Збор два за...

Член од
18 јануари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали некој знае дали законски е донесено кога купуваме сим картичка треба да ги оставаме нашите лични податоци,дали треба кога добиваме пратка од странство испраќачот да ги остава податоците,дали треба да им одиме по казот на овие наши корумпирани и ќе се надоврзам на еден член од форумот каде го критикува другиот член од форумот(се однесува на делот за бранко) кога сите знаеме дека Груевски има две згради а не два стана.тоа е јавна тајна.Па луѓе ова е срамота.
п.с.да ти е милина на поулавееш!!!
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
0
За сим-картичките можам да ти кажам дека мораш да оставиш лични податоци пошто операторот законски е задолжен да води евиденција за сите издадени сим картички. Еве баш сега се покренува некоја постапка против ВИП пошто ги шиткаат броевите како да се патлиџани. И добро е што има вакво задолжение зашто вака е полесно да се разрешат случаеви со анонимни повици и закани преку тел.
 
Член од
26 февруари 2009
Мислења
47
Поени од реакции
1
Da, isprakjacot mora da dade svoi podatoci!

Isto kako i preporacanite pisma vo zemjata, koi ne se isprakjat bez ime i adresa na isprakjacot, taka i pismata od stranstvo ne se isprakjat bez podatoci za istiot.

A za SIM kartickite, mozam da dodadam deka vo Grcija naprimer, za 3 evra mozes da kupis broj i nikoj ne te pita koj si i sto si, duri ednas mi dadoa broj baksis na kasa vo prodavnica.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom