За што најчесто се расправате по дома?

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Во секое семејство има хармонични, но има и од оние непријатните моменти,кога сите молчат,или пак сите зборуваат во еден глас.
Сите понекогаш се расправаме по дома.Некои почесто,некои поретко.
Но,за што најчесто?

Кај мене,моите се расправаат околу јадењето и кој попрв ќе го грабне весникот.Досадни ми се више,а понекогаш многу смешни.Кога јас се расправам, тоа е само со цел нив да ги смирам и да објаснам дека нема потреба од кавга.Џабе! :)

Како е кај вас? За што најчесто се расправате по дома??? Како излегувате од кавгата? Како се чувствувате???
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Ја најчесто се расправам со моите за компјутерот многу сум седела очи ќе сум расипела..бла..бла..бла...тоа секојдневно го слушам и како не сум си ја средувала ни собата...само сум знаела да растурам и такви ствари...више ми скурчија истите караници цело време
 
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Супер тема:)
Ја исто најчесто се расправам за искачања(каде,кога,како,до кога), за тоа што многу сум седела пред компјутер и ТВ,за ништо што не сум слушала,ова за сеа, а коа идам во школо тоа што не сум учела што сум се вадела на интелегенција и други ситуации што не ми текнуваат.Најчесто избегнувам кавги али што да се прави.Од кавга излегувам со ДОБРО така ке направам или коа моите ке попуштат.Некогаш ми е жал што сум се карала,а некад па среќна зш сум се изборила за своето :aplauz:,ама само за тоа што сум во право :toe:
 

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
...koja programa na TV da se gleda , koj film da se gleda , najcesto zaradi toa,inaku nemame mnogu vreme da se raspravame bidejki i dvajcata rabotime, a za vikend retko doma da sedime , a da sekojdnevno se raspravame koga toj izleze od kupatilo kako grom da udrilo u nego i nikogas nema navika nesto da raskrene,jas sakam sekogas sve da si e na svoe mesto , dodeka toj sekogas pravi haos
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
Најмногу се карам за ова
мамо немам чорапи в фиока
мамо маиацава 2 недели не е имаш испеглано
мамо ми се јајт нешо друго
тато аман смени го каналов (ко ќе го имат далинсконо ко терориста е )
а за компјутерон немам фрки одма станвет
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Хехе, гего аватариве ти се закон...:poss: :pos2:
Ја се распраам на тема "Кога ќе си дојдам дома". Им го бапнав на моите, и се отселив дома. Па сеа више нема карање за ништо туку ме молат да дојдам да ги видам. Бидете храбри луѓе, фатете работа и бегајте од дома. Па да видам кој е терорист за даљинско... :pishtoldz :baeh: :tapp: :duel:
Чекај не сум ја скаран со моите, културно си се отселив од дома, и утре ќе ми дојдат на ручек. Сеа ќе идам до гурманскиот сектор на форумот да видам шо да им зготвам. :) :vozbud:
 

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Кој да оди до продавница. ( Немој да мислите дека се тепаме кој да оди в продавница, се тепаме зошто никој не сака да оди, а на сите ни треба нешто ). Имаме два компјутери, јас сум изолирана од тие кавги, ама мајка ми и татко ми ... :duel: Исто, покрај 3 телевизори дома, пак нема слободен...
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
bibika напиша:
За што најчесто се расправате по дома???
Најчесто? Хммммм
Најчесто за тоа брат ми колку ги изгнасил пантолоните/маицата, колку не внимава кога јаде дали ќе му падне нешто на земја, за тоа колку го малтретира кучето. Најмногу кога ќе се врати подоцна, а кажано му е еден час пред тоа да се врати. Па имаш часови дискутирање како треба и што треба. Секогаш сум тука да ја смирувам ситуацијата околу него, па најчесто го учам да си замине во собата и да си легне, па утредента да се извини.

Се расправаме и кога брат ми поминува премногу време пред монитор, ама тоа за време на школската година.

Во врска со мене? Околу мојот инат и тврдоглавост.

bibika напиша:
Како излегувате од кавгата? Како се чувствувате???
Зависи, имам различни моменти. Некогаш продолжувам да се карам додека не пукне и додека не си кажеме се` што не мислиме во нормална ситуација. И најчесто утредента е нормално како ништо да не било, како никогаш да не сме се расправале.
А некогаш ќе се покарам малку, па пред да пукне излегувам од дома или ќе се повлечам во собата, па утредента е се` во ред.

Кога се карам ми е без врска, боли кога кажувам што не мислам, а боли и кога слушам што не е вистина. Ова за некои поголеми расправии.
 

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
Темава е петка али некако не ми се коментира али може да се потпрочитаат постовите... знам дека се секаде присутни домашните расправии и дека 99% се секаде исти такада, поверодостојно би било да не се повторуваме и да ги прочитаме другите коментари кои не се истомисленици! (мислам дека ме свативте и немате ништо против постов!)
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
bibika напиша:
Но,за што најчесто?
Најчесто .. за брат ми. Никој не сака да го чува а тој инсистира јас да го чувам, а јас не сакам. Па има денови кога не излегувам ( А ТОА ПЕТОК-САБОТА НА ВЕЧЕР!!!! ) заради брат ми, и се карам со моите ако не можат да го чуваат да не го правеле и сл. Исто така се карам со сестра ми .. за глупости. Ми седиш на моето место на масата, не јади така, смени програм, намали музика, смени го цедето, зошто ми ги зеде белите чорапи, кај ми ги зафрли гаќите и сл. Со мајка ми сум секојдневно во конфликт - глупа причина. Ќе и снемаат цигари и ”се гребе” од мене наместо да оди да си купи. А јас мразам гребатори.:icon_lol: Исто така со мајка ми се карам околу облеката. Нејзе и пречи да излезам малку повеќе ”разголена” .. не ми прилегало и било многу провокативно што ти знам јас..:toe: Со татко ми ретко кога се карам .. ама кога ќе се караме немаме муабет со денови.

Како излегувате од кавгата?
Кога гледам дека личноста со која се карам не попушта и викам ”крши глава” и си одам .. само доколку не станува збор за брат ми, мал е и него морам да му попуштам. Најчесто бегам од местото на злосторството .. пошо мразам да се карам и се затворам в соба.
Како се чувствувате???
Понекогаш ужасно. Зависи за што се карам. Неколку пати ми се има десено да не можам да се воздржам и да плачам ко дете некое. Јебига, така е кога некој ќе те погоди онаму каде што те боли. А тоа е така затоа што си му се отворил на некој ( како најблиски мајка ми и сестра ми ), а подоцна тие тоа го злоупотребуваат. Ми се деси тоа еднаш, и сега ми е лекција за друг пат. Се што сакам да кажам си го држам во себе.:bip:
 
Член од
18 јули 2006
Мислења
118
Поени од реакции
1
Кај мене караници има само за тоа што не сум учел и сите се против мене. Нонстоп сакаат да учам по некои 7-8 саати на ден секој ден. Па дали они тоа не се нормални. Пред компјутер остај ме и 1 недела нема гајле али пред книга 15 минути и доста е за цела недела. Ако им кажам дека сум учел три саати (ги лажам) ми викаат малку се три саати теба многу повеќе ти сам си го бираше факултетот. Знам дека се во право али немора секој ден по 50 пати да ми кажуваат едно исто, ми се скурчи две години еден исти муабет да имаш со родителите али тоа ти е дур живеам со нив морам да ги слушам.
 
Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
Ќе мене дома вечна тема за караници е ПАРИ и само ПАРИ , абе ми ја пукнуваат главата више со тоа , а и плус досадни се, се едно те исто.
 
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Еве денес,а и секоја година во ова време се караме буквално,околу правењето сок од НАШИТЕ кајсии.Нели,само ние имаме овошки по дворов,па мора како земјоделци,да ги собереме,да ги средиме и така,на зима да имаме.Мрзам бре земјоделска работа.Да сакав ќе живеев на село и ќе се мачев по пеколот.Ај оди објасни им ти на моите!!!
Како да не се искарам,ми го е*аа денот и плановите.Здравје,ќе помине и утре како ништо да не било,ќе се спремаме за праските.:):)
 

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
So maz mi se karame najcesto koj da pravi kafe:)Ili ja sakam so taxi a na nego uvek mu se shetalo..:smeshko:
Inaku so mojte doma najcesto se raspravavme za u prodavnica,so brat mi za kompjuter,so majka mi za jadenje ...i taka..
Sepak ineresno e,karancite go pravat povesel zivotot...
 
Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
so brat se raspravame za da prestane da me guska i bacuva (oti toa go pravi po pola saat i dosadno e) , so mama se raspravam za se i sesto, a so tato se raspravam kolku bila glasna muzikata so ja slusam. so decko mi se raspravam koga ne mozeme da si dokazeme nekoj raboti eden na drug.:lud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom