Има ли кај нас простор за индивидуалност и уникатност?

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
A, што е уникатноста? Уникатен е тој што прави нешто што никој друг не го прави? Океј, тоа било можно пред 1500 години. Денес, кога е се веќе направено малку потешко дека некој ќе направи одеднаш нешто револуционерно. Јас би рекол дека уникатен е оној што го прави тоа што го прави поради тоа што тој така се чувствува убаво и тоа му е задоволство а не за да му се допадне на некој друг.
Пример, личност А која е поинаква од сите, интересна и шармантна, сите мислат дека е многу уникатна индивидуа со свои ставови и мислења, зрела личност. Но таа личност го прави тоа само за да се допадне на луѓето околу неа, и доколку се побара малку, се гледа од каде ја црпи својата (на прв поглед) индивидуалност.
Личноста Б, од друга страна, не е нешто многу експонирана во јавноста, не се облекува којзнае колку поинаку, не пробува да им докаже на другите колку е индивидуална, но не се менува за да му се допадне на никој. На прв поглед личи на медиокритет, но откако ќе ја за запознаеш сфаќаш дека така изгледа само затоа што не се труди на никој да му докаже колку е уникатен, па оддава погрешен впечаток.
 
Член од
5 мај 2008
Мислења
38
Поени од реакции
1
normalno deka ima prostor za originalnost, i za unikatnost..... toa ne zavisi od okolinata, tuku od samiot covek
 

Kajgana Shop

На врв Bottom