Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Вака,стално спуштам филмови од isohunt и денес кога сакав да спуштам кога ке го одбереш кој филм сакаш,кликаш на него и ти пишува информации за филмот и најгоре пишуваше до сега Download Torrent а денес не го има веќе тоа туку на тоа место има Download и кога ке кликнеш ти дава да инсталираш некој btfix web browser што не ни сакам да го инсталирам...
Зошто е тоа вака и како едноставно како и до сега да го преземам само торентот што го сакам без вакви глупости ???

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Дали е можно, имам кабелски интернет(blizoo) и да купам wi-fi рутер и преку него да делам интернет на пример за телефон,PS3, друг комјутер дома, и најбитно ми е за PS vita планирам да купувам. Или ке треба друг провајдер?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали е можно, имам кабелски интернет(blizoo) и да купам wi-fi рутер и преку него да делам интернет на пример за телефон,PS3, друг комјутер дома, и најбитно ми е за PS vita планирам да купувам. Или ке треба друг провајдер?
Можеш.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Ако може некој добар прокси, мислам на ip адреса, не на оние вебсајтови, како hidemyass....

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.571
Поени од реакции
11.588
Ако може некој добар прокси, мислам на ip адреса, не на оние вебсајтови, како hidemyass....
http://www.hide-my-ip.com/ јас со ова одлично сум поминал, особено со со тролање на патроизам на еден хрватски чет :P и над админот бев :D

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
http://www.hide-my-ip.com/ јас со ова одлично сум поминал, особено со со тролање на патроизам на еден хрватски чет :P и над админот бев :D
Поточно ми треба нешто за линукс, вообичаен прокси со мозила сетинзите.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А за што поточно служи ова ако сакате да ми објаснете?Ја крие ip адресата за да не може некој да те банира или што?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Бидејќи во моево маало има неколку рутери кои се незаштитени, а мене интернетот ми завршува утре, позајмив wi-fi усб:Belkin Enhanced Wireless USB Network Adapter N150.Користам 7-ка и драјверите ги иснталирав од нет, но на иконата од усб-то има Х.Што да е проблемов, дали треба да имам рутер и јас, нешто да подесам некаде?..

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Бидејќи во моево маало има неколку рутери кои се незаштитени, а мене интернетот ми завршува утре, позајмив wi-fi усб:Belkin Enhanced Wireless USB Network Adapter N150.Користам 7-ка и драјверите ги иснталирав од нет, но на иконата од усб-то има Х.Што да е проблемов, дали треба да имам рутер и јас, нешто да подесам некаде?..
Еве и слика

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Па конектирај се на некоја мрежа. Десен клик и CONNECT
Пробав така ама џабе, а сигурен сум дека имат најмалце 2 слободни рутери, бидејќи другар преку телефонот се конектира на еден од тие...

Пробав и со Net Stumbler ама ми пишит Access is denied.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
А за што поточно служи ова ако сакате да ми објаснете?Ја крие ip адресата за да не може некој да те банира или што?
Да, користиш друга ип адреса. Криеш идентитет. супер за тролање и за хакување.
--- надополнето: 4 март 2012 во 20:48 ---
Имам .co.cc домен конфигуриран со намесервери и бесплатен вебсајт хостиран во 000webhost. Сакам да имам субдомен кој ќе се насочува во друг вебсајт исто така во 000webhost. Можно е?

Kajgana Shop

На врв Bottom