hahahahhahaha dobar predlogај еден мој совет како јас го решавам тој проблем.....излагам од дома 22:30 се враќам во 5:10 и може да ти се фатат:bip::bip::bip::bip::bip::bip::bip:
Боби[Мкд];3737275 напиша:Жими к**** се овие закониве за забрането возење после 11 сатот и забрането возење кола посилна од 75 киловати ако си почетник. Посебно овој вториов закон, ја си возам две години и сеа купивме кола 145 коња и коа ќе положам шо треба да прам две години? Да играм видео игрици? И по две години коа ќе фатам волан пак ќе бидам почетник, шо има врска дали ќе возиш југо или ауди коа и двете можам да ги возам со големи брзини, е сега што јакиве коли се потешки за контролирање, барем за не толку искусни ко мене, со вежбање ќе се навикниш.
А овој законов за после 11, не би ми сметал толку колку овој погоре што го спомнав пошо ретко возам толку касно, затоа што си излагам пеш или друг ме зема со кола, да можам комотно да се начукам и да не барам место 100 години за паркинг.
Абе ако ме фатат да дувам и имам алкохол во мене нека ме казнат ама јас кога сум со кола алкохол во уста не ставам, затоа и ми е глупав законов.срање е законов... мислам беше до 1,3 или 1,4 кубици... е сеа ај ја иам југо мене сеедно ми е ... ама да имам на пр. 1,6 кола... шо ќе прам ќе е сликам? ма дај упм нека се гонат овие... вистина дека се претерува со глупирање то е точно... ама овде вкомши велешта има деца шо немаат ни возачка а возат бмв со 2,8 мотор со 150 а нив никој нишо не им вели... а то за од 11 до 5... то некако држи вода пошо ако ојш негде во 11 или ќе се начукаш или нешо друго... ама пак и то не требит пошо сите ко ќе положат сакаат со кола да излезат...
ти си еден од ретките... после 23 навечер не постои некој што не бапнал нај малце 3-4 пијачи до а има такви и на нозе што неможат да стојат... старосватот мој еднаш си го најдов како заспал на семафор со запалена кола:pos2: застанал на црвено и додека чекал колабирал од превише алкохол... е таков за да му се даде да вози ли е? плус таксиста е човековАбе ако ме фатат да дувам и имам алкохол во мене нека ме казнат ама јас кога сум со кола алкохол во уста не ставам, затоа и ми е глупав законов.
Мислам дека добар дел од почетниците не пијат зад волан, или грешка сум?ти си еден од ретките... после 23 навечер не постои некој што не бапнал нај малце 3-4 пијачи до а има такви и на нозе што неможат да стојат... старосватот мој еднаш си го најдов како заспал на семафор со запалена кола:pos2: застанал на црвено и додека чекал колабирал од превише алкохол... е таков за да му се даде да вози ли е? плус таксиста е човеков![]()
возачка зимаш на 18 а со алкохолот првите средби на 15-16 така да... сега што мислиш?Мислам дека добар дел од почетниците не пијат зад волан, или грешка сум?![]()
Па види двете работи се за над 18год. по закон. Многумина возат пред 18, а уште повеќе пијат пред 18. Лично мое мислење е дека почетниците имаат поголем страв па затоа не посегнуваат по алкохол кога возат. Си дадов конкретен пример со мене, незнам можеби и девојките повеке внимаваат на тоа, можеби посовесни шофери сме :kesa:возачка зимаш на 18 а со алкохолот првите средби на 15-16 така да... сега што мислиш?