Живот без Фејсбук

• Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување

Дали животот без Фејсбук ќе беше подобар?

• Вкупно гласачи
    197
Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Животот без фејсбук би бил далеку полош.(за нас повозрасните)Штета е за младинава што станаа зависни од лајкови.Колку повеќе лајкови толку им е поголем филмот.Нормално животот за младината би бил далеку подобар,ќе ја видеја добрата страна на дружењето и токму поради тоа гласав со да.А сега на моја возраст знам да се контролирам и секако не ми поминува цело време во денгубење на фејсбук туку само колку што сметам дека е потребно.И фејсбук има многу корисни работи,е сеа тој што не знае да ги користи нормално не му чини фејсбук.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
да супер ќе ни беше , наместо три саати ( ма какви три више ) на нет и социјални мрежи ќе седевме у град, на терен негде со топка, парк , Водно...

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
да супер ќе ни беше , наместо три саати ( ма какви три више ) на нет и социјални мрежи ќе седевме у град, на терен негде со топка, парк , Водно...
Не си во право,ево зошто.Замисли нема интернет,нема фејсбук,нема комјутери.Еден обичен ден,на факултет од сабајле,дома,теретара,дома,се досадвиш,телевизија,си легвиш.Е сеа делот што си дома,досадијата,или телевизијата ти е заменета со интернетот.Никаква филозофија.Заради комјутер не сум пропуштил да одам во теретана,да гледам фудбал или слично.Само моментот кога не знам што да правам сум на комјутер и е многу подобро него да се досадуваш.Е ова е за работни денови.А за летни денови значи пак тој што му се оди на плажа или сака да спортува пак спортува,а тој мрзелијата пак си седи дома.Е сеа порано тој само си седеше дома и јадеше а сеа јади пред комјутер.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Да не беше корисен, немаше да има волкава популарност. Не му е него популарноста и распростанетоста од што луѓето им е многу интересно да ставаат слики и лајкнуваат :cautious: Има мнооогу повеќе позитивни страни од негативни.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
Не си во право,ево зошто.Замисли нема интернет,нема фејсбук,нема комјутери.Еден обичен ден,на факултет од сабајле,дома,теретара,дома,се досадвиш,телевизија,си легвиш.Е сеа делот што си дома,досадијата,или телевизијата ти е заменета со интернетот.Никаква филозофија.Заради комјутер не сум пропуштил да одам во теретана,да гледам фудбал или слично.Само моментот кога не знам што да правам сум на комјутер и е многу подобро него да се досадуваш.Е ова е за работни денови.А за летни денови значи пак тој што му се оди на плажа или сака да спортува пак спортува,а тој мрзелијата пак си седи дома.Е сеа порано тој само си седеше дома и јадеше а сеа јади пред комјутер.
ја не викам дека и сега не го праам тоа, напротив. Али пак дома коа сум многу од работите шо ги праев порано сега веќе не.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Глупости, демек фејсбукот ви е крив што не искачате надвор и незнаете како да и пријдете на девојка и што муабет да и напраите.

Фејсбукот е корисна ствар за тие што знаат да го користат, у никој случај коа го напраиле не помислисле дека ќе служи за собирање лајкови на разголени тинејџерки.

They defeat the purpose of the social networks

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Прво го користев за мањачење, сега за допишување вака така муабети, договори ... не му давам големо значење оти тоа е еден виртуелен простор не реален.....иначе сеуште не е излезен мањакот во мене....

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
80% од времето дур сум на пц ми е уклучен фејсбукот, за разлика од скајпот кој ми е уклучен цело време. Тоа не значи дека цело време зборувам на скајп или го разгледувам хоум пејџот на фејсбукот. Не сум љубител на четот и го користам само кога треба да прашам некој нешто или да договорам искачање, т.е. разговор од неколку реда. Мене не ми се јасни тие што цело време дур се приклучени на фејсбук, гледаат слики или прават празни муабети на чет, ама ваљда ни тие нема да ме разберат мене зашто толку време поминувам на форумов. Муабетот ми е, не значи дека фејсбукот е нешто поразличен од било што друго поврзано со интернетов на кое трошиме време. Сеа колку рационално го искористуваме е друг муабет. Се дур иам корист од фејсбукот не планирам да го бришам. Ако го избришам нема да седам помалку на пц, ниту пак ќе бидам повеќе време надвор. За такво нешто треба да неам интернет/компјутер; ТВ; надвор да е постојано сончево...

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Луѓе навикнете се на живот со фејсбук, тој е дел од нашите животи. Значи секое време си носи свои последици. Не може во ова време да не користиш социјална мрежа, не може да се исклучи фејсбук, разберете дека тоа едноставно времето се менува. Било поминало живот без фејсбук. Како може сега да поставувате прашања како би живееле без струја ? Дај размислете малку ?
Каде ? Вие ќе се двоите од општеството дека не користите фејсбук дека вие неколкумина сте нормални а останатите што користат фејсбук се ненормални ? Па дај не зафркавајте. Каде ќе се информирате ? Што е подобро од фејсбук за информирање за рекламирање за закажување за договарање ? Ајде ако не вие земете преку писма договарајте се и допишувајте се. Разберете тоа време поминало и не може да се врати. Потребите не ни го дозволуваат тоа да останеме без фејсбук........

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
нема живот без фацебоок-the ugly truth :cautious:

P.Eskobar

Лева рака на Десницата!
Член од
2 септември 2011
Мислења
95
Поени од реакции
37
А зошто не би бил корисен кога секое кафуле, дискотека, ресторан, институција или било кој настан може да си направи бесплатна фан страна на која брзо и лесно можеш да дојдеш до информаци.
*Напомена- ова не важи за страниците од типот ЛАЈК за да учествуваш во наградна игра!!

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Живееме во ера кога скоро секој има фејсбук. Од 5 години до 95 години. Но дали фејсбукот ни го разубави животот или не?
Мене ми го разубави животов .... благодарение на фејс си најдов едно чудо роднини во Србија,Чешка и што ми е најбитно стапив во контакт со роднини од Канада со кој не можевме 10 години да стапиме во контакт

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Немам веќе 1 недела и раат сум,многу сум редовен на кајгана во последно време,билдам постови ми се познава по аватарчето :P

Член од
27 мај 2012
Мислења
186
Поени од реакции
112
Како што рекоа претходно се си има свои позитивни и негативни страни.
Единствено за што го користам фејсбукот е да пишам на некого и што играм игра.

Kajgana Shop

На врв Bottom