Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Денешен Вечер донесува фото-репортажа за наш Сограѓанин кој го сменил тркалото на кое бил поставен блокатор. Погледнете:
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=C59800B7E6B6EB4685751A005E5BB3D1

Кој да знае ама едно вакво у багажник треба да се има

p412.jpg

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Намерата на државава/општиниве да го измолзе народов е јасна и најмногу се гледа преку вакви проекти како зонсково паркирање, смислени-недосмислени, важно го воведоа плаќањево за непостоечки паркинг, вработија уште администрација/партиски членови - чија работа е да бидат дремачи по цел ден на улица, многу продуктивни граѓани на нашава ни држава.
Како може некој кој плаќа месечна чланарина за паркинг, да биде казнет само зошто некој ден си дошол на своето место за кое нели има платено за цел месец, но дошол со друга кола зошто неговата која ја вози постојано се расипала. Значи, може да попиеш казна и затоа што си ја сменил колата, па типциве шо дремат и контролираат не ти ја знаат другава кола, иако ти редовно си плаќаш за тоа место:tapp:

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Говорот на Грујо по повод прославата за 30 годишнината од независноста на Македонија. Комбинација од национализирање (паркингот за кој си платил кога купуваш стан сега испаќа дека е на државата) наплаќање на час со цена поголема од саатнината која ја заработуваш, и немoжност да критикуваш затоа што веднаш си предавник, бугаро/албано/грко фил или те ставаат во затвор, и ти го затвараат весникот/ телевизијата.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Намерата на државава/општиниве да го измолзе народов е јасна и најмногу се гледа преку вакви проекти како зонсково паркирање, смислени-недосмислени, важно го воведоа плаќањево за непостоечки паркинг, вработија уште администрација/партиски членови - чија работа е да бидат дремачи по цел ден на улица, многу продуктивни граѓани на нашава ни држава.
Како може некој кој плаќа месечна чланарина за паркинг, да биде казнет само зошто некој ден си дошол на своето место за кое нели има платено за цел месец, но дошол со друга кола зошто неговата која ја вози постојано се расипала. Значи, може да попиеш казна и затоа што си ја сменил колата, па типциве шо дремат и контролираат не ти ја знаат другава кола, иако ти редовно си плаќаш за тоа место:tapp:
Од овакви постови, единствено корист ќе имаат, нашите непријатели, директорите на овие ЈП. Тие цело време се обидуваат, да се представат како институција на Државата, како да нивното работење е законско и општествено корисно. Постојано тврдат дека, тие работат во интерес на оваа или онаа партија, како нив ги подржува овој или оној. Тоа го прават за да си обезбедат подршка и заштита за своите активности. Бидете објективни и согледајте ја вистината. Тоа претријатие постоеше и тие исти директори беа на своите работни места и пред 2006 кога Г-дин Никола Груевски стана Председател на Владата на Република Македонија и пред 2009 кога Г-дин Коце Трајановски стана Градоначалник на Скопје. И предходно тие тврдеа дека некој ги подржува и дека работат за нечии интереси, само што тогаш споменуваа други имиња. Некои одлуки, по кои тие работат се донесени уште во 1998 има од 2002, 2003 и 2004... Јас веќе укажав на овој факт во постот број # 80на страна 6, еве го текстот од Дневник, па сами прочитајте, како директорот се фали за своите„ работни успеси “:
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=C673D15360F8624CACF393818237FB1F

Се работи за одредена група која сака овие ЈП да ги наметне во Скопје. Од една страна масовно се поставуваат огради, столпчиња и жардењери, за да се намали бројот на расположиви места за паркирање, а од друга страна се формираат зони и во три смени се интервенира со пајак - возила. Дури и Одлуката, за користење блокатори на тркала по зонските паркиралиште не е донесена, дури ни од Советот на Градот Скопје, туку од Управниот одбор на ЈП. Погледнете ја интернет страницата на ЈП

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Eве и денешен Утрински весник пишува за блокаторите на тркала. Директорите ни се подсмеваат на нас граѓаните дека „ не можат да ни украдат толку лисици колку што ние имаме на располагање “.
Погледај на:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C63C69B739D7045B6DE24C91F55CC1D

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Законот за сите исто важи:pos:
388664_314508165242955_108680432492397_1319451_1939128064_n.jpg
Или останала дефект :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
--- надополнето: Nov 28, 2011 1:47 AM ---
Eве и денешен Утрински весник пишува за блокаторите на тркала. Директорите ни се подсмеваат на нас граѓаните дека „ не можат да ни украдат толку лисици колку што ние имаме на располагање “.
Погледај на:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C63C69B739D7045B6DE24C91F55CC1D
Ајде бе ние не совесни,а вие со чиста душа.
Море мамето да им го ебам хоштаплерско на ЈП и зонското пркирање.Од сите не совесни граѓани по една клетва која трае до 7мо колено.
Не дај боже некој да начекам да ми става лисици на колата,или да ме начека како гги сечаам лисиците.Клештите од глава ќе му ги акнам.
Еве вакви се и нека си занае што го чека p412.jpg

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Лешинарскиот крш останал дефект... затоа е подигнат
хахахахахахахахаха

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Денес ја добив повратницата од поднесокот кој го пратив до Судот во Стразбур за што Ве известив во постот # 156. Поднесокот го пратив на 14 о.м. а влезниот печат е на 17 о.м. Нашата и европските пошти се супер брзи.
Сега планирам, вонредно, да пратам уште еден поднесок. Во кој ќе го опишам случајот на жената што зонашите ја клоцале, случајот на Блонди, случувањата кај Црквата Свети Димитрија и уште нешто, ако во меѓувреме искрсне.
Ќе Ве известам, како напредувам.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Лешинарскиот крш останал дефект... затоа е подигнат
хахахахахахахахаха
Незнам, каде е ова фотографирано. Планината, во позадина е изгледа Водно и како е поставена, се чини дека е фотографирано некаде во Автокоманда или Маџари. Но скопските пајаци се бели. Порано имаше три црвени, но тие мислам повеќе не се користат.
Сега ќе те замолам за твое мислење. Сакам за случајот на Блонди да напишам во поднесокот за Стразбур. Што мислиш, дали е доволно да ископирам неколку нејзини поста или е подобро Блонди да напише изјава и таа да ја пратам за Стразбур?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Напишана изјава, заверена кај нотар...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Е сега другарче, јас на тебе да ти кажам нешто....
Без навреда ама вакво понашање е типично на некој неизживеан сељак, што продал некоја нива по селата и дошол во Скопје, купил стан во Аеродром и сега ќе ми се прави овде урбан лик и ќе се курчи по форумот...!
Друго, колку за информација, јас активно возам 7 години и нема потреба некој простак како тебе да ме "едуцира" овде и плус ме навредуваш...!
Откако паметам за себе кај нас дома се пазари во Веро (значи од кога е отворено тоа Веро, ние сме редовни купувачи таму...) И кажи ми каде да ја оставам колата? На глава можда...
И да не е тој паркинг твој? На приватен имот случајно да не сум се паркирала, па ќе ми се курчи некој...?!!!
И кој ку..ац си па ти, јас на тебе да ти се правдам?
Јас и мајка ми си знаеме како беше тогаш и што се случи...
Немој да ти падне на памет да ме цитираш веќе, зашто ќе ти ги пријавам мислењата...
Blondi, ако ги следиш постовите, виде дека подготвувам нов поднесок за Стразбур, во кој ќе бидат обфатени, твојот случај, случајот на жената што ја клоцаа и случувањата кај Црквата Свети Димитрија.
Струмикс мисли дека треба да се приложи пишана изјава, заверена кај нотар. И јас се согласувам со неговото мислење. Трошоците на заверка на изјавата ќе ги платам јас и те замолувам да подготвиш изјава, во која ќе опишеш што Ви се случувало на тебе и Мајкати. Не брзај, сигурно ќе потрае недела или две додека го подготвам поднесокот

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Не да е срам, туку најголем резил. Што е насрамно, јас за ова се жалам во Стразбур, во Македонија ниедна институција до сега не се спротивстави на овие директори. А тие прават кривични дела за кој се предвидени казни затвор.
Еве како гласи Член 137 од Кривичниот Законик на Република Македонија:

(1) Тој којшто врз основа на разлика на полот, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување, имотната и општествената положба, јазикот или друго лично својство и околност, ќе му одземе или ограничи права на човекот и граѓанинот, утврдени со Уставот, закон или ратификуван меѓународен договор или кој врз основа на овие разлики им дава на граѓаните повластици спротивни на Уставот, закон или ратификуван меѓународен договор, ќе се казни со затвор од три месеци до три години.
(2) Ако делото од став 1 го стори службено лице во вршењето на службата, ќе се казни со затвор од шест месеци до пет години.
За жалбата дај цел народ да се дигнеме.
Дај на повеќе места во градов (списоци)
или тетратки за петиција на незадоволни
граѓањи за потпис јас потпишувам прв.
Или како да спроведеме граѓанска
непослушност-да не плаќаме.
Можеби треба прво овде да се жалиме.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
За жалбата дај цел народ да се дигнеме.
Дај на повеќе места во градов (списоци)
или тетратки за петиција на незадоволни
граѓањи за потпис јас потпишувам прв.
Или како да спроведеме граѓанска
непослушност-да не плаќаме.
Можеби треба прво овде да се жалиме.
Не помага со нив со потписи. Јас уште пред повеќе од две години собрав околу Зелен пазар 200 потписи, пробав и со молење и со се и сешто, ништо не помага. Директорите се борат за своите плати и нив не може никој со ништо да ги убеди. Стално ќе ги убедуваат советите, дека без нив ќе настане хаос и стално ќе зборат дека некој ги подржува.
Мислам дека сум на добар пат. Судот во Стразбур ќе побара мислење од Министерството за правда, а јас имам силен доказ дека се врши дискриминација, тоа е висината на комуналната такса што се плаќа и работите ќе земат сосема друг тек.
Инаку, мислам дека сите институции во Македонија што ме одбија, ме одбија за да јавните претпријатија не мораат да враќаат пари и дека им е речено на директорите да веднаш прекинат со ова. Ама директорите си тераат по свое
За граѓанска непослушност, си потполно во право. Јас повеќе пати и овде на форумот и на други места ги повика сите да не плаќаат, посебно за блокатори бидејќи се незаконски. Верувај, дека сум стоел на паркингот кај хотел Бристол и таму сум ги убедувал граѓаните, на кои им биле ставени лисици, да неплаќаат и да бараат ЈП да ги тужи. Но сите платија и покрај моето убедување и нудење помош да го смениме тркалото.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Blondi, ако ги следиш постовите, виде дека подготвувам нов поднесок за Стразбур, во кој ќе бидат обфатени, твојот случај, случајот на жената што ја клоцаа и случувањата кај Црквата Свети Димитрија.
Струмикс мисли дека треба да се приложи пишана изјава, заверена кај нотар. И јас се согласувам со неговото мислење. Трошоците на заверка на изјавата ќе ги платам јас и те замолувам да подготвиш изјава, во која ќе опишеш што Ви се случувало на тебе и Мајкати. Не брзај, сигурно ќе потрае недела или две додека го подготвам поднесокот
Договорено...Ќе ја напишам изјавата, ќе ја испечатам и ќе ставиме потпис јас и мајка ми и плус ги чувам сметката и сметкопотврдата што плативме....

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
зашто да им плаќам кога и тогаш не си ја вршат работата? колата ми седи уредно паркирана на паркинг простор значи пријавено се како што треба, доаѓа време да си одам а во средината на паркингот паркирани уште неколку коли од кои неможам да излезам, затоа да им плаќам?! не викам дека само они се криви во случајов, ама јебига таков народ сме..

Kajgana Shop

На врв Bottom