Име на бенд

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.627
1732629117316.png

Има едно дуо што прави/пушта електронска музика и се викаат Пепи и Шабан. Името ми беше премногу симптоматично затоа што така се викаа двете култни биртии во село Дабиле струмичко:

1732692432507.png

Нормално, освен ако не си од Струмица и струмичко или не си биртијаш нема да го знаеш тој податок, па поготово ако си електраш кој нема допирна точка со турбофолк. И ме закопка дали е поврзано како што мислев и после нивниот сет им пристапив и ги прашав дали името им е од легендарните биртии во Дабиле при што се испостави дека едниот од нив, тој лево со брковите на сликата горе е од Струмица и дека теоријата ми е точна, "уметничките" имиња им се одбрани по двете кафани.

И така, се надевам уживавте во непотребно изгубени 3 минути од животот и осознавањето на тотално небитни факти од никакво значење што никогаш нема да ви бидат од корист.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
438
Поени од реакции
734
Инструменталка строго, метал со примеси на метал.
„9 Strings“ или по нашки Најн Стрингс.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.136
Доволно да отвориш нови мислења и имињата се таму за земање

Исчезнати лица
Законот на Телема
Течна топлотна изолација
Тетово

Можеме на пример Тетово 2 за да не е репетивно ако веќе некој слушнал за градот, мислам дека заслужува тоа име подобра верзија од што и да е па макар било хип хоп група. Каква штета такво тврдо име да биде потрошено за таков… град.

Пред некој да ме цитира, да напоменам само дека го пишувам ова со комплетен дисреспект за сите што се од таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom