Заработка на интернет (официјална тема)

Не можев да најдам посебна тема за Апворк па тука да прашам, изработив еден мал проект и сега чекам клиентот да го одобри “milestone” доколку не го одобри дали автоматски ќе ми биде одобрен после извесен период? Првпат вака долго чекам цела недела.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
доколку јас овие пари наместо да ги повлечам, ги вложев во уште една грмушка, неделната заработка ќе ми се зголемеше, па за пократок период ќе можев да зеам уште една итн,итн.
Не те потсеќа ова на нешто? На пример, дефиниција за пирамидална структура?
 
Не можев да најдам посебна тема за Апворк па тука да прашам, изработив еден мал проект и сега чекам клиентот да го одобри “milestone” доколку не го одобри дали автоматски ќе ми биде одобрен после извесен период? Првпат вака долго чекам цела недела.
Ако milestone-от е однапред funded, ќе имаш право да ти стигнат парите, во спротива си на милост и немилост на клиентот.
 
Zdravo se zanimavam so blogger okolu 6-7 meseci .Blogot mi e na angliski i dostignav odredena popularnost . Dosega ne me interesirase zarabotka go pravev toa cisto za zabava.Sega dojde vreme da razgledam za moznostite koj gi imam .Me interesira koj mi se moznostite za zarabotka .Dali imam moznost da zarabotuvam bez paypal.Dali znae nekoj dobra (proverena ) alternativa na Paypal ovde vo makedonija a istata da ima sorabotka so Blogger.Sakam da namestam AD i donation botton zatoa sto imam + 2000 views na den(dali e toa dovolno ?) najcesto od Amerika.Sekoja informacija e dobredojdena blagodaram odnapred.
 
Zdravo se zanimavam so blogger okolu 6-7 meseci .Blogot mi e na angliski i dostignav odredena popularnost . Dosega ne me interesirase zarabotka go pravev toa cisto za zabava.Sega dojde vreme da razgledam za moznostite koj gi imam .Me interesira koj mi se moznostite za zarabotka .Dali imam moznost da zarabotuvam bez paypal.Dali znae nekoj dobra (proverena ) alternativa na Paypal ovde vo makedonija a istata da ima sorabotka so Blogger.Sakam da namestam AD i donation botton zatoa sto imam + 2000 views na den(dali e toa dovolno ?) najcesto od Amerika.Sekoja informacija e dobredojdena blagodaram odnapred.
Можеш да аплицираш за Google AdSense програмата, ако блог статиите обработуваат теми кои не се забранети според нивните правила.

Препорачливо е да имаш разработен блог (минимум 30-50 солидни статии).

Има и уште неколку други битни работи.
За повеќе инфо - во приватна порака.
 
Не се исплати ова више страни да имаш со адсенс, освен ако не се некои со голем обрт, плус ненормално строги правила имаат, дали ќе ти го одобрат сајтот е прашање.
 
Ако блогерот е сериозен, и игра на долги патеки - ќе има успех.

Ако планира да нафрли десетина статии, и да се збогати за неколку месеци - нека не почнува.

За блогирање треба добро разработен план (која индустрија ќе фатиш, која ти е таргет групата, колкава ти е конкуренцијата, колку статии ќе креираш неделно...) и посветеност.
Се' останато е губење на време.
 
Дечки имам вишак на време па сакам да заработам нешто од дома преку интернет (само да не биде убивање на гледање реклами за 00000000000000,1$) ...
Па ве замолувам да ми кажете некоја препорака и совет

Однапред благодарам :)
 
Дечки имам вишак на време па сакам да заработам нешто од дома преку интернет (само да не биде убивање на гледање реклами за 00000000000000,1$) ...
Па ве замолувам да ми кажете некоја препорака и совет

Однапред благодарам :)
Какви вештини имаш, што знаеш да работиш?

Знаеш ли да пишуваш?
Како ти оди англискиот јазик?
Знаеш ли да црташ, дизајнираш, имаш ли око за фотографија?
Знаеш ли да истражуваш?
Те бива ли со рацете - знаеш ли нешто да изработиш со нив?

Остави фидбек, па ќе ти препорачаме кон што можеш да се насочиш.
 
Како функционираат сајтови како Skrill, Neteller, airtm? Дали се достапни во Македонија? Преку нив гледам оди исплатата на неколку сајтови што се базираат на реклами, мини задачи...
 
Какви вештини имаш, што знаеш да работиш?

Знаеш ли да пишуваш?
Како ти оди англискиот јазик?
Знаеш ли да црташ, дизајнираш, имаш ли око за фотографија?
Знаеш ли да истражуваш?
Те бива ли со рацете - знаеш ли нешто да изработиш со нив?

Остави фидбек, па ќе ти препорачаме кон што можеш да се насочиш.
Англиски ми оди (C1) , ми оди пишувањето имам пишуваноо статии , истражував и сл ..
Дизајнирање Не.
Ми го препорачаа Upwork ,што мислите за тоа?
Или предложете ми нешто друго..
 

DonExo

Apex
Како функционираат сајтови како Skrill, Neteller, airtm? Дали се достапни во Македонија? Преку нив гледам оди исплатата на неколку сајтови што се базираат на реклами, мини задачи...
Тешко, да не речам скоро и да не функционираат.
Порано даваа и двата сајта Мастер кард картички за во Македонија, која ти беше директно врзана со парите од твојот Скрил/Нетелер акаунт и можеше да ги трошеш без проблем, скоро без провизии.
Пред некоја година ги укинаа овие картички, и сега единствена опција ти е да ги трошиш парите онлајн, или ако имаш можност да ги повлечеш на банкарска сметка и да си платиш регуларно данок на нив.

Zdravo se zanimavam so blogger okolu 6-7 meseci .Blogot mi e na angliski i dostignav odredena popularnost . Dosega ne me interesirase zarabotka go pravev toa cisto za zabava.Sega dojde vreme da razgledam za moznostite koj gi imam .Me interesira koj mi se moznostite za zarabotka .Dali imam moznost da zarabotuvam bez paypal.Dali znae nekoj dobra (proverena ) alternativa na Paypal ovde vo makedonija a istata da ima sorabotka so Blogger.Sakam da namestam AD i donation botton zatoa sto imam + 2000 views na den(dali e toa dovolno ?) najcesto od Amerika.Sekoja informacija e dobredojdena blagodaram odnapred.
@NonoOo92 , ѕирни ми ги темите во потпис ако те интересира да заработуваш со/од Пејпал и слични сервиси.
 
Последно уредено:
Тешко, да не речам скоро и да не функционираат.
Порано даваа и двата сајта Мастер кард картички за во Македонија, која ти беше директно врзана со парите од твојот Скрил/Нетелер акаунт и можеше да ги трошеш без проблем, скоро без провизии.
Пред некоја година ги укинаа овие картички, и сега единствена опција ти е да ги трошиш парите онлајн, или ако имаш можност да ги повлечеш на банкарска сметка и да си платиш регуларно данок на нив.@NonoOo92 , ѕирни ми ги темите во потпис ако те интересира да заработуваш со/од Пејпал и слични сервиси.
Можеш преку дебитна картичка да ги повлечеш, ама ти поминуваат низ два прилично големи даноци, прво Скрил зима дебел данок 25%, па после банката зима на годишно ниво 10%. Уште не сум повлекол јас, дека не ми се итни, а и гледам убаво да се распрашам како со најмала загуба да си, ама крш се. Кои сајтови работат со плаќање преку Скрил? Не сум сретнал никаде.
 

Маркетинг

На врв