Израел го менува начинот на војување

Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
Pa denesna Turcija e bukvalno Izraelski produkt. Ataturk Izraelsko dete.
Izraelski sinovi se i Gruevski, Mickoski (cela VMRO), Vucic, Jansa, Orban, Kurtz i.t.n. Nivnite politiki se jasno definirani i zatoa EU ima golem problem so istive.
Edinstveno Rusija, nekolku EU zemji, Turcija, Iran im se trn vo oko na Evreite ama stom preracunale deka imaat tolku golemo vlijanie I mok na svetska scena da bukvalno go vratat "istoriskiot Izrael" i da go iscekaat mesijata mnogu verojatno I po sekoja cena (na zivotinski nacin) ke go napravat toa.
Zal mi e sto golem del ne ja gledaat golemata slika, a ke ja vidat prekasno.
Evreite sebesi se smetaat za izbran narod, se drugo e stoka. Zamislite eden takov narod so neograniceni resursi i mok vs "stokata". Nemojte da mislite deka stokata se samo arapi. Arapite im se momentalno najgolema zakana za vakvo scenario I zatoa go jadat najmnogu.
Voglavno, ne ocekuva zaeban period slednava dekada. Do 2032 se ke bide onaka kako isprogramirale.

Mnogo dobro kazano Drugarce,,,, Spored moite soznanije(mozebi i ne se tocni) takanareceniot "islamski terorizam" dadira nekade od pred 45 godini....Kade verata islamot se oktrivuva kako takva ("site sto ne se muslimani da se ubijat" i"odmazda" samoubistva("perenje mozoci na odredeni needucirani muslimani ili teski profiteri") no stvarnosta e deka Evreite se ova sto go nabrojav, Plava Krv izbran narod, Drugite stvoreni od Gospod da im sluzat...Da se vratam sega na temata, kako sto nabroi Arapite najvekje im smetaat,, Sherijatot islamot sto zabranuva KAMATA im e problemot , Kockanje i drugi duberi sto gi pravat na visok moral. Gadafi vo Libija go unistija covekot zatoa sto bese opasnost(drugite arapski zemji da pocnat kako nego) Struja bez pari, voda bez pari, Bezkamatni krediti, Stipendii. Potoa pocnaa da cistat vo Tunis, Egipet i ponatamu, so arapskata prolet...a ostana samo Asad vo Sirija -sheit i po protekcija na Putin....inaku predhodno imalo muslimanski ratovi , megumuslimanski i megureligiski ama tie bile cisto drzavnicki nikoj ne oklevetuval do taa mera bombasi i islamski terorizam, ISIS e evrejska tvorevina, Islamot vika klanjanje vo eden pravec ne vo Krug ,koj malce povise go poznava islamot kje mu stane jasno.... i na kraj kje kazam samo edna konstantacija( Na Youtube gledav eden covek vo Amerika istrazuval za drugite religii i mislel deka evrejskata vera e vistinska, pa otisol vo sinagoga rekol sakam da stanam Evrein mu rekle, imas li nekoj vo semejstvo redok , rekol nemam, epa nisto togas ,odi si nemoze.. Pa potoa covekot otisol vo Islamot i tamo go primile. Islamot ne e edinsvena sto prima novi tuku i Hristijanstvoto Jehovinite Svedoci, Budizamot , Hinduizamot, Sikizamot i ostanati a samo Evreite ne primaat... i tie tepaat sve zivi sto ne e Izraelsko vklucitelno i Palestinski Hristijani,....a tie zemji sto se deklariraat kako "hristijanski" mirno gledaat , Svetot otisol vo nepovrat, Sudniot den e blizu. Odlicna analiza Respekt cista 5ka
Автоматски споено мислење:

JA ZA OVAA TEMA TOGAS NA FB , LOM GO NAPRAVIV LJUPCO RISTOVSKI OD INTEGRA ,,,,ZASTO STAVA IZRAELSKO ZNAME, VIKAM AKO SE DEKLARIRATE KAKO HRISTIJANSKA PARTIJA(AJDE AKO NE VI E GAJLE ZA PALENSTINSKITE MUSLIMANI, ZASTO PODRZUVATE NEKOJ STO GI UBIVA VASITE BRAKJA PALENTINSKI HRISTIJANI
 
Последно уредено:
Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
ISIS еврејска творевина? па евреите ли ги носеа нашиве мухамединци да сечат глави таму?
Пред неколку години убија како кучиња 5 деца на сам велигден најголем христијански празник, и за да биде повесо искочија илјадници муслимани на најголми протести за да ги бранат убијците со знамиња на алкаеда исис, и ниту еден ебан муслиман интелектуалец политичар не искочи да каже јавно чекајте бе луѓе греота за фамилиите, нека излезе судот со пресуда докази... не, туку сите до еден застанаа на страна на убијците..
Кога исис беа во подем сите муслимани кои ги познавам и по социјални мрежи се ложеа на исис или во најдобар случај релативизираа.
 
Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
ISIS еврејска творевина? па евреите ли ги носеа нашиве мухамединци да сечат глави таму?
Пред неколку години убија како кучиња 5 деца на сам велигден најголем христијански празник, и за да биде повесо искочија илјадници муслимани на најголми протести за да ги бранат убијците со знамиња на алкаеда исис, и ниту еден ебан муслиман интелектуалец политичар не искочи да каже јавно чекајте бе луѓе греота за фамилиите, нека излезе судот со пресуда докази... не, туку сите до еден застанаа на страна на убијците..
Кога исис беа во подем сите муслимани кои ги познавам и по социјални мрежи се ложеа на исис или во најдобар случај релативизираа.

Islamot zabranuva ubistvo na civili i nedolzni luge, Toa ne e od islamot.... Ako nekoj si go zema za pravo toa da go prikaze kako takvo( kje odgovara za toa na Sudniot Den) bez razlika dali e nekoj posmatrac od strana ili samiot izvrsitel, kako sto kazav gore perenje na mozoci na odredeni luge, naivni da se utepuvaat,.a tie glavnite profitiraat, Eve vo poslednata sezona na Serijata Homeland ,,,toj eden talibanec ne sakase da se ubiva vo samoubistven napad, no toj liderot go uceni kje ti gi ubijam zenata i decata,,i ovoj morase ..a Sto bi bilo zosto toj liderot sam ne se ubie nego prakja drugi,,, vo praksata na islamot na Pejgamerot s.a.a.s na 4 prvi Halifi takvi raboti civili samoubijci nemalo, toa e zemeno od kamikazite vo vtora svetska vojna,,, Zosto Osama bin Laden ne otide licno toj vo nekoj napad da se samoubie tuku drugi, toa e toa sto go zboram.

Kaj nas vo Makedonija ima mesanje na nacionalni i religiski poimi, islamot kontkretno asocira na albanski ekstremizam, sto nema vrska, gi koristat tie verski protesti za nacionalna kauza

Vo vrska so ubistvata na Smijkovsko Ezero, ima povekje mozni opcii na dejstvija

1. Tie sto se osudeni da se vistinskite ubijci , a protestite da se samo povod za nemiri i irindentizam
2. Tie sto se osudeni da se nevini, stvarno da e montiran slucaj,i da e taka nacinot na divenje na protestite ne e za opravduvanje

Motivite ne se poznati, Meguetnickite tenzii se zgolemuvaat so den na den.

Majmunite 2001 vo prilep zapalija dzamija vo Prilep...Vo Grad vo koj nema mnogu albansko naselinie, tuku taa dzamija ja koristije Romi,Torbesi , Turci koi se borea na stranata na ARM i MVR ama na komu da mu kazes, Prostokje

Isto taka Lesockiot Manastir Islamski e zabraneto da se rusi ama tie divi Ordi nemaat vera za niv orelot e posvet od od verata
Автоматски споено мислење:

Mene mnogu luge me nejkat na fb oti pisuvam protiv ednite i protiv drugite realno, sto e DZA , DZA, sto e BU ,BU, se nadevam deka kje ima svesna debata na ovoj profesionalen FORUM
Автоматски споено мислење:

Toa e koj nema sto da kaze, kje se smee , koj bega od Fakti i Argumenti, ,,,,Koj se plasi od Vistinata
 
Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.518
Поени од реакции
26.010
Знам дека повеќето ја 'знаат' вистината, ама за другите што ги интересира еве едно интересно видео.

Напомена не е доволно објаснето во видеото улогата на Османлиите во формирањето на Израел, затоа што купувањето на земја започнува баш на почеток на 20 век со закон на Турците, кои ја прогласуваат сета земја во Палестина за сопственост на Султанот. Турците започнуваат да ја продаваат палестинската земја на Евреите.

Затоа, долги години, практично до Ердоган, Турција и Израел беа сојузници.

Таа приказна е за Теодор Херцл кој е уствари основач на ционизмот. Тој на почетокот на 20 век на некоја конференција со озлогласениот султан Абдулхамид го прашувал како да ја купи Палестина и одтаму е излезен овој мит. Иначе доселувањето на Израелските пионери во Палестина и купувањето на земјиштето е озаконето во младотурскиот парламент. Клучна улога имале Македонските пратеници чиј координатор бил Димитар Влахов. Денеска има негов споменик и улица во Тел Авив. Земјиштето не е одземено од Палестинците од причина што тогаш цела Палестина имала помалку од 100.000 жители и речиси и да не била населена. Земјиште било одкупувано од тогашната држава, но голем дел и од арапите. Купувањето идело преку "Jewish Colonial Trust" и "Palestine Land Development Company" и е документирано и може да се најдат документи и денеска. Иначе оваа стратегија за населувањето и за кибуците ја има осмислено Франц Опенхајмер, презентирана и најверојатно прифатена на шестиот ционистички конгрес во Базел 1903.

Израел и Турција биле во добри односи, не заради овој факт, туку заради фактот што Отоманската империја ги примила Сефардите од Шпанија и ги има распределено по градовите низ царството со привилегиран статус на трговци. А калимерата ја расипале во оној момент кога султанчето почна да го спонзорира Хамас, пред едно 10тина години.

Иначе Израел од регионот во најблиски односи биле со Иран, нормално пред Исламската револуција. Но ако прочепкаш малце, ќе видиш дека и покрај наративот на Ајатолахот, најголеми снабдители на оружје и муниција на Иран во Иранско-Ирачката војна пак биле Евреи.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.032
Поени од реакции
4.517
 
Последно уредено:
Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Islamot zabranuva ubistvo na civili i nedolzni luge, Toa ne e od islamot.... Ako nekoj si go zema za pravo toa da go prikaze kako takvo( kje odgovara za toa na Sudniot Den) bez razlika dali e nekoj posmatrac od strana ili samiot izvrsitel, kako sto kazav gore perenje na mozoci na odredeni luge, naivni da se utepuvaat,.a tie glavnite profitiraat
Си се запрашал ли зошто тие главните лоши чичковци успеале само на муслиманите да им го перат мозокот да се дигнат во воздух со експлозив да сечат глави силуваат жени вршат геноцид во име на Алах, зашто само кај муслиманите им успева тоа перење на мозок, зашто не им успеа да заведат атеисти христијани и Др?
И зошто вие чесните и поштетни муслимани не организирате ниту еден протест против нив? Зашто дозволувате да ви ја гнасат религијата на мирот?
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.125
Поени од реакции
17.913
Таа приказна е за Теодор Херцл кој е уствари основач на ционизмот. Тој на почетокот на 20 век на некоја конференција со озлогласениот султан Абдулхамид го прашувал како да ја купи Палестина и одтаму е излезен овој мит. Иначе доселувањето на Израелските пионери во Палестина и купувањето на земјиштето е озаконето во младотурскиот парламент. Клучна улога имале Македонските пратеници чиј координатор бил Димитар Влахов. Денеска има негов споменик и улица во Тел Авив. Земјиштето не е одземено од Палестинците од причина што тогаш цела Палестина имала помалку од 100.000 жители и речиси и да не била населена. Земјиште било одкупувано од тогашната држава, но голем дел и од арапите. Купувањето идело преку "Jewish Colonial Trust" и "Palestine Land Development Company" и е документирано и може да се најдат документи и денеска. Иначе оваа стратегија за населувањето и за кибуците ја има осмислено Франц Опенхајмер, презентирана и најверојатно прифатена на шестиот ционистички конгрес во Базел 1903.

Израел и Турција биле во добри односи, не заради овој факт, туку заради фактот што Отоманската империја ги примила Сефардите од Шпанија и ги има распределено по градовите низ царството со привилегиран статус на трговци. А калимерата ја расипале во оној момент кога султанчето почна да го спонзорира Хамас, пред едно 10тина години.

Иначе Израел од регионот во најблиски односи биле со Иран, нормално пред Исламската револуција. Но ако прочепкаш малце, ќе видиш дека и покрај наративот на Ајатолахот, најголеми снабдители на оружје и муниција на Иран во Иранско-Ирачката војна пак биле Евреи.
Кажи како иди до израз IQ of 110 спрема 80 :)

Израел ги дели цело време муслиманите и помага во секоја војна. Нема да ме чуди да ги помага и двете страни.

Се само не секуларни муслимани, оти со нив е потешко да се излези на крај. Нешто што гледам абдалов не задолжителен не го разбира.
 
Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
Си се запрашал ли зошто тие главните лоши чичковци успеале само на муслиманите да им го перат мозокот да се дигнат во воздух со експлозив да сечат глави силуваат жени вршат геноцид во име на Алах, зашто само кај муслиманите им успева тоа перење на мозок, зашто не им успеа да заведат атеисти христијани и Др?
И зошто вие чесните и поштетни муслимани не организирате ниту еден протест против нив? Зашто дозволувате да ви ја гнасат религијата на мирот?

pa da dobro kaza, zosto dozvoluvame da ni ja gnasat religijata,,,, Toa e delot sto ja kazav pogore..

Jas ne dozvoluvam i zatoa objektivno kazuvam a zasto ne sme organizirani toa e drug muabet, Mene vo mkd ne mi e prijatno da deklrariram so pravo ime i prezime, lugeto nemaat orgranizacija prava, svetski organizacii go kazuvaat toa , ama mediumite nasi nemaat ni eden prilog vo nasa odbrana tuku samo napad i normalno deka kje e taka, neka ni dadat tv i gledanost,,, eve eden odza na youtube nikoj neznae od makedoncite za nego, a za popovite na sitel gi davaat zatoa druze
. Zatoa sto islamot e opasnosta brzo se siri, luge go prifakjame, i jas sum roden vo pravoslavna familija , pa istrazuvav za religijite i dojdov do islamot, a bev i so js edno vreme, a Gospod znae kako kje zavrsam... drugite religii ne zabranuvaat kamata,,,,ne toleriraat do toj stepen nemoral, nemaat praven kodeks do toj stepen da se opasnost , Gore go napisav toa ..... Loso razbiranje na Kuranot i citiranje ajeti von kontekst, a treba i za afionot i taa prikazna da ti ja razkazam....ama prvo se stvara revolt kaj lugeto od ratovite 20 30 godini se puca po bliskiot istok i povise kaj lugeto ima omraza prema okupatorite i zatoa i gi bckaat . a kje ja razkazam i prikaznata za afionot



Vo Avganistan zemaat maski deca giopivaat so afion dodeka spijat vo Krevet, gi nosat zad planinite zad potocite i im davaat ubavi jadenje mozda i zeni devici , se banjaat vo potocite gi ostavaat nekoe vreme posle gi vrakjaat vo istata postela vo krevetot i gi prasuvaat Sonuvase li nesto, ovoj vika Da, sto go kazuva sonot, ooo pa ti so go sonuval rajot, sakas li tamo da odis da, Ajde zemi bombata kaisot idi tamo i tamo, END
Автоматски споено мислење:

Си се запрашал ли зошто тие главните лоши чичковци успеале само на муслиманите да им го перат мозокот да се дигнат во воздух со експлозив да сечат глави силуваат жени вршат геноцид во име на Алах, зашто само кај муслиманите им успева тоа перење на мозок, зашто не им успеа да заведат атеисти христијани и Др?
И зошто вие чесните и поштетни муслимани не организирате ниту еден протест против нив? Зашто дозволувате да ви ја гнасат религијата на мирот?
KONKRETNO ZA ISIS gi lazat devojcinja i momcinja od Germanija .Grevovite vika kje vi bida oprosteni, a nas vi se dozvoleni grevite kako alkohol ,blud. kocka bidejki vie kje umrete kako shehidi -taka im vikaat, a tie raboti se sitni za Gospod zarazlika za vasata zartva- gi zabluduvaat,,,tie sto ne se educirani
 
Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.518
Поени од реакции
26.010
JA ZA OVAA TEMA TOGAS NA FB , LOM GO NAPRAVIV LJUPCO RISTOVSKI OD INTEGRA ,,,,ZASTO STAVA IZRAELSKO ZNAME, VIKAM AKO SE DEKLARIRATE KAKO HRISTIJANSKA PARTIJA(AJDE AKO NE VI E GAJLE ZA PALENSTINSKITE MUSLIMANI, ZASTO PODRZUVATE NEKOJ STO GI UBIVA VASITE BRAKJA PALENTINSKI HRISTIJANI
А да земеш да се образоваш колку на пример има христијани во Газа и претежно кој ги брка од таму. Еве како за илустрација, во 2007 имало 3000, денеска има 1200. Претежно Палестинците муслимани од Газа на сила ги конвертираат христијаните.

Ова е проблем кој се провелкува со децении меѓу Палестинците, поготово е најизразен е во Газа. Тие ѓубриња кои докажано и со задоволство се џелати на Христијаните и меѓу нивните, и во Либан и најново во Сирија и Ирак, не само што го заслужиле тоа што им го прави Израел, туку заслужиле и многу повеќе. Истите тие Палестинци ја злоупотребија добрата воља на Либан кои ги прими стотици иљади бегалци, па така таму иницираа војна која се претвори во најголемииот геницид на православниот народ во поновата историја. Исто така ја злоупотребија добрата воља на Сирија под Асад, која има стотици иљади Палестински бегалци и застанаа позади брадите кои колеа и убиваа Христијани низ Сирија и Ирак.
Автоматски споено мислење:

Кажи како иди до израз IQ of 110 спрема 80 :)

Израел ги дели цело време муслиманите и помага во секоја војна. Нема да ме чуди да ги помага и двете страни.

Се само не секуларни муслимани, оти со нив е потешко да се излези на крај. Нешто што гледам абдалов не задолжителен не го разбира.
Историјата на односите на Иран и Израел е многу покомплексна одколку што си мислиш за да дојдеш до заклучок дека Израел ги помага и двете страни поради завадување или слично. Уствари секогаш, за било што можеш да измислиш приказна дека Евреите се сплотени против човештвото. Тоа е нешто што ги прати Евреите уште од аферата Драјфус во поновата историја... Таквото размислување впрочем ги натерало нацистите да натераат во смрт 6 милиони евреи.

Прво и основно помагачите на Иран се претежно Ирански Евреи кои ги користат врските со Израел да и помогнат на матичната држава. Ми се чини дека нема друга муслиманска држава која Израел директно или индиректно воено ја снабдувал во услови на војна. Така да незнам колку ти држи вода муабетов.
 
Последно уредено:
Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
А да земеш да се образоваш колку на пример има христијани во Газа и претежно кој ги брка од таму. Еве како за илустрација, во 2007 имало 3000, денеска има 1200. Претежно Палестинците муслимани од Газа на сила ги конвертираат христијаните.

Ова е проблем кој се провелкува со децении меѓу Палестинците, поготово е најизразен е во Газа. Тие ѓубриња кои докажано и со задоволство се џелати на Христијаните и меѓу нивните, и во Либан и најново во Сирија и Ирак, не само што го заслужиле тоа што им го прави Израел, туку заслужиле и многу повеќе. Истите тие Палестинци ја злоупотребија добрата воља на Либан кои ги прими стотици иљади бегалци, па така таму иницираа војна која се претвори во најголемииот геницид на православниот народ во поновата историја. Исто така ја злоупотребија добрата воља на Сирија под Асад, која има стотици иљади Палестински бегалци и застанаа позади брадите кои колеа и убиваа Христијани низ Сирија и Ирак.
Автоматски споено мислење:


Историјата на односите на Иран и Израел е многу покомплексна одколку што си мислиш за да дојдеш до заклучок дека Израел ги помага и двете страни поради завадување или слично. Уствари секогаш, за било што можеш да измислиш приказна дека Евреите се сплотени против човештвото. Тоа е нешто што ги прати Евреите уште од аферата Драјфус во поновата историја... Таквото размислување впрочем ги натерало нацистите да натераат во смрт 6 милиони евреи.

Прво и основно помагачите на Иран се претежно Ирански Евреи кои ги користат врските со Израел да и помогнат на матичната држава. Ми се чини дека нема друга муслиманска држава која Израел директно или индиректно воено ја снабдувал во услови на војна. Така да незнам колку ти држи вода муабетов.
Odgovori na moite temi za isis za gadafi.i ne koristi fejk news ..nego pogledaj u zivo sto vikaat palestinskite hristijsni
Ona sto ne ti odgovara kjutis a za ova najde fejk...sakate narod sto navodno go ubil vasiot mesija i gi branite...ova e kopleksna tema.Pozdrav
Автоматски споено мислење:

Islamot ne se prima na sila .u verata nema prisila....toa e sve sminka na onie koi go zlopotrebuvaat mediumskiot prostor.Ajde koj saka debata na tema koja e vistinska religija.1 e nemoze site neli ...moze i na skype pa zakacete na youtube posle
Автоматски споено мислење:

A toj sto prisiluva drugi vo islam ...svesno ili nesvesno pravi golem grev
Автоматски споено мислење:

Ti pisuva Hamas. A fatah kaj ti e...ako nekoj te pobedi so srgumentu priznaj ...ja kje priznam
 
Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.518
Поени од реакции
26.010
Odgovori na moite temi za isis za gadafi.i ne koristi fejk news ..nego pogledaj u zivo sto vikaat palestinskite hristijsni
Ona sto ne ti odgovara kjutis a za ova najde fejk...sakate narod sto navodno go ubil vasiot mesija i gi branite...ova e kopleksna tema.Pozdrav
Автоматски споено мислење:

Islamot ne se prima na sila .u verata nema prisila....toa e sve sminka na onie koi go zlopotrebuvaat mediumskiot prostor.Ajde koj saka debata na tema koja e vistinska religija.1 e nemoze site neli ...moze i na skype pa zakacete na youtube posle
Автоматски споено мислење:

A toj sto prisiluva drugi vo islam ...svesno ili nesvesno pravi golem grev
Автоматски споено мислење:

Ti pisuva Hamas. A fatah kaj ti e...ako nekoj te pobedi so srgumentu priznaj ...ja kje priznam
Немора да користи човек ништо освен статистика за да ги види бројките и да спореди
Процент на христијани во појасот Газа пред 100 години и денеска.
Процент на христијани во Либан пред 100 години и денеска. (можеш да земеш и пред 40 години да споредиш со денес)
Процент на христијани во Египет пред 100 години и денеска.
Процент на христијани во Сирија пред 100 години и денеска.
Процент на христијани во Мала Азија пред 110 години и денеска.

Претежно процентот доведен по пат на сила и со геноцид.

И све ќе му стане јасно на човек кој е писмен и знае да израчуна колку е 2+2. Тогаш ќе сватиме која е уствари доктрината на исламизмот.
 
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Kje se pravime slepi deka radi Izrael denes imame ekstremen islam? Shto ocekuvate koga kje ve istisnat i okupiraat mnogu pomokjni? Kje igrate fer so pocituvanje na konvenkciite na obedineti nacii?
Treba palestincite ko Gandi miroljubiv protest da imaat dodeka ovie si se shirat so podrshka na zapad?
Pa neli nie sme bile vo ista situacija... cak i teroristi?

Ami koga govedo od isis obezglavuva pred kamera nekoj zapadnjak on prakja poraka " ne se zezajte so nas " isto kako sho izrael kje upotrebi daleku neproporcionalna sila za da im prati poraka. Jbg ovie kozojebachite nemaat ultramoderna armija da se branat, nemaat nuklearki i u takov ochaj evidentno nemaat ni izbor osven da kolat.

Da ne zaboravime...i nashite dedovci ebea kozi i ovci, gi tepaa zenite i gi taksuvaa kjerkite za mazacka.... ovie tamu se samo ponazad so vremeto.

Tuku da ne se motame, od nash interes e da sme si arni so Izrael... poshto nas ni e najbitno nie da preziveeme... neli Ron?
 
Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
Islamot se siri od 1.4 sega e 1.7 i lugeto dobrovolno go prifakjaat...pak begas od.temata..i se vrtis vrz ona ti sto go replicira. Prodolzete samo so omrazata pozdrav
Автоматски споено мислење:

1990 1.4 miliadrdi 2020 1.7 miliardi. Pak izrael branete go i Mosad sto reketirat palestinski civili i sakat da gi isfrlat od doma
Vestacka drzava na sila napravena...i fa bilo taka nenaseleno zasto deneska iseluvaat tamo kaj sto.si ziveat palestinci
 
Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.987
Islamot se siri od 1.4 sega e 1.7 i lugeto dobrovolno go prifakjaat...pak begas od.temata..i se vrtis vrz ona ti sto go replicira. Prodolzete samo so omrazata pozdrav
Нема омраза, зборуваат за факти.

Каде има муслимани, има и војни. Дали ги прогонуваат и тероризираат христијаните од Северна Африка? Да. Дали изминативе 70тина години (по радикализација на Исламот) гледаме и прогон на Евреите од дел од државите со доминантно арапско население? Да. Тоа и Исламот го дозволува, за "правење на стапици од секаков вид". :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom