Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

Член од
6 мај 2017
Мислења
1.388
Поени од реакции
2.831
Ti me druže podsjećaš na jednog Sarajliju sa beogradskom adresom kojeg sam upoznao prije par godina u Beogradu na nekoj izložbi koji je igrom slučaja 92.godine kao 19-snjak , u to vrijeme brucoš na fakultetu drame i scenskih umjetnosti napustio svoj rodni grad .
Sasvim slučajno ….

Naime, U aprilu 92.godine Davor je sa grupom svojih kolega uspio preko Beograda odletjeti u Pariz na neki dramski festival kojem su se kaže radovali mjesecima prije i nestrpljivo ga iščekivali, gdje su nastupali sa predstavom .
Nakon desetak predivnih dana u Parizu su krenuli nazad te uspjeli stići samo do Beograda, dalje se nije moglo jer je sarajevski aerodrom već bio zatvoren .
Ostao je rastavljen od roditelja i brata koji su cijeli rat proveli u Sarajevu .
Tako je sasvim slučajno, igrom sudbine , ovaj fini Sarajlija postao Beograđanin . U Beogradu je nastavio studij, završio ga , zaposlio se , osnovao porodicu i danas živi .
Razgovarali smo nekih sat vremena ..cijelo vrijeme sam ga pozorno slušao … ostao sam zatečen i zadivljen sa koliko ljubavi te sa kakvom sjetom taj čovjek priča o svom rodnom gradu kojem se kaže svake godine u nekoliko navrata vraća.
Ne trebam ni spominjati da za razliku od mnogih sa sličnom životnom sudbinom priča ijekavicom , originalnim sarajevskim akcentom , a da ekavice nema ni u tragovima iako mu je žena rođena Beograđanka
:)))

Pitam ga na kraju onako malo provokatorski: ˝ eto prijatelju ideš u Sarajevo par puta godišnje ali ne mogu se oteti dojmu da ti ipak jako nedostaje? ˝
Samo mi se nasmijao i kratko rekao : ˝ Isto onoliko koliko otac u dalekom svijetu svome čedu, vjeruj mi . ˝
Ima nešto u tom Sarajevu … ;)

https://www.youtube.com/watch?v=mu18S5e1-SM
 
Член од
14 март 2017
Мислења
57
Поени од реакции
160
Dobro jutro, dobri ljudi! Srecna vam svima nova 2020, sve najbolje vam zelim!

Ako neko moze u pp da pusti listu sa zadruga live programima za suprugu i sa nat geo wild u hd sa ex yu titlom, superstar i supernova sport za mene. Hvala puno!

Poslato sa CLT-L29 pomoću Tapatoka
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
893
Поени од реакции
3.741
Duga je to prica prijatelju moj!

U kracoj "verziji" bi to bila ona fraza,milion puta izgovorena i napisana:grad cine ljudi!A ne cigla i beton!

A sjecanja,po inerciji,"zadrzavaju" uglavnom lijepe stvari.

Pa kad TO DVOJE sastavis,dobijes jednu sudbinu ljudsku.Jednu od hiljada razlicitih.Prozetu sjetom,nostalgijom,pomalo i tugom.

A o "detaljima" bi se moglo nadugo i nasiroko.

Pa mozda jednom,negdje....!

Pozdrav tebi i Mostaru! ;)

Da, stara dobra vremena kad si curu izveo u piceriju "Marija" na Stupu, a tamo se u cosku Zera i Kemo zarakijali pa kad ih dovoljno "prebije" izvedu live verziju "Nekako s proljeca" ili ovo:


Odoh ja "trznut" koju, prebila me sjecanja.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom