По мизерни луѓе за дискусија од атеисти нема, како настанал биг бенгот? Чекате од церн одговор? Значи немате научен доказ за биг бенг, а од тука произлегува дека верувате дека се случило тоа без научен доказ, а не верувате дека Бог ја створил вселената без доказ? pwned. Мизерни сте.
Биг - бенгот
нема никаква врска со атеизмот. Има врска со науката.
Атеизмот е порекнување на постоење на божества - било кои. Атеизмот
нема никаква врска со науката. Има врска со
здравиот разум.
Ако за тебе дискусија е лижење нечиј г'з од страв да не наебеш во вечен пекол - пеки. Дискутирај си со попот како еден ден конечно ќе се најадеш и напиеш ко чоек и како ќе ти биде многу забавно - цела вечност (!?!?).
За останатиот свет, дискусијата е
спротивстваување на
логички издржани аргументи со цел да се постигне некаква согласност околу некој феномен.
Теистот (на пример ти) ќе се обиде да го порекне гледиштето
на секој друг теист кој не верува во неговиот бог или богови - истите (другите богови) ќе ги исмева, омаловажува или едноставно ќе ги негира. Ти, друже, си атеист за сите останати 5000 и кусутр богови на земјава и
арогантно се перчиш со својот трофазен-монотеистички бог.
Јас сум атеист. Јас не верувам во постоење на
ниту едно од илјадниците досега измислени божества, вклучително и твојот трофазен бог. Јас од тебе се разликувам само во едно - негирањето на Јахве/Исус/Гулабот.
Мислиш дека си многу подобар од атеистот кој негира 5000 богови, поради тоа што ти негираш само 4999?
Глупа нека математика, нели?