сленг.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Сакам Myers да ми одговори ако може, како да ја покачи телесната тежина другаров?

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Слагам се , ЈХ пред спиење е лошо .. Протеин е добро.

Нека јада паста , ориз , компири , ама преку ден , ќе има ефект ;)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
некој комбинации со овес само со јогурт или млеко не е добар вкусов..
применувам еден цело време го видов 250мл млеко/јогурт,10 цреши,1 банана,1 лажичка мед.
Пробај го ова.. незнам како ќе ти се свиѓа ама мене ми е нешто невероватно кога ќе ми се јаде благо..
Направи го овесот со вода.. Стави жешка вода во него нека прими малку вода почекај 2-3 минути.. одозгора стави му степ.. Само одбери некој благ вкус.. невероватно нешто.. Степот има 1 калорија мислам цело кесиче.. Ете ти добра опција.. : )

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Ме интересира што треба да содржи оброкот пред спиење...ако не му е тешко на некој нека напише неколку добри оброка пред спиење :)
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 20:19 ---
Ме интересира што треба да содржи оброкот пред спиење...ако не му е тешко на некој нека напише неколку добри оброка пред спиење :)

Kajgana Shop

На врв Bottom