Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Сте приметиле дека во новиот Веро и Тинекс дека ја нема урдата на Идеал Шипка?
Да не знаете можеби кај можам да ја најдам?
Денес ја купив од Тинекс Изварка(сурутка) од Идеал Шипка со 14гр протеин, 1,6гр масти и 1гр ЈХ таа нели ?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.518
Денес ја купив од Тинекс Изварка(сурутка) од Идеал Шипка со 14гр протеин, 1,6гр масти и 1гр ЈХ таа нели ?
Таа да, а од кој Тинекс?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Исхрана за еден ден

(станување)

10:00 Креатин со мед 34ЈХ - 140ccal

10:30 50гр овес + 400мл млеко 20Пр / 16М / 50ЈХ - 425ccal

11:30 тренинг (бцаа) - 10П- 40ccal

13:00 мутант веј + банана - 23П / 3М / 29ЈХ - 240ccal

14:00 150гр стек + 50гр бел леб + 100гр компир + брокула + сок - 47П / 21М / 70ЈХ - 700ccal

15:00 турско кафе - 4ЈХ - 16ccal

18:00 30гр путер од кикирики+ црн леб 50гр + банана - 21П / 20 М / 44 ЈХ - 440ccal

20:30 25гр бадеми - 5П / 12М / 5ЈХ - 140ccal

22:30 100гр урда + 70гр макарони - 23П / 11М / 53ЈХ - 400ccal

Се на се околу 2600 калории, 150гр протеини, 80гр масти, 290гр јаглехидрати, таман малку (200ccal) ми е над одржувањето така да треба постепено да гради квалитетна маса без вишок масти.

Коментари за диетава?
како што ти пиша членот над мене.. за зеленчук немој само брокула менувај,зелка,марула,краставици.. сите имаат малку калории.. едино кафето од 16 калории мислам дека те дебелее малку :D

Ако гледаш дека со 2600 калории качуваш маса продолжи така.. секое тело е различно.. ма да мислам дека за маса треба барем 2800 да внесуваш.. али има разлика од организам до организам.. ако си чист како на сликата продолжи со оваа исхрана.. не оди премногу калории за булк,ипак убаво е преку целата година почисто да биде телото.. пошто кога ќе се чистиш многу полесно ќе ти биде..

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
како што ти пиша членот над мене.. за зеленчук немој само брокула менувај,зелка,марула,краставици.. сите имаат малку калории.. едино кафето од 16 калории мислам дека те дебелее малку :D

Ако гледаш дека со 2600 калории качуваш маса продолжи така.. секое тело е различно.. ма да мислам дека за маса треба барем 2800 да внесуваш.. али има разлика од организам до организам.. ако си чист како на сликата продолжи со оваа исхрана.. не оди премногу калории за булк,ипак убаво е преку целата година почисто да биде телото.. пошто кога ќе се чистиш многу полесно ќе ти биде..
Менувам овошје и салата јадам и јаболко кајсии јагоди се што има сезонски исто и за салата менувам со марула, краставици, цвекло... пишав погоре исхрана за еден ден, не за секој ден :D

Инаку да како на сликата сум сега 13% БФ сум имам малку да стопам уште да за бидам по дефиниран ама не е ништо итно затоа одам малку над одржување за да не направам стомак туку полека само маса да качувам.

Инаку го прифаќам советот ќе пробам 2 недели вака ако не оди ќе зголемам за 2-300 калории.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Менувам овошје и салата јадам и јаболко кајсии јагоди се што има сезонски исто и за салата менувам со марула, краставици, цвекло... пишав погоре исхрана за еден ден, не за секој ден :D

Инаку да како на сликата сум сега 13% БФ сум имам малку да стопам уште да за бидам по дефиниран ама не е ништо итно затоа одам малку над одржување за да не направам стомак туку полека само маса да качувам.

Инаку го прифаќам советот ќе пробам 2 недели вака ако не оди ќе зголемам за 2-300 калории.
Само гледај на булкот да не си ја заебеш дефиницијата.. ако 2600 до сега ти беа за булк продолжи така.. Пошто ако на пример идеш булк 9 месеца тоа е голем период ако израчунаш колку денови + 400 калории доста сало ќе се насобере..

пошто многу е полесно да се исчистиш после од 14 бодифет на 11,10.. него ли 16,17 на 11,10 :D

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ај некој да ми каже за пиењето вода, мислам на тоа пред јадење, после јадење.Дека имам многу читано, да не се пие, да се пие, да се почеак барем пола саат, 1 саат после јадење.

Благодарам однапред :D

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Ај некој да ми каже за пиењето вода, мислам на тоа пред јадење, после јадење.Дека имам многу читано, да не се пие, да се пие, да се почеак барем пола саат, 1 саат после јадење.

Благодарам однапред :D
http://www.mayoclinic.com/health/digestion/AN01776

Ако ти се пие, пиј си слободно.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Сакам да прашам за некој режим на исхрана за намалување на мастите до 8%, со цел да се познаваат стомачните мускули.
Значи исхраната е доста важна, како и трчањето и правењето стомачни. Вторите две ги правам, уште за исхраната ако некој може да ми каже што да јадам во кој дел од денот и по колку количина. :)
Не барам некои Бог знае какви резултати, но би сакал исхраната да се заснова кон нешто обично, без консумирање на протеински шејкови или било какви суплементи при вежбање.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Сакам да прашам за некој режим на исхрана за намалување на мастите до 8%, со цел да се познаваат стомачните мускули.
Значи исхраната е доста важна, како и трчањето и правењето стомачни. Вторите две ги правам, уште за исхраната ако некој може да ми каже што да јадам во кој дел од денот и по колку количина. :)
Не барам некои Бог знае какви резултати, но би сакал исхраната да се заснова кон нешто обично, без консумирање на протеински шејкови или било какви суплементи при вежбање.
На првата страна од темава има пример за тинејџ мени, што незначи дека нема да можеш и ти да го земеш како репер за составување на исхрана.
Смени што мислиш дека треба да додадеш/одземеш пастирај го тука и ќе те поправиме ако треба.
Патем, за да дојдеш до 8% масно ткиво е прилично тешко ако си над ~15% но тоа незначи дека треба да се откажеш, напротив, но само да знаеш дека ќе треба време, трпение и строго внимавање на сите три фактори за постигнување на атлетско тело, а тоа: - Исхраната, тренингот и одморот.

F

FuckYouAll

Гостин
Мислам дека масното ткиво ми е околу 20%, ме интересира дали можам да го намалам до кај 15% за 3-4 недели ?

Насабајле околу 9 часот овес, тоа е еден час пред тренинг, одма кога ќе се вратам од тренинг 2-3 јајца, сирење и јогурт, ручек пилешко/риба уште за вечера незнам шо да јадам.
Иначе имам 59-60 кила.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Прашање ?

Некоја исхрана за топење вака пред плажа ?

Бев 30.6 % пред некои 20 и кусур дена (вљд дека откажав теретана пред 4 месеца и више ...:D) и дојдов со кардио и распределување на оброци (бев на 3, сеа на 5) на секои 3 саата јадам на 24% ....сакам некако до крај на Јули да спуштам уште нешо ....

Некоја исхрана или тешко :)?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Прашање ?

Некоја исхрана за топење вака пред плажа ?

Бев 30.6 % пред некои 20 и кусур дена (вљд дека откажав теретана пред 4 месеца и више ...:D) и дојдов со кардио и распределување на оброци (бев на 3, сеа на 5) на секои 3 саата јадам на 24% ....сакам некако до крај на Јули да спуштам уште нешо ....

Некоја исхрана или тешко :)?
По 1000дити пат, мин 500 калории дефицит, 2грама протеин по кило - рестото здрави јаглехидрати и здрави масти, кардио 5-6 пати неделно, тежински 3 пати неделно, 2 литра течност на ден, скоро литро зелен чај, мулти витамини + минерали.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
На првата страна од темава има пример за тинејџ мени, што незначи дека нема да можеш и ти да го земеш како репер за составување на исхрана.
Смени што мислиш дека треба да додадеш/одземеш пастирај го тука и ќе те поправиме ако треба.
Патем, за да дојдеш до 8% масно ткиво е прилично тешко ако си над ~15% но тоа незначи дека треба да се откажеш, напротив, но само да знаеш дека ќе треба време, трпение и строго внимавање на сите три фактори за постигнување на атлетско тело, а тоа: - Исхраната, тренингот и одморот.
Како можам да мерам колку % е масното ткиво?

Kajgana Shop

На врв Bottom