N
Nessa Alcarin
Гостин
Значи без навреда, јас те разбирам што сакаш да кажеш, но конкретно овој „топик“ е баш прашање кон Атеистие. Ако те разбрав добро, зошто атеистите одговараат на поставени прашања (и во некои случаи ако им се презентира нешто „непаметно“ тогаш си го бранат ставот или навредуваат ) Колку што гледам на форумот може да се одвојат 10 - тина атеисти и ти според нивното однесување донесуваш заклучок за сите атеисти на светот. Како што кажав и пак ќе повторам, Ако не влегуваме во вакви конфликти нема ништо да научиме.Па да ти одговорам. темата е: зошто атеистие се толку опседнати со Бог и религијата.
Дали е згодна или не, дали има смисла или не, но како тема е зададена и по неа дискутираме, така. На тапет се атеистите. Зошто се толку преокупиранио со Бог, кога од петни жили на цел галс викаат: БОГ НЕ ПОСТОИ. Ако јас во нешто не верувам, не верувам и точка. Што има на друг да го малтретирам, па дури и исмејувам, но има и текстови со навредливи зборови. Но тоа е тоа. Зошто да се симејува некој кој верува во Бог? Зошто да се омаловажува личноста која верува? Е тоа е црвено е црвено, бело е бело. Вистината е вистина. Кога не би ја зборувал вистината, би лажел. А најголемата лага е кога себеси се убедеш дека лагата е вистина. За да не се лажам самиот себе, а и тие околу мене, црвеното е црвено, белото е бело, не е поинаку.
А тоа дека атеистите се опседнати со Бога и религијата, сведочи и овој подфорум Религија, каде дел од активните дискутанти се токму атеисти. И на овој подфорум Религија учествуват единствено затоа што има нешто што ги привлекува тука. Нека самите размислат.