- Член од
- 16 јули 2007
- Мислења
- 12.498
- Поени од реакции
- 4.072
Да и јас приметив.Сте приметиле дека во новиот Веро и Тинекс дека ја нема урдата на Идеал Шипка?
Да не знаете можеби кај можам да ја најдам?
Да и јас приметив.Сте приметиле дека во новиот Веро и Тинекс дека ја нема урдата на Идеал Шипка?
Денес ја купив од Тинекс Изварка(сурутка) од Идеал Шипка со 14гр протеин, 1,6гр масти и 1гр ЈХ таа нели ?Сте приметиле дека во новиот Веро и Тинекс дека ја нема урдата на Идеал Шипка?
Таа да, а од кој Тинекс?Денес ја купив од Тинекс Изварка(сурутка) од Идеал Шипка со 14гр протеин, 1,6гр масти и 1гр ЈХ таа нели ?
Во куманово.Таа да, а од кој Тинекс?
како што ти пиша членот над мене.. за зеленчук немој само брокула менувај,зелка,марула,краставици.. сите имаат малку калории.. едино кафето од 16 калории мислам дека те дебелее малкуИсхрана за еден ден
(станување)
10:00 Креатин со мед 34ЈХ - 140ccal
10:30 50гр овес + 400мл млеко 20Пр / 16М / 50ЈХ - 425ccal
11:30 тренинг (бцаа) - 10П- 40ccal
13:00 мутант веј + банана - 23П / 3М / 29ЈХ - 240ccal
14:00 150гр стек + 50гр бел леб + 100гр компир + брокула + сок - 47П / 21М / 70ЈХ - 700ccal
15:00 турско кафе - 4ЈХ - 16ccal
18:00 30гр путер од кикирики+ црн леб 50гр + банана - 21П / 20 М / 44 ЈХ - 440ccal
20:30 25гр бадеми - 5П / 12М / 5ЈХ - 140ccal
22:30 100гр урда + 70гр макарони - 23П / 11М / 53ЈХ - 400ccal
Се на се околу 2600 калории, 150гр протеини, 80гр масти, 290гр јаглехидрати, таман малку (200ccal) ми е над одржувањето така да треба постепено да гради квалитетна маса без вишок масти.
Коментари за диетава?
Менувам овошје и салата јадам и јаболко кајсии јагоди се што има сезонски исто и за салата менувам со марула, краставици, цвекло... пишав погоре исхрана за еден ден, не за секој денкако што ти пиша членот над мене.. за зеленчук немој само брокула менувај,зелка,марула,краставици.. сите имаат малку калории.. едино кафето од 16 калории мислам дека те дебелее малку
Ако гледаш дека со 2600 калории качуваш маса продолжи така.. секое тело е различно.. ма да мислам дека за маса треба барем 2800 да внесуваш.. али има разлика од организам до организам.. ако си чист како на сликата продолжи со оваа исхрана.. не оди премногу калории за булк,ипак убаво е преку целата година почисто да биде телото.. пошто кога ќе се чистиш многу полесно ќе ти биде..
Само гледај на булкот да не си ја заебеш дефиницијата.. ако 2600 до сега ти беа за булк продолжи така.. Пошто ако на пример идеш булк 9 месеца тоа е голем период ако израчунаш колку денови + 400 калории доста сало ќе се насобере..Менувам овошје и салата јадам и јаболко кајсии јагоди се што има сезонски исто и за салата менувам со марула, краставици, цвекло... пишав погоре исхрана за еден ден, не за секој ден
Инаку да како на сликата сум сега 13% БФ сум имам малку да стопам уште да за бидам по дефиниран ама не е ништо итно затоа одам малку над одржување за да не направам стомак туку полека само маса да качувам.
Инаку го прифаќам советот ќе пробам 2 недели вака ако не оди ќе зголемам за 2-300 калории.
http://www.mayoclinic.com/health/digestion/AN01776Ај некој да ми каже за пиењето вода, мислам на тоа пред јадење, после јадење.Дека имам многу читано, да не се пие, да се пие, да се почеак барем пола саат, 1 саат после јадење.
Благодарам однапред
На првата страна од темава има пример за тинејџ мени, што незначи дека нема да можеш и ти да го земеш како репер за составување на исхрана.Сакам да прашам за некој режим на исхрана за намалување на мастите до 8%, со цел да се познаваат стомачните мускули.
Значи исхраната е доста важна, како и трчањето и правењето стомачни. Вторите две ги правам, уште за исхраната ако некој може да ми каже што да јадам во кој дел од денот и по колку количина.
Не барам некои Бог знае какви резултати, но би сакал исхраната да се заснова кон нешто обично, без консумирање на протеински шејкови или било какви суплементи при вежбање.
По 1000дити пат, мин 500 калории дефицит, 2грама протеин по кило - рестото здрави јаглехидрати и здрави масти, кардио 5-6 пати неделно, тежински 3 пати неделно, 2 литра течност на ден, скоро литро зелен чај, мулти витамини + минерали.Прашање ?
Некоја исхрана за топење вака пред плажа ?
Бев 30.6 % пред некои 20 и кусур дена (вљд дека откажав теретана пред 4 месеца и више ...) и дојдов со кардио и распределување на оброци (бев на 3, сеа на 5) на секои 3 саата јадам на 24% ....сакам некако до крај на Јули да спуштам уште нешо ....
Некоја исхрана или тешко ?
Како можам да мерам колку % е масното ткиво?На првата страна од темава има пример за тинејџ мени, што незначи дека нема да можеш и ти да го земеш како репер за составување на исхрана.
Смени што мислиш дека треба да додадеш/одземеш пастирај го тука и ќе те поправиме ако треба.
Патем, за да дојдеш до 8% масно ткиво е прилично тешко ако си над ~15% но тоа незначи дека треба да се откажеш, напротив, но само да знаеш дека ќе треба време, трпение и строго внимавање на сите три фактори за постигнување на атлетско тело, а тоа: - Исхраната, тренингот и одморот.