Извршител

VMP

VMP
Член од
8 октомври 2010
Мислења
115
Поени од реакции
15
Извршител ми повлекол од сметка повеќе од 4 000 денари и тоа без да ме извести претходно. Ве молам, како да постапам?
 
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.296
Поени од реакции
663
Мислам никако. Остана без тие пари...
 

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
776
Поени од реакции
1.042
Јас би му запалил куќата и колата, за тебе не знам

Поздрав и се најдобро !
 
Член од
22 март 2024
Мислења
20
Поени од реакции
2
Дали доколку назначам адвокат да проверува старо дело/ долг
Дали истото може да се активира доколку ете е застарено или пендинг нешто слично
 
Член од
19 мај 2014
Мислења
207
Поени од реакции
265
Дали доколку назначам адвокат да проверува старо дело/ долг
Дали истото може да се активира доколку ете е застарено или пендинг нешто слично
Не верувам да ти се исплати, и да може адвокатот ќе ти земе повеќе пари за услугата од извршеното
 

VMP

VMP
Член од
8 октомври 2010
Мислења
115
Поени од реакции
15
Мислам никако. Остана без тие пари...
Значи, може без најава, без известување и право на приговор, извршител долг од 110 денаи дљ наплати повеќе од 4 000 денари. И не мора ни да те извести
Ама закон за извршители!
 
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.296
Поени од реакции
663
Значи, може без најава, без известување и право на приговор, извршител долг од 110 денаи дљ наплати повеќе од 4 000 денари. И не мора ни да те извести
Ама закон за извршители!
Па тоа и им беше финтата, ако дојде до извршител да може да ти блокираат сметка или да ти земат колку им треба пари. Незнам зашо си чекал до крај ти, остај тие муабети Застарен Долг и слично...
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.999
Поени од реакции
3.735
Законот за извршување и соодветно извршувањето по него се нужност. Ако нема извршување тогаш никој ништо нема да плаќа ниту да постапува по друго задолжение од одлука на суд, орган... Има аномалии и во самиот закон за извршување но повеке аномалии има во постапувањето на одредени извршители.... Како и да е, со законот за извршување се постави некаква финансиска дисциплина, колку толку некој ред. Рековме има аномалии и треба некои работи во предметната материја да се променат. Од друга страна, никој од должниците до сега нема кажано дека ете признава, навистина должел, не платил на време па работата стигнала до извршител... сите се прават удрени, никој не знае дека должи и оф леле извршителот ми зеде пари. Реалноста е дека сите знаат што, од кога, кому и колку должат и кога ке ги удри извршителот со трошоци по глава тогаш оф леле, па беа 100 денари, па беа пред 10 години, па не ме известија и уште какви ли не оправдувања а никој да рече добро крив сум, знаев дека ги должам тие 100 денари уште пред 10 години и не ги платив, да ги платев на време немаше сега да платам толку многу трошоци... Има луѓе кои никогаш немале работа со извршител, си плаќаат редовно се што должат и немаат никаков проблем, а има луѓе кои постојано имаат по еден куп предмети кај извршителите и се они не знаеле дека треба да платат, се они нешто се онеправдани, се они се прави а сите други криви... бар да речат ете немав да платам, должам ама немав пари на време и работата стигна до извршител. Луѓе, плаќајте си ги долговите на време и нема да имате проблеми ниту ќе знаете дека постојат извршители.
 

VMP

VMP
Член од
8 октомври 2010
Мислења
115
Поени од реакции
15
Па тоа и им беше финтата, ако дојде до извршител да може да ти блокираат сметка или да ти земат колку им треба пари. Незнам зашо си чекал до крај ти, остај тие муабети Застарен Долг и слично...
Немав појма дека имам долг од 110 денари. Никој не ме известил. Порано имам добиено за долг од нотар и од извршител. Нормално, со известување. Мислам дека има известување. Не се расправам дали е застарен, туку што е толку мал што не знам како дошло до него. Кој не би платил 110 денари? Не бев воопшто известена.
 

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.265
Поени од реакции
3.619
Немав појма дека имам долг од 110 денари. Никој не ме известил. Порано имам добиено за долг од нотар и од извршител. Нормално, со известување. Мислам дека има известување. Не се расправам дали е застарен, туку што е толку мал што не знам како дошло до него. Кој не би платил 110 денари? Не бев воопшто известена.
Ај што не си била известена но дали знаеш сега за што ти е долгот тие 110 ден или не. Ако не знаеш појди кај изврштителот и прашај за што е предметот па барај решение со тие што не си им платила . Чим тие пратиле предмет до извршител сигурно имале основа да го бараат дали тоа било некоја јавна давачка или којзнае што чим имаат како да кренат предмет против тебе тогаш се реално сигурно и во право што ги барале а би требало да знаеш дека должиш. „јесте“ да е глупо ама е вистинито. И тоа известиле... дали е некоја претплата или сметка секој би требало да знае дали му е се платено. Не може, лупам, ЕВН да мора да те известува дека сметката не ти е платена. треба сам човек да знае дали платил или не.
 
Член од
22 март 2024
Мислења
20
Поени од реакции
2
Извршител ми повлекол од сметка повеќе од 4 000 денари и тоа без да ме извести претходно. Ве молам, како да постапам?
Донесоа закон нели, дека каматата несмее да биде повисока од долгот.
 

VMP

VMP
Член од
8 октомври 2010
Мислења
115
Поени од реакции
15
Ај што не си била известена но дали знаеш сега за што ти е долгот тие 110 ден или не. Ако не знаеш појди кај изврштителот и прашај за што е предметот па барај решение со тие што не си им платила . Чим тие пратиле предмет до извршител сигурно имале основа да го бараат дали тоа било некоја јавна давачка или којзнае што чим имаат како да кренат предмет против тебе тогаш се реално сигурно и во право што ги барале а би требало да знаеш дека должиш. „јесте“ да е глупо ама е вистинито. И тоа известиле... дали е некоја претплата или сметка секој би требало да знае дали му е се платено. Не може, лупам, ЕВН да мора да те известува дека сметката не ти е платена. треба сам човек да знае дали платил или не.
За билокој долг досега, а се случило, бев известена од извршител. Таму дури стоеше да реагирам во рок од 8 дена . ЕВН, што го посочувате, за секој долг што би можел да бидњ тужен, ве известува. Освен тоа, нели беше дека каматата не можњ да го премаши долгот, а не 400%. Над 400%.
Автоматски споено мислење:

Ај што не си била известена но дали знаеш сега за што ти е долгот тие 110 ден или не. Ако не знаеш појди кај изврштителот и прашај за што е предметот па барај решение со тие што не си им платила . Чим тие пратиле предмет до извршител сигурно имале основа да го бараат дали тоа било некоја јавна давачка или којзнае што чим имаат како да кренат предмет против тебе тогаш се реално сигурно и во право што ги барале а би требало да знаеш дека должиш. „јесте“ да е глупо ама е вистинито. И тоа известиле... дали е некоја претплата или сметка секој би требало да знае дали му е се платено. Не може, лупам, ЕВН да мора да те известува дека сметката не ти е платена. треба сам човек да знае дали платил или не.
Интересни одговори: "Да си знаела, да си следела ... " Донесен закон за неможност каматите да изнесувале 10 пати поголеми долгови, а тука е 400 пати поголем долг од основниот. Ако беше дамо една сметка пд 3 000 денари, по оваа пресметка ќе беше 400 пати шоголема. Немам чуено за сметка пд 3 000 денари некој да платил кај извршител 1 200 000 денари. А ЕВН известува дека имате долг и дека ви се заканува тужба. Инаку, ЕВН обично нема 110 денари тужени долгови, а ако на должбиците им земаа 400 пати поголеми долгови од направените, многу народ за две сметки ќе мораа да немаат ни живеалиште. Бчагодарам.
 
Последно уредено:
Член од
27 февруари 2022
Мислења
19
Поени од реакции
10
Значи, може без најава, без известување и право на приговор, извршител долг од 110 денаи дљ наплати повеќе од 4 000 денари. И не мора ни да те извести
Ама закон за извршители!
Имај на ум дека долгот ти е сеуште 100-200 ден , туку ти земал 4 затоа што ти наплатил извршителски услуги кои се некаде од 3-9 иљади зависно од сумата која се должи
 
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.296
Поени од реакции
663
Џабе муабети и објаснувања, мора да се плати тоа што ти го бараат
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.485
Поени од реакции
40.379
приметувам хоштаплериве водовод скопје знаат да турат заостанат долг а све да е платено. Најчесто некоја смешна сума од 2 денари или 25 денари. Па мора да се оправаш со нив.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom