Игри на локал диск (Д:)

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.415
Бидејки локал диск (Ц: )ми е полн дали има опција игри да се инсталираат на Д, и ако може како зашто во Д нема програм фајлс х86? Ако трескам глупости ве молам да не ме ругате дека не сум многу запознаен со компјутериве:D
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
23.535
Поени од реакции
55.517
Бидејки локал диск (Ц: )ми е полн дали има опција игри да се инсталираат на Д, и ако може како зашто во Д нема програм фајлс х86? Ако трескам глупости ве молам да не ме ругате дека не сум многу запознаен со компјутериве:D
Мoжеш слoбoднo.
Немa пoтребa oд прoгрaм фaјлс.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.730
Поени од реакции
14.360
Бидејки локал диск (Ц: )ми е полн дали има опција игри да се инсталираат на Д, и ако може како зашто во Д нема програм фајлс х86? Ако трескам глупости ве молам да не ме ругате дека не сум многу запознаен со компјутериве:D
Гледај на Ц да имаш што помалку фајлови, единствено Виндоус, некои базични програми и сејвови и документи чувај таму (се разбира се бекапирано), друго се снимај на Д.
 

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Не е баш изводливо "се" да чуваш во D тоа нека ти е простор на пример за видеа, слики, фајлови (doc,xls,ppt...) ако инсталираш апликации незнам колку е добро затоа што апликацијата кога ја инсталираш запишува и во Registry некои сетинзи а тоа е скогаш во Local Disk C > Windows.

Лично јас имам само C на мојот хард сите фајлови ( слики, видеа и документи ги чувам на GDrive, OneDrive,Dropbox) можам од каде сакам и кога сакам да ги гледам, читам и слично од телефон, таблет, друг компјутер буквално секогаш.

Иднината ти е во Cloud просторот тоа локалното зачувување ти е веќе минато, последен доказ нека ти е WannaCry вирусот кој ршум направи низ светот на локално зачуваните фајлови но не и на Cloud просторот, таму веќе заштитата ја зема Google,Apple,Samsung, Microsoft,MEGA и 100други корпорации, сега некој ќе рече да но не се безбедни бидејќи и според мене некои податоци споделуваат со влади и слично но се надевам не подготвуваш терористички напад па да те фатат ;), сликите кај шо го дркаш или што сте се снимале со некоја вкола кај што се туркате не вервам да ги интересира ДБК, ЦИА, ФСБ или слично освен ако не си некоја важна личност :D
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
13.770
Поени од реакции
30.533
Не е баш изводливо "се" да чуваш во D тоа нека ти е простор на пример за видеа, слики, фајлови (doc,xls,ppt...) ако инсталираш апликации незнам колку е добро затоа што апликацијата кога ја инсталираш запишува и во Registry некои сетинзи а тоа е скогаш во Local Disk C > Windows.

Лично јас имам само C на мојот хард сите фајлови ( слики, видеа и документи ги чувам на GDrive, OneDrive,Dropbox) можам од каде сакам и кога сакам да ги гледам, читам и слично од телефон, таблет, друг компјутер буквално секогаш.

Иднината ти е во Cloud просторот тоа локалното зачувување ти е веќе минато, последен доказ нека ти е WannaCry вирусот кој ршум направи низ светот на локално зачуваните фајлови но не и на Cloud просторот, таму веќе заштитата ја зема Google,Apple,Samsung, Microsoft,MEGA и 100други корпорации, сега некој ќе рече да но не се безбедни бидејќи и според мене некои податоци споделуваат со влади и слично но се надевам не подготвуваш терористички напад па да те фатат ;), сликите кај шо го дркаш или што сте се снимале со некоја вкола кај што се туркате не вервам да ги интересира ДБК, ЦИА, ФСБ или слично освен ако не си некоја важна личност :D
Тоа додека имаш две семинарски за на факултет ;)
Јас да плаќам секој месец по 500че на dropbox немам намера кога сум купил толкав диск, имаш опции за бекапирање и тука, ќе си го поделиш дискот на повеќе партиции, ќе си инсталираш на една или две оперативни системи, една за медиа, една за документи и тн.Лично користам само тие 15гб на драјв и 2аccх2гб на дропбокс, но дека ќе ги кренам 700 и кусуро гига горе на драјв нема теорија.
 

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Бесплатно, никакво 500че не плаќам...15GB на GDrive, 2GB na Dropbox и 5GB na OneDrive, 22GB вкупно бесплатен простор.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
13.770
Поени од реакции
30.533
Бесплатно, никакво 500че не плаќам...15GB на GDrive, 2GB na Dropbox и 5GB na OneDrive, 22GB вкупно бесплатен простор.
Тоа се два мои проекти, т.е работа од една недела која со овој аплоуд на доксисов треба да чекам цела ноќ да ги крене горе.
 

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
Бесплатно, никакво 500че не плаќам...15GB на GDrive, 2GB na Dropbox и 5GB na OneDrive, 22GB вкупно бесплатен простор.
Oди исчитај ги севкупно тие 22гб во некој рурален предел каде што нетот од вип ти е најмногу 3гб месечно на бесплатно ниво а 1гб ти е 150денари . Отсекогаш преферирам 500гб екстерен хдд или 64гб мемориска . Све друго онлајн или clouds ти е бадијалчење.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom