Живот без Фејсбук

• Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување

Дали животот без Фејсбук ќе беше подобар?

• Вкупно гласачи
    197

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Фејсбук максимално го (зло)употребувам.

И кога ми треба, и кога не ми треба, едноставно ми е занимација, алатка што неминовно ми треба ако сакам да се информирам најбрзо.

Патем, еден месец ми беше блокиран, раат си бев без него. Сфатив дека не е страшно, дека апсолутно не е неопходен и дека главата ми е поспокојна без него. Да, фали да си скролаш по мутавите статуси, песни, чат пат сеир на нечиј профил, но тогаш сконтав колку е банална целата таа мрежа кога се шири и менува некои реални релации.
Виртуелно корзо е буквално.
Мене ми е подобар како информатор и портал на кој можам да си ја споделувам поезијата.

L

Löwe

Гостин
шо сака да каже авторот на темава...дека фејсбук е начин на живот?или фејсбукот го расипува животот?го расипува да,ама на тие шо го сваќаат премногу сериозно и забегуваат по фејсбук
Ништо не сакам да кажам, само сакам да отворам тема за дискусија дали животот без Фејсбук ќе беше подобар или полош...
Јас лично мислам полош

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Работата не е дека Фејзбук е лош , напротив има многу позитивни страни ( контакт со луѓе , наоѓање загубени контакти , рекламирање , искажување јавно мислење , ширење покани за "настани", шмекање потенцијални партнери и ред други ) туку што луѓето го користат на погрешен начин и стануваат на некој начин "зависни" ...
Ама да не беше фб , ке беше хајфајв или мајспејс , проблемот е што не е за секој човек интернет :D

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Да речеме дека ќе се укине фејсбук и после што, сите ќе се преселат на Google+ така да нема живот без социјални мрежи, една социјална мрежа ќе се укине, потоа нова ќе се создаде така да на тие што не им е интересен фејсбук нека него користат и нека не се досадуваат со него ете јас не го користам, досадно е кога скролам и гледам некој си фејсбук статуси, слики, тие што си ги користат нека го користат паметно бидејки темата со ретардирани фејсбук статуси е полна!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Дали има или ќе нема Facebook исто ми се фаќа , и онака не го користам :) само понекогаш кога
нема што да се прави ако сакаш да искомуницираш се наоѓа.
А дефинитивно и да го немаше исто ќе беше немаше да ни фали ништо, сепак убавината на животот сепак не е седење пред компјутер и допишување со другарчињата/другарките.....или некој друг.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Луѓе зошто се замарате за непотребни работи-Фејсбук не чинел, уништувал животи, те терал да седиш пред компјутер....сето тоа се бесмислици.Небаре Фејсбук е живо суштество.
А за животот без Фејсбук:едноставно замисли си ја телефонската сметка без него.Simple as that.

S

Shellshock nam67

Гостин
2 месеца без него и супер ми е!!! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Ви препорачувам и вие да ги избришете,верувајте повеќе време за вас ќе имате(y)

trajno go izbrisa ili samo privremeno(posto posto i taja opcija ), posledno vreme i jas mislam taka nepotrebno se gubi vremeto na neproduktivni celi.
od koi nema nikakov dobit

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Многу очајнички звучи реченицава "Ах да не беше фејсбук" и што ако не беше ? Ќе седевте на нешто друго My Space или ред др. глупости, оваа реченица е за да се тешат демек фејсот им го прави ова кога они самите се криви за тоа.

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Мислам дека преувеличен е фејсбуков, како којзнае што да е, го прават појак и од самиот интернет

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Немам време за губење на фејсбук,1-2 месечно користам скајп за разговори и толку.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Темата требаше да гласи животот без интернет дали би бил подобар?:) ,а бидејки се работи за фб одговорот е , фб според мене е само средство за полесно манипулирање со интернетот .

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
а која е целата поенда на фејсбук може некој да ми објасни на темава?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
Работата е што нема поента. Фб постои за трошење на слободното време на најнепродуктивен начин. Многу подобро би било без фб, би имало поголема социјализација меѓу луѓето, повеќе дружење и правење муабет во живо а не преку некој си виртуелен свет преку кој не можеш да ги почувствуваш и забележиш емоциите на оние со кои зборуваш.

П

Пепси_

Гостин
Некој калашникот го измислил за одбрана или незнам која цел,а почнал да се користи како оружје за масовно убивање и војни. Значи некој го измислил - е сега треба само да знаеш за што е и како правилно да го користиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom