Задоволни или незадоволни од Windows Vista?

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Pa so ke kazete za Vista. Eve jas ja koristam veke 4 meseci i sum prezadovolen.Najprvo so 512 RAM malku zaebavase, no sega so 1Gb e super i Aeroto e super.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Imav ama go izbrisav nemozes da igras kanter MOZDA zs iam fx 5200 ama neznam mene ne mi bese dobar

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
i jas imam FX 5200 toa ne e problem.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Незадоволен:

1) Нема некоја голема промена од XP-то, освен што ти го корне рамот ненормално. Мене со 1 гига рам ми работи некако споричко со неколку апликации отворени.

2) Единствено распоредот на функциите е малку поразличен во некои делови. Има додадено неколку игри, 3-д флипот е интересен и „живите” апликации на таскбарот. Ама нормално, тоа корне рам!

3) Фајрфокс не ми се инсталираше ко што треба. Фонтот е катастрофа и не можеш да читаш нешто повеќе од 10 минути. Пробав да го сменам во тој стариот (од XP), ама пак не е читок. Значи, за читање текст не ја бива (или уште не знаеме како да ја средиме).

Толку ја чепкав. Вистата е нашминкан XP. Беше најавуван како нов оперативен систем на Мајкрософт, ама испадна само уште еден „service pack”. Катастрофа. Еве, веќе недела дена ја имам, а само првите 2-3 дена ја користев.

Единствена позитивна работа е инсталацијата која ептен експресно завршува.

Член од
14 февруари 2007
Мислења
27
Поени од реакции
0
Vista има сериозни проблеми, ако го тргнеш настрана Aero, кое на почеток изглеа убаво...

Копирање на фајлови. МНОГУ споро.

Корисноста е нула кога е уклучено UAC. Скоро 95% од случаите се уклучува. На пример, менување на DPI бара UAC. И самото затемнување на екранот СЕРИОЗНО смета. Исклучување на UAC не е лек, бидејќи тоа е главен feature на Vista.

Стандардниот File Dialog и File Explorer-от се грди и неупотребливи.

Знае да дигне линија и да бара update и ако си offline.

Има и уште, ама ми е мака.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
јас сум задоволен некако навика ми стана,ама не е тоа што го очекував,али не е за фрлајње не знам зошто сите викаат вистата таква вистата онаква некако премногу критики добива од целиот свет.........
А иначе е далеку подобар од Xp мислам тука не ни треба да се споредува,а што е сервис пак на Xp e и тоа е кажано од мајкрософт дека вистата е пишан според кодот на сервер 2003

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Acid напиша:
...Единствена позитивна работа е инсталацијата која ептен експресно завршува.
Јас ја чекав буквално 3 саата инсталацијата:uvo:. Исто така имам гига рам.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Знаете што е најголемата грешка...
Што ова е конзолашки систем,односно праен за WMC :(

Безвезе значи!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ај вака. Сите што имате Виста напишете ја оценката за конфигурацијата што ви ја дава. Можете да ја видите во System Properties или нешто така беше (зборам на памет зошто сум на XP ама ај ќе се снајдете ваљда:)) и пишете што резултат ви дава за да видиме дали ви кочи со таа конфигурација према оценките.
Мене само графичката ми е 3.9 а другите сите се над 4.5 од можни 5 поени. Ај после ќе се префрлам на Виста и ќе ги пишам точните оценки.
Инаку од Вистата сум задоволен од дизајнот и брзината.:toe: За дизајнот пак е прашање на вкус ама многу апликации на Вистата и некои ствари што ги правам ми идат побрзо на Вистата.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Не се можни 5, незнам која е највисоката ама ако си го читал предпоследниот баг весник ќе си видел дека има и повисока оценка, кај нив беше најниска 5,2 а највисока 5,9. Ај од мене малку подоцна.

Едит: распонот на оценките иде од 1 до 5,9

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Заначи прво ќе пишувам пооделно отценки
Procesor 4.2 ( amd atlon 3200+)
Memory ram 4.7 ( 1g kingston 533mhz)
Graphics 3.1 (nvidia 6600-256r)
Gaming graphic 3.4
hard disk 5.2

Тоа е пооделно а вкипна отцена ми е 3.1

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Ништо посебно. Пред една недела ја избришав, пошто уште ги нема сите програми за виста. Ми се свиѓаше само дизајнот и тоа што брзо се инсталира. Back to windows xp со лиценца.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Моментално Windows Xp/2000 да користиш е најдобро. Па после иде Linux затоа што уште програмите се моментално најмногу направени за Windows Xp/2000. За Vista можам да го кажам истото што го кажа Ејсид, нашминкан Xp, предозиран, и неистестиран (има багови).

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Joey напиша:
Заначи прво ќе пишувам пооделно отценки
Procesor 4.2 ( amd atlon 3200+)
Memory ram 4.7 ( 1g kingston 533mhz)
Graphics 3.1 (nvidia 6600-256r)
Gaming graphic 3.4
hard disk 5.2

Тоа е пооделно а вкипна отцена ми е 3.1
Вкупната е еднаква на најмалата оценка.:helou:

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Нема смисол да се упгрејдва кон Виста сега, полн е со багови и ти треба доста добар хардвер за да работиш комфорно во него. UAC е ужасно досаден и излегува за најситни работи. Експлорерот е доста добар. Имам и Макинтош и можам да кажам дека е години пред вистата.

Kajgana Shop

На врв Bottom