Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.518
Поени од реакции
37.356
У нашега Рајка, велика свираљка. Така велат барем Србите. Изгледа тоа е една од можните причини. :D
... а јас ќе додадам „џабе Рајка велика свираљка, кад не зна да свира и клиторис не дира!“ :lolzz:
Ова е ценет форумџија. Пратете абер да се врати.
... и јас помислив @Let 3 се вратил, ебаго!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.499
Поени од реакции
27.318
Маленко само во брачни води незнае да плива и се дави, па борејќи се за воздух, несакајќи деца прави...:pos:
Нашиот народ го рекол тоа во 3 збора: Кисело е грозјето.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.043
Поени од реакции
24.809
Тоа си видел, доживеал во таква култура, таа култура нема да се смени ако мажите станат говеда само за да ебат, има и друга состојба, добар но и опасен а тоа е архетипот битно не само за да фатат жена туку пред се да добијат контрола над својот живот.
Нема да се смени. Само они можат да ја сменат. Го забораваш или го испушташ овој дел тука.

Сега идеме до клучниот момент на цела таа релација и зошто работите се такви какви што се. Сконцетрирај се сега, ова е фундманенталната разлика и основата на апсолутно се што следи на општо сите теми на романтичното општење меѓу половите.

Ова прашање често ми го поставувале посебно другарки кои ми ги знаат ставовите. Јас не се кријам и сум транспарентен за повеќето мои ставови во живо исто како и на форум. Значи ако се идиоти, покварени, гомна, шутраци, мајмуни или кој сакаш стави збор и тие и тие, зошто фокусот го насочувам на жените? Одговорот е едноставен, само не е очигледен на прва.

Жените бираат, мажите се бирани.

Ако отидеш на пазар каде што има 20 тезги со патлиџани и ти купиш од најскапаните кои ги гледаш дека се скапани и после тоа се жалиш дека се скапани на кого лежи таа одговорност? На патлиџаните или на тебе? Ако тебе ти се пуштаат и ти пишуваат 20 души, тука на форум, на Фејсбук, на Инстаграм, на Тиндер, кога ќе отидеше Кј Паткана или во Џез Ин, барајќи да те аднат, да излезат на пијачка со тебе и слично и ако ти го одбереш тој што се однесува најшупачки, најарогантно, најгомно од сите нив, на кого треба да ја насочам одговорноста? Машко од друга страна мора да се задоволи со таму кај што ќе му упали. Ако воопшто му упали. Треба да пушти 100 френд риквеста, да пише на 100 на инстаграм, да им отиде на 20 Кј Паткана и слично. 90% ќе го стават на seen или ignore, 9% ќе му направат некој small talk од куртоазија колку да не биде дека многу се прави дигната и само со една до две ќе успее да врзе повеќе од 2-3 реченици што не мора да значи ништо, имала ниска самодоверба тој ден, ебачот и нашол друга швалерка и сега пати по малце внимание. На пример.

И затоа кога ќе прашам некое машко зошто е со таа кучка, он ќе ми одговори дека немал друг избор. Само таа пројавила доволно интерес. Останата опција му е да е сам и иако за мене е поприфатливо да останеш сам отколку со некоја таква, не можам да кажам дека не го разбирам. Ај остави ги туку-така цигарите, благото, не го пиј омиленото кафе 6 месеца и биди сам долго време. Самотијата знае да те утепа емотивно и ментално, да те бутне у заебана депресија.

А твојот изговор кој е? Имаш минимум неколку кои те контактираат, а плус и ти ја имаш опцијата да му пишеш на некого прва доколку имаш интерес за него. И затоа кога гледам дека од целиот тој понуден дијазепам (хе-хе си ја сакам оваа моја глупа шега) ги избирате шупаците, сељаците, мијалковците, бед бојсите или како сакаш крсти ги чива е одговорноста за тој избор? Мажи се прилагодуваат на жени, а не обратно, Петко гледа дека жени бираат сељаци и сељакот ебе, а воспитаното дете останува со курот во рака и си вика-Па и јас ќе пробам да сум сељак. Еднаш кажав, ако жени се палеа на кафе, курсевите за бариста ќе вртеа милиони. И тоа само во Пехчево.

Сумарум, ако гледаш околу тебе само сељаци обвини си ги другарките. Знаеш колку кул другари имам кои се сељаци само со жени? Значи не под дифолт сељаци со секого и во секоја ситуација, него само со жени затоа што научиле дека тоа вродува плод.

I sepak sprema dobienite lajkovi od zenskata populacija na temava ili forumot bi rekol deka zenite tuka najblago receno ne se soglasuvaat so tebe :D. Oni ne se takvi, barem ne tuka na forumot. Vo realnosta koj da gi znae:unsure:
А тоа посекако не очекувам. Која жена ќе ти каже-Да, ние се палиме на ропаци. Еве Darkgirl што е малку пообјективна и толку. Постовите посекако ми се за машка публика пишувани повеќе, кај жени само ќе предизвикам револт затоа што одма ќе ги акне на емотивна основа место да размислат што-како-зошто. Прво емоцијата, мозокот на крај.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Zdravo iam prasanje moze ne e za u temava ama aj. Ova go pisuvam od vtoriot account bidejki cekam promena na username potencijalno bidejki drugiot account mi e malce po izlozen. Zenskite mislam podobro bi odgovorile. Me interesira potencijalni zaklucoci od ovaa desavka. Znaci iskocivme so devojce na date sto bi rekol perfekten, dva pati se bacivme vo usta, no sto me zacudi pred ova e koga zborevme za vrski ova ona rece deka pred mesec raskinala i me zacudi na krajot otidov za obicen hug a zavrsi so kiss sto me zacudi posle otidov uste ednas na moja inicijativa. Posle 2 dena dobiv block od nigde, 3 dena posle blockot pisav na fb kade sto mi se izvini nekolku pati za toa i mi kaza deka ne e spremna za nov vo zivotot. Jas i pisav deka ja razbiram, ja pocituvam taa odluka, deka sum spremen da cekam, posto i onaka nema da fatam nova zenska skoro XD. Me interesira dokolku nekoi lugje imale vakvi slicni iskustva sto se slucuvalo i kakov im bil pristapot. 21, 20 godini btw (samo da ne ispadne istata licnost da surfa tuka XD).
Толку е сине. Следниот чекор е да ги запознаеш родителите на нејзиното ново момче.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.903
Поени од реакции
25.247
И друга работа, не е сѐ во добрината, има нешто и во физичката атракција, самодовербата итн. Да се разбереме, добар и привлечен момак е премија, ама ако си само добар и нема физичка атракција, тогаш си (што вика Сусаро) срцка и не излегуваш од френд зоната.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.302
Ама тури го и другото да видат што навистина ги чека, со твоево видео сите ќе сакаат да се женат :D
Jas samo radi Malenko go postirav. Drugiot del porotata neka go ignorira i neka se izbrisi od zapisnik, toa nema da go smetame za validen dokaz :sneaky:.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
So postiranje na Marjan vasite mislenja se nevalidni.
Kolku I da ne se slozuvame, ili da go pocituvame, likot ja ima doloveno poentata.
Автоматски споено мислење:

Jas samo radi Malenko go postirav. Drugiot del porotata neka go ignorira i neka se izbrisi od zapisnik, toa nema da go smetame za validen dokaz :sneaky:.
Malenko da ne bese plivac, ke bese nasata gordost, I replika na ovoj gospodin.
1634282419886.png

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.171
Тоа што тука сите жени се чудат како е можно Маленко да се жени 5 пати и како они не би го земале дури и да е последен маж во светот, додека во реалноста Маленко се жени 5 пати и уште колку плус ги имал за кои не сме запознаени е се што треба да знаете на темава.
Маленко на темава доби некоја негативна конотација, ропак, глупак.... и од машката и од женската популација. Апсолутно се слагам со твојата теорија дека женскиве кои велат дека Маленко е ропак и дека ни на крај памет не би му дале путка на него, ако Маленко стори ниет да ги кецне тие веке се влажни и спремни, ама пусто се слаби путки за него.... Мислам дека Маленко е баш позитивен лик за темава, Маленко е надеж за добрите момчиња дека ако се потрудат и стекнат самодоверба ке почнат да кецаат. Маленко не е син на некој транзициски богаташ, Маленко не е бизнисмен, не е некој политички моќник, Маленко нема скршена пара.... али Маленко си кеца убави и богати пичиња, некои од нив ги зема и за жени па му купуваат убави коли и го спонзорираат со парички со кои тој пак си кеца убави пичиња и ништо не работи, па затоа после се разведуваат од него... Маленко е Македонскиот Казанова кој ги ебе богатите путки кои се заљубуваат во него, човекот има самодоверба и шарм да кеца во дворовите каде добрите дечки може да влезат само како мајстори за кабловска...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Nevalidni mislenja.
За класичниот балкански маж си во право, тој за неколку години ќе биде ендемичен како еднорог, ама за фазите не би се сложил.
Автоматски споено мислење:

Маленко на темава доби некоја негативна конотација, ропак, глупак.... и од машката и од женската популација. Апсолутно се слагам со твојата теорија дека женскиве кои велат дека Маленко е ропак и дека ни на крај памет не би му дале путка на него, ако Маленко стори ниет да ги кецне тие веке се влажни и спремни, ама пусто се слаби путки за него.... Мислам дека Маленко е баш позитивен лик за темава, Маленко е надеж за добрите момчиња дека ако се потрудат и стекнат самодоверба ке почнат да кецаат. Маленко не е син на некој транзициски богаташ, Маленко не е бизнисмен, не е некој политички моќник, Маленко нема скршена пара.... али Маленко си кеца убави и богати пичиња, некои од нив ги зема и за жени па му купуваат убави коли и го спонзорираат со парички со кои тој пак си кеца убави пичиња и ништо не работи, па затоа после се разведуваат од него... Маленко е Македонскиот Казанова кој ги ебе богатите путки кои се заљубуваат во него, човекот има самодоверба и шарм да кеца во дворовите каде добрите дечки може да влезат само како мајстори за кабловска...
Абе со грешен човек се поистоветуваат.
Да ја имаат харизмата и физичкиот изглед на Маленко и најдобрите ќе клецнат, па дури и да се најнаивни.

Јас лично Маленко не го гледам ни како лош, ни како ропак. Ликот само си ги користи ресурсите што ги има, и нашол област каде што го бива :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom