Дури јадам и повеќе компири ама викам ајде да пишам 300 гр. Мене не ми е целта да бидам ептен дефиниран, имам околу 16-17% боди фет и ок ми е немам изразени стомачни ама рамен стомак имам. Во однос на ориз, оризот (особено интегралниот можеби има нешто повеќе протиен) но мислам дека компирот повеќе сила дава... барем кај мене2 компири се 300грама, детенце дури се свртиш ќе ги мавне 2 компири.
Е таму веќе играат уште еден куп фактори, прво генетскиот фактор, па како си ја развил во текот на животот и колку е пореметена, а потоа и начинот на живот. Може да ја подобриш со кето, лоу карб, и варијација на јаглехидратите, али да направиш чуда на таа тема малку потешко.Битно е каква регулација имаш, ако е добра и со 1кг компири немаш проблем
Од кој аспект прашуваш?Лебов тонус се исплати за парите или глупост е?
Пиши ги сите макрос, помножи ги со 4 (масти со 9) и види дали стига до 400.На чадениот стек од Солис гледам пишале на 100гр 400калории или 460 не се сеќава точно, ви држи вода стек толку мн калории да има или е утка ова? Разбирам дека за 100гр чаден треба повеќе сиров, али скоро 4:1 ми е некако премногу. Ако баш од 400гр се добило 100гр тогаш треба и протеин да има колку во 400 свеж
vero i kam vo vero posebno se i sesto imaОд кај набавувате стек и вариво од оние што се пченка, грашок тоа миксот ?
од тинекс, на цекин стекот мислам најдобар у мк што имам провано од скоро ситеОд кај набавувате стек и вариво од оние што се пченка, грашок тоа миксот ?
дада го имам пробано ама 350 денари е кило[DOUBLEPOST=1502459383][/DOUBLEPOST]Иначе ако има некој пробано во РИМЕС месарата глеам си купуваш месо и можеш да го оставиш да ти го испечат за џабе, го купуваш за саат доаѓаш направено, само немам пробано а гледам заинтересираноста е огромнаод тинекс, на цекин стекот мислам најдобар у мк што имам провано од скоро сите
Абе сметав вчера во Кам и викам ај грешка сум нешто, еве денес и го кадросав, врска нема таблицата.Пиши ги сите макрос, помножи ги со 4 (масти со 9) и види дали стига до 400.
Ја викам дека нема да стигне Да не праиме муабет шо тој од солис не е сув туку е пун вода.
На која локација печат Римес?дада го имам пробано ама 350 денари е кило[DOUBLEPOST=1502459383][/DOUBLEPOST]Иначе ако има некој пробано во РИМЕС месарата глеам си купуваш месо и можеш да го оставиш да ти го испечат за џабе, го купуваш за саат доаѓаш направено, само немам пробано а гледам заинтересираноста е огромна
24*4 = 96Абе сметав вчера во Кам и викам ај грешка сум нешто, еве денес и го кадросав, врска нема таблицата.
Абе и тоа не ми држи вода воопшто, како успеаа да извадат 100 грама чаден стек со овој состав стварно не ми е јасно и кој воопшто им ги лепи таблиците.24*4 = 96
и ситното од мастите и јаглехидратие шо ги нема - ете 100 калории нека е
кај го ископале 440 не знам XD
Веза неам пола работи у кам им се неточни, коа ќе идеш пак зирни ја урдата шо ја продаваат, веза нема таблицатаАбе и тоа не ми држи вода воопшто, како успеаа да извадат 100 грама чаден стек со овој состав стварно не ми е јасно и кој воопшто им ги лепи таблиците.
http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/701/2
110калории и 24грама на свеж стек иди математиката, а за да извадиш чаден стек 100грама сигурно ќе треба барем 150грама свеж.