За што загина брат ми?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
За сите загинати 2001 не треба да ги обвинуваме Албанците ниту политичарите наши.

Туку вината лежи кај САД, НАТО, ОБСЕ, КФОР, Меѓународната Заедница, Западот, Ционистите, Илуминатите...
НАТО САД и КФОР да кажеш ама ОБСЕ d fuq ? Ционистите -_- да секако е дека они имаат големи интереси во врска со рамковниот договор ... и секако илуминатите се заебаваш нели ?

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Кога ќе имаме Македонец на власт,т.е човек со мадиња на власт,а не залепен за фотеља можеби и ќе дознаеме зошто загина брат ти.Кога го видов насловот знаев дека е за 2001 и секогаш ме мава депресија и нервоза на оваа тема.Срамота и греота колку само млади војничиња,невооружени работници итн загинаа.Колку киднапирања,колку малтретирања и масакрирања.За да тие четири педерчиња го потпишат тој Рамковен Договор,кој ни е*а мамата на нас Македонците.Заради кој неможеш да се вработиш,не дотепа до коска.За да го утепаат претседателот,кој имаше муда,знаеше да пресече и имаше барем влијание надвор,а не оваа гола вода денеска.За Пинокио со еден збор да ги амнестира копилињата.Кој е он да амнестира племето,дали он почуствувал болка!!!Стока!!!За неговата фотеља,за неговиот рејтинг,не за мојата иднина,не за брат ти,не за нас...Ги скршија сите Меѓународни права,каде се видело амнестија за Тероризам?Истите го притиснаа тој што лежи 12 во ХАГ да го напише тоа срамно писмо кога се даваше амнестијата.Зошто ти лежиш бре абдал еден?За што умреа тие луѓе,за што беа ранети?Јас мислам дека нема ниедна држава во светов,која што е волку катанга ко Македонија,ми иде да земам и све у пм да отерам и копилињата во парламент сите од а до ш.Тие усрани крадци кои немаат ни душа па камоли совест.За кого загинаа 4-те дечиња?Рибарот?Зар Македонија не даде доволно жртви?Не ни се криви Албанците кога ние самите не се цениме.Да се упукаш самиот себеси во свој дом треба да си морон.Дали денес Македонија е безбедна?Еееј страв ми е да одам негде,не не сум пичка,страв ми е може некој ќе ме утепа,ни ќе го најдат ни ќе го казнат,се ќе заврши за три дена.Пу јазк.

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Ima edna pesna na riblja corba

Za ideale ginu budale ....Trebase da bide kako sto kaza togas Ljupco Georgievski da se odelime od niv koga vece bevme vo vojna i sekoj na svoja strana sega e kasno ....
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 09:40 ---

Dobro napisano se slozuvam so tebe
Za ideale ginu budale ....Trebase da bide kako sto kaza togas Ljupco Georgievski da se odelime od niv koga vece bevme vo vojna i sekoj na svoja strana sega e kasno ....
Апсолутно се согласувам, колку и да го правиме будала, лудак, фанатик и сл. после толку години сфаќам дека сепак беше во право.Тогаш го осудувавме, но сега сакаме етнички чиста територија. Барем јас сакам и ич не ми е гајле како ќе се вика. Ама сакам да знам дека во државата во која живеам сум безбедна, и нема да се плашам да влезам во автобус, или да прошетам слободно по улиците и плоштадите.[/quote]

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Апсолутно се согласувам, колку и да го правиме будала, лудак, фанатик и сл. после толку години сфаќам дека сепак беше во право.Тогаш го осудувавме, но сега сакаме етнички чиста територија. Барем јас сакам и ич не ми е гајле како ќе се вика. Ама сакам да знам дека во државата во која живеам сум безбедна, и нема да се плашам да влезам во автобус, или да прошетам слободно по улиците и плоштадите.
[/quote]

офтопик

незнам колку годинки имаш и кој е полуд...љуБчо или ти....ама сонот за етнички чисти држави продавај ни го кога ќе се согласиш ти да бидеш раселена и преселена во Мала Преспа а во твојата куќа да дојде Агим од Боговиње со фамилија......лесно е да изигруваш голема македонка од Берово или Струмица или Прилеп и да филозофираш за размена на територии како што љуБчо филозофираше од Благоевград....на тие територии кои ти сакаш да ги менуваш како сликички од животинско царство....некој се родил...некој ги направил првите чекори....таму прв пат го видел сонцето...таму првпат се вљубил...таму живее....таму почиваат неговите предци....таму е неговиот ДОМ...(ако можеш да го разбереш значењето на зборот ДОМ)....лесно е да предложиш некој да се расели....но ајде биди ти прва и покажи како треба....остапи му ја твојата куќа на Агим и пресели се во Мала преспа или Пустец...па можеби некој ќе те следи

....и ако не ти е битно како ќе се вика...и не ти се допаѓа државата каде што живееш...слободно спакувај ги куферите...НО НЕМОЖЕШ НЕКОМУ ДА МУ НАЛОЖИШ ДА СЕ СЕЛИ САМО ЗАТОА ШТО ТЕБЕ НЕШТО НЕ ТИ СЕ ДОПАЃА

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
офтопик

незнам колку годинки имаш и кој е полуд...љуБчо или ти....ама сонот за етнички чисти држави продавај ни го кога ќе се согласиш ти да бидеш раселена и преселена во Мала Преспа а во твојата куќа да дојде Агим од Боговиње со фамилија......лесно е да изигруваш голема македонка од Берово или Струмица или Прилеп и да филозофираш за размена на територии како што љуБчо филозофираше од Благоевград....на тие територии кои ти сакаш да ги менуваш како сликички од животинско царство....некој се родил...некој ги направил првите чекори....таму прв пат го видел сонцето...таму првпат се вљубил...таму живее....таму почиваат неговите предци....таму е неговиот ДОМ...(ако можеш да го разбереш значењето на зборот ДОМ)....лесно е да предложиш некој да се расели....но ајде биди ти прва и покажи како треба....остапи му ја твојата куќа на Агим и пресели се во Мала преспа или Пустец...па можеби некој ќе те следи

....и ако не ти е битно како ќе се вика...и не ти се допаѓа државата каде што живееш...слободно спакувај ги куферите...НО НЕМОЖЕШ НЕКОМУ ДА МУ НАЛОЖИШ ДА СЕ СЕЛИ САМО ЗАТОА ШТО ТЕБЕ НЕШТО НЕ ТИ СЕ ДОПАЃА[/quote]

Ajde de ima i naivni ovde na forumov koi veruvaat vo bratstvo i edinstvo kako vo eks YU nisto od toa koga togas pak ce se ratuva i ce dojde do ova .. dali ni se dopadnal Ljupco ili ne toa e druga prikazna ama deka se ce bide vaka kako sto e veruvam ni ti toa ne go veruvas mnogu nacionalizam ima vo ludjeto i od dvete etnicki zaednici prosto da te e strav od toa jas sekoj den se soocuvam so toa i go gledam ...

Procitaj go ova i se ce ti bide jasno
Georgievski, Lj. (2003) Tezi za opstanok na makedonskata nacija i drzava, Dnevnik, 18 April

Se ubavo napisano ubavo objasneto zosto se toj zalaga za razgranicuvanjete molam procitaj go pa komentiraj
Primer pisuva
Demografija
Site dobronamerni zamisli da imame povece deca se zasekogas zavrsena i pusta zelba ...nivnata demografska eksplozija nema znaci na zapiranje ..
toa go napisal 2003godina
najnovo od time.mk
Годишно бројот на Македонци се намалува за околу две илјади, а на Албанци се зголемува за пет илјади

http://www.time.mk/read/dcee83bfbe/67a3f52971/index.html

Ili pak sto pisuva za ekonomskite i drugi vrednosti
Makedonecot sozdava placa danoci gradi vrednosti go polni budjetot ja razviva drzavata ..Nasproti toa nasite sosedi se najgolemi korisnici na sredstva od nasiot budjet obrazovanie socijalno zdravstvo urbanizam ........Dali ova ne e tocno ???

Kazi mi ti poznavas nekoj albanec koj ne razmisluva za etnicka Albanija nema takov se e vece skoro razgraniceno oni 85-90 % kupuvaat kaj nivnite nie kaj nasite se se deli nekako nevidlivo ,spontano ,cudno ...Jas nejcam da e taka ama koj me mene prasuva eve ce pocnam biznis i znam deka potencijalnite musterii nema da mi bidat albanci ZOSTO nikoj nema odgovor na ova prasanje se nekako ce dobies odgovori go otvaras duucanot vo makedonski kraj kade ne provadjaat albanci itd itd itd .... nema kraj

I na kraj da toa e bolen proces ama podobro e da sprecis nego da lecis polovina od mladite velat nejcam da ziveam vo ovaa mizerna i nebezbedna drzava e zosto go vikaat ova vtoroto ako nie ne sme vo pravo ...ama podobro e da nema vojna vo sekoj slucaj toa e glupost neviden ama ako se mora nema beganje

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Пред околу 2 недели се најдов во муабет со една жена на околу 60 години.Нешто ми беше различно во нејзиниот муабет, а се гледаше дека преживеала голема трагедија.Жената била мајка на Благојче Крстановски (тогаш 27), припадник на ПСО од Охрид кој загина на 9 Април 1999 кај Блаце, во време кога ги носеа вечно угнетените кај нас.Убиен е од лица кои пробале илегален влез, а не ги пуштале.Никој не презеде одговорност за оставање цело семејство во жал.Немаш никаков збор за утеха, после таква загуба извини од убијците и вечна му слава од блиските не е нешто посебно...
Најбитно е да се сеќаваме на тие имиња и уште побитно на тие кои дозволиле на некој начин нивна смрт и нивните убијци.Можда некогаш ќе имаме шанса за да ги исправиме работите...

Само за информација, истата година на 23 Април се ранети четворица војници на границата, на 2 Април 2000 се киднапирани 4 војници, на 6 Јуни 2000 пукано од Косовска страна кон Караула Чашка и Блаце, од 9 - 11 Јуни пукано кон патролите во Лојане...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Еве го подоброто прашање.Што планираш да направиш во врска со тоа ?
Гледам, некако само ова прашање го поставуваш на по некој рандом член. Што може било кој сам да направи? Што можеш ТИ сам да направиш?
Одговорот ти е НИШТО!
Освен ако не си некој психички подготвен момак, кој око не му трепнува, да влезе во влада, да направи све сито и решето, па да го лежу у ќокра цел живот, ако имаш среќа да доживееш нели...

Зашо загина брат ти?
За да отвориш тема на форумов и да разгориш стари рани, очигледно.
Зашто загина било кој брат?
За да не им се паметат имињата, за да живееме во ситуацијава во која што сме денес, за да им се бутка споменикот Карпалак кога и да биде поставен,
за некој да продаде повеќе оружје, за некој да си добива политички поени... за тоа загина секој брат во 2001...

Нас ни останува да ги паметиме такви какви што биле, да ја величиме нивната храброст, да не дозволиме да бидат само колатерална штета, да веруваме во нивните идеали и да ги посетуваме нивните гробови, за да знаат дека и покрај се- ние сме преблагодарни за тоа што го направија за нас.

Не дозволувај гневот да те води. Не ја барај вината во никој, нема да ја најдеш. Пронајди си ја утехата и продолжи со животот, со споменот дека некогаш си имал прекрасен брат, кој животот го дал за тебе.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Гледам, некако само ова прашање го поставуваш на по некој рандом член. Што може било кој сам да направи? Што можеш ТИ сам да направиш?
Одговорот ти е НИШТО!
Освен ако не си некој психички подготвен момак, кој око не му трепнува, да влезе во влада, да направи све сито и решето, па да го лежу у ќокра цел живот, ако имаш среќа да доживееш нели...
Тоа што го имаш ти напишано не го прави човек кој сака промени туку психопат.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Тоа што го имаш ти напишано не го прави човек кој сака промени туку психопат.
И ти ли ќе правиш промени во 100 чекори? Го видовме и 101-виот, али и тој очигледно не успеа.
Смачено ми е од промени на хартија.
Смачено ми е од самопрогласени интелектуалци кои сметаат дека го имаат секое решение во државава а ниту едно од решенијата не успева.
Смачено ми е да се објаснувам на членови кои не знаат да напишат ништо друго освен - А ти што ќе направиш во врска со тоа...

Смачено ми е од паметњаковци кои темата ја водат во друга насока.
Зашто не го прашаш Мајло што ќе направи во врска со тоа што брат му е мртов? Зашто не прашаш било кој од оцрнетите фамилии што ќе направат во врска со тоа?
Знаеш што ќе направам јас во врска со тоа?
- Ќе те игнорирам колку и да ме повикуваш, зашто не заслужуваш ни ронка внимание, кога не знаеш ни едно Почивајте во мир или Благодарам да напишеш.

Нарекувај ме психопат колку сакаш, но јас само ти предложив тебе што можеш да направиш, ако толку многу копнееш по одговор што секој еден би направил. Реши го ти проблемот ако си навистина страшен интелектуалец, кој што не може ни е*ена иронија да свати во еден пост.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
И ти ли ќе правиш промени во 100 чекори? Го видовме и 101-виот, али и тој очигледно не успеа.
Смачено ми е од промени на хартија.
Смачено ми е од самопрогласени интелектуалци кои сметаат дека го имаат секое решение во државава а ниту едно од решенијата не успева.
Смачено ми е да се објаснувам на членови кои не знаат да напишат ништо друго освен - А ти што ќе направиш во врска со тоа...

Смачено ми е од паметњаковци кои темата ја водат во друга насока.
Зашто не го прашаш Мајло што ќе направи во врска со тоа што брат му е мртов? Зашто не прашаш било кој од оцрнетите фамилии што ќе направат во врска со тоа?
Знаеш што ќе направам јас во врска со тоа?
- Ќе те игнорирам колку и да ме повикуваш, зашто не заслужуваш ни ронка внимание, кога не знаеш ни едно Почивајте во мир или Благодарам да напишеш.

Нарекувај ме психопат колку сакаш, но јас само ти предложив тебе што можеш да направиш, ако толку многу копнееш по одговор што секој еден би направил. Реши го ти проблемот ако си навистина страшен интелектуалец, кој што не може ни еден е*ен сарказам да свати во еден пост.
Колку погрешно мислење имаш јас не мислам дека го имам решението за сите ниту сакам да владеам над други али не сакам и никој да владее со мене за возврат.Само сакам сите да прекинат да кукаат и да плачат а да не прават ништо во врска со тоа и да чекаат Бог или некој психопат да ги казни тие што они тврдат дека нив ги заебаваат 20 години.

Никогаш не му напишав на тој што го отворил топикот што ќе направи во врска со тоа тука на сите кој се убацуваа и почнуваа да напаѓаат се и сешто и да викаат дека брат му умрел за политичарите,за странци и за кој било генерално да кукаат против како ништо не е фер а притоа само ќутат и седат и не пробуваат да сменат ништо.

Патем мал извадок:

How it all started? I stood up and said I did not condone what was happening and I refused to continue washing my hands with blood by remaining silent. I was quickly joined by another and another and another and another. It did not happen overnight and it has been a long, hard road and we are nowhere even close to the light at the end of the tunnel but we have the momentum of an out of control freight train heading down a mountain. So how does it start? With just one brave man standing up in a room full of cowards who stay seated.

Брат му негов мислел дека ќе смени нешто отишол и се жртвувал ( можеби бесцелно можеби со цел тоа никој не може да пресуди ).Другите за тоа време само седеле дома и коментирале за војната пред ТВ ниту протестирале против нејзе ниту се бореле во нејзе туку седи си на страна и не зазимај страна за на крај што и да се случи ти си во право,

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Колку погрешно мислење имаш јас не мислам дека го имам решението за сите ниту сакам да владеам над други али не сакам и никој да владее со мене за возврат.Само сакам сите да прекинат да кукаат и да плачат а да не прават ништо во врска со тоа и да чекаат Бог или некој психопат да ги казни тие што они тврдат дека нив ги заебаваат 20 години.

Никогаш не му напишав на тој што го отворил топикот што ќе направи во врска со тоа тука на сите кој се убацуваа и почнуваа да напаѓаат се и сешто и да викаат дека брат му умрел за политичарите,за странци и за кој било генерално да кукаат против како ништо не е фер а притоа само ќутат и седат и не пробуваат да сменат ништо.
Кој да смени нешто бре?
Кај живееш ти?
Како ќе смениш нешто?
Доста плукаш кога ни сам немаш концепт. Веруваш во некои си бајки за заспивање на мали деца... ќе променел нешто. Толку ли не те допре темава, да сфатиш уствари дека не можеш да промениш ништо, бар не во наредните 50тина години?
Ако сакаш промени, лапни си бугарски пасош и иди кај европските интелектуалци, таму збори им за промени.
Не е темава за бајки и сказни. Темава е за реални загуби кој ги трпиме сите ние, во изминативе 20 и кусур години. Што е интересно, како што тргнало, ќе биде и повесело. Промени рече... сигурно се надеваш дека Грујо ќе ти ги прочита мислењата...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Кој да смени нешто бре?
Кај живееш ти?
Како ќе смениш нешто?
Доста плукаш кога ни сам немаш концепт. Веруваш во некои си бајки за заспивање на мали деца... ќе променел нешто. Толку ли не те допре темава, да сфатиш уствари дека не можеш да промениш ништо, бар не во наредните 50тина години?
Ако сакаш промени, лапни си бугарски пасош и иди кај европските интелектуалци, таму збори им за промени.
Не е темава за бајки и сказни. Темава е за реални загуби кој ги трпиме сите ние, во изминативе 20 и кусур години. Што е интересно, како што тргнало, ќе биде и повесело. Промени рече... сигурно се надеваш дека Грујо ќе ти ги прочита мислењата...
Не ме допре бе и никогаш нема да ме допре искрено.Откажувај тесе колку што сакаш али барем отползи си во дупка.А не само цвилите како свињи на умирање.

Просто ве јаде од внатре кога ќе се појават луѓе со оптимизам.Зошто они да имаат оптимизам а вие не одма размислувате како да ги бутнете во истата дупка во која што седите сите.Не сакам бугарски пасош и не сакам да идам кај европски интелектуалци.Подобро да верувам во бајки отколку да бидам патетичен како тебе.

Иди пљукај цело време како Бранко Грујо и сите други ти се криви а никогаш немој да пробаш да смениш нешто зошто недај боже може да не успееш вака е најсигурно мрчи и трај си.

Си трпела 20 години загуби ај кажи во 20 години што направи за да не трпиш загуби ?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Што повеќе да се каже за твојот оптимизам...ќе пораснеш еден ден.
Ти продолжи си со кукање за колку си мала и немоќна да смениш нешто без никогаш да пробаш и чекај го спасителот/психопат до крајот на своите денови.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
"Нема потреба повеќе да ни доа-ѓате во помош. Сите ќе изгинeме за Македонија". И радио-станицата замолкна''

Еве ги последните зборови на еден од војниците на Вејце.

Немој никој повторно да пише дека,биле само колатерална штета,дека умреле некој за да се збогати,дека умреле за џабе.

Војникот кажа за кој умре,тој одбра да умре за Македонија,така и веруваше.

Kajgana Shop

На врв Bottom