Законот за забрана за возење од 23 до 05 часот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
еве ти пак уште еднаш... прочитај го болдираното и ке сватиш (иако знаеш) кај заматка... ме мрзи више да пишувам... што се напрегам и јас незнам... возете си по прописи ке нема сообракајки...
Не заматкав, ти дадов друга варијабла врз која може да се оцени бројот на сообраќајни незгоди. Ако нејќеш да разбереш тоа е друго...
Него да не се напрегаме, дај извор каде што пишува дека 2x се намалиле сообраќајните незгоди, зашто уште тврдам дека вадиш од ракав бројки.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Одличен си е законот..а тие што се против,недај боже да им налета некој пијан тинејџер на враќање од град,па ќе ги прашам после...
Ако тинејџерот е пијан си има казна за возење под дејство на алкохол,а не да ми ограничува кога да возам.Ама уште денес од утре и мене закон не ме фаќа па ке се правам дека е добар законот:baeh:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
значи вака иам положено март 2010 и иам 2 години искуство ама неам 21 година и сеа некој ми кажаа дека сум бил воден по стариот закон и не ми требало 21 година можам да возам после 11 , што мене некако ми нема смисла стар нов закон , закон е закон .. некој да ме просветли ?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
значи вака иам положено март 2010 и иам 2 години искуство ама неам 21 година и сеа некој ми кажаа дека сум бил воден по стариот закон и не ми требало 21 година можам да возам после 11 , што мене некако ми нема смисла стар нов закон , закон е закон .. некој да ме просветли ?
Moжеш да возиш кога сакаш и како сакаш.

Член од
29 јули 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
имам 21 година, а возачка имам помалку од 2 години:) е сеа не ми е јасно дали со тоа имам право да возам после 23 часот??? ке може ли некој да ми објасни....

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
имам 21 година, а возачка имам помалку од 2 години:) е сеа не ми е јасно дали со тоа имам право да возам после 23 часот??? ке може ли некој да ми објасни....
Многумина се бунеа околу ова, демек имало нов закон и со 21 година можеш да возеш после 23 иако немаш 2 години искуство, лично отидов кај џандар и го прашав и рече не ги слушај другите потребно е искуство од 2 години за да возеш, а со 21 година нека возат и ќе следат санкции доколку се уловени.

Па твое е како ќе цепиш :)

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Е сеа ја зедов возачка пред 3 месеци ,а возам од 5то одделение и ќе ми каже некој дека немам искуство ? Имам поминато преку 7,000 км.Е стварно е глуп законот.А да го седнам другар ми кој има 4 години возачка а кутриот нема мерак и кола нема фатено тие 4 години и воопшто само авто школа кога возеше,И ТОЈ Е ПОИСКУСЕН ОД МЕНЕ???
Али за алкохолот се слагам ,ма да и не пијам ич алкохол .

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Овој закон важи ли за М категорија (велосипед со помошен мотор)?
Поминаа 2 години откако положив и сега имам право да возам после 23 часот или не ?

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Јас не се сложувам со овој закон и ми изгледа неоснован.

Јасно дека нов возач има помалку искуство од постар возач (иако ова е дискутабилно!).

Ама од друга страна, ако не знаеш да возиш, нема да знаеш ни дење, ни ноќе. Па барем ноќе има помалку коли и пешаци на патот, па потешко ќе направиш сообраќајка отколку во 15:00 саат кога е шпицата на битпазар (скопјаните знаат за што зборувам).

За конзумирање на алкохол не дискутирам, затоа што за тоа си е одговорен секој возач (било дали има 18 или 48 години).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Уште 2 недели од забранава :vozbud:

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од