Идеја за бизнис

Член од
22 мај 2016
Мислења
53
Поени од реакции
60
Незнам ова малце тешко ми делува ..имам слушнато за та кафаната кај Митре ама незнам како функционира поради фактот шо многу има грчки екстремисти (пр. златна зора)
Златна Зора е минато. Пред некоја недела или месец беше на суд ги прогласија за криминална организација и ги испозатворија, сеа не постојат. Не само Македонците, цела Грција славеше пред суд кај нив у Атина. На арно се гледа работава. Левицата зима замав у грЦка, тоа е добро. Обично македонските дуќани се навикнати прозори да им кршат и да им пишуваат графити "Скопиа" али на подобро иде работава.
Сеа е време да се инвестира па да донесеме малце грЦки капитал тука у македонија ! Контра на стопанска и окта

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
 
Член од
4 ноември 2012
Мислења
23
Поени од реакции
31
Незнам стварно јас мислам дека да оди некој наш од тука со цел да отвори етно Македонска кафана дека тешко то би одело. Незнам можи сум грешка
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.515
Поени од реакции
34.570
Ne znam zosto ako e biznis odma go gledate na golemo?Zasto ne go gledate kako dopolna na domasniot budget?Jas na pr.razmisluvam da podignam nasad lesnici na 3000m2,tuka bi imal okolu 100 sadnici.Nekoja skromna minimalisticka matematika vika deka od edna sadnica posle 5 godina se vadat okolu 20€. 100×20=2000€ ili 10.000den mesecno.Prosecniot rod posle 8 godina e 8-12kg. od sadnica.Jas gi smetam na 6kg.×5€ i zatoa smetam na 20€ ,a 10te gi smetam vo trosoci,prskanje,frezanje i dr.,Ne bara sekojdnevno prisustvo i rabota,a e roba sto moze da se cuva.Zborot mi bese ,bidete zadovolni so malce,zasto pogolema investicija nosi pogolem rizik.
Најлош концепт за земјоделие во модерниот свет.

Ова го правеа моите цел живот, бевме отепани со работа скоро колку тие што правеа пари и одеа на големо, кога доаѓа пласман дали имаш 500кг или 5 тона нервозите ги јадеш, а на крај тој со големо производство и со 5 денари ќар на 1кг ќе има поголем есап од ти со 50 денари.

Според мое искуство и видување ако одиш на ситно (земјоделие сектор) гледај да продадеш приказна за органско или нешто различно од останатите, инаку во секој друг случај колку поголеми количини толку поарно и механизација за се што захтева ангажман на луѓе а може да биде автоматизирано.
 
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Незнам стварно јас мислам дека да оди некој наш од тука со цел да отвори етно Македонска кафана дека тешко то би одело. Незнам можи сум грешка
Од тука таму тешко! Тешко им е и на тие тамошните, не пак без корен и локална подршка! Бизнис кој можеш да го работиш на фора Македонија е да се занимаваш со продажба и издавање на недвижности во Грција на наши! Ако си заседнат таму интересно е менаџирање на апартмани на македонци кои ги купиле и не знаат што да им прават, склучување договор со нив за процент му е лекот, само има многу трчање!
Само сега со кризава и тоа е наникаде, оти никој не знае на кај ќе оди ваа стопанкинава!
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.127
Поени од реакции
788
Smeniv profesija od denes (inaku kolku da znaete mandarinite na kvantaski 12-15 denari)
Bev na Dukandgik vo dukanite za tekstil na golemo. I kupiv i prodadov vednas nekoe parce.
Ne krijam (kAKO SITE DRUGI) sega salam zaladi a kaj da e ke pustat penzija za moja generacija i..
eve vi idea da im zemete od tie pari.Toa i jas go rabotam sega pa do vodici.
-------
nabavna cena...................prodazna cena............................kar
volneni corapi 35 d..........................50 d...........................15.d.
Volneni elek 100 d..................150-200 d.............................50 d.
Zivri...........100 d...................150 d..................................50 d
Termo standard 20 d.................3 za 100 d............................40 d.
pojas za kicma 60-70 d...............100-120 d ...........................40 d.
Termo dokolena 30 d..................60 d..................................30 d
rakavici obicni 30 d....................50-60 d .............................20 d
moze i kapi..(jas do sega ne sum kupil)
cenite se vo site dukani-magacini isti...pa so sreka
Добро,како ги продаваш овие производи? Имаш свој дуќан,тезга,штанд или ги буткаш со рачна количка и така ги шиткаш пред некоја зграда?! Мене ми изгледа како да допунуваш буџет со ова,тука темата е идеја за бизнис(да отвориш сопствен погон,мини-фабрика и слично) а не тезгарење и трговија по принцип купи поевтино-продај поскапо
Автоматски споено мислење:

Идеја за бизнис.....Хммм,темава е растеглива како ластик кој се става на тренерки да ги држи на половината да не ви паднат,хехе
Во земји како Македонија јас би одел на варијантата-Имам идеја за некој п-од,наоѓам начин да прозведам прототип од тој производ(не мора одма да биде совршен ама идејата да биде тука вметната),одам до некој продавници кои нудат слични производи ама увезени и им го нудам на газдите мојот производ! Се кладам дека некаде ќе упали и некому ќе му се допадни мојата идеја т.е. производ и ако се продадат првите примероци,лека-полека ќе почнете со се поголемо и поголемо п-во! На овој начин се базирани 90% од сите денешни светски познати брендови-само еден пример,шведска ИКЕА и сличните,мојата поента е да размислуваме извозно и глобално а не купи од кванташки мандарини за 25 ден. шиткај ги на тезга по 35 ден.
 
Последно уредено:
Член од
11 мај 2021
Мислења
55
Поени од реакции
50
Дали државата дава грандови на невработени за започнување на сопствен бизнис или банки кој даваат такви кредити?
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.515
Поени од реакции
34.570
Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.709
Поени од реакции
2.036
Дали државата дава грандови на невработени за започнување на сопствен бизнис или банки кој даваат такви кредити?
Здраво. Даваат, преку АППРМ, ама ќе мора да почекаш до следната година ова време за регистрација на бизнисот. Февруари/март следна година ќе почне проектот со бизнис планови. Тие месеци отиди до агенција за вработување, подетално ќе ти објаснат. Поздрав.
 
Член од
8 октомври 2009
Мислења
753
Поени од реакции
356
Сте виделе некаде да се продава слатко од зелени домати?
Мислам дека во соодветна амбалажа би било многу интересно за странските туристи.
Исто така сум читал дека се прави слатко од кора од лубеница и од модри домати.
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.127
Поени од реакции
788
Идеја за бизнис selidbe
Ќе речиш прост бизнис а овие направиле сложен вебсајт од оваа амалска работа,секоја чест за трудот,веројатно и доста работа имаат,се гледа по вебсајтот
 

Kajgana Shop

На врв Bottom