S
Sheldon Cooper
Гостин
Очекуваj контра-реплика од Гидеон во наредниве неколку моментиМојот живот без мене е бесмислен и животот без мене не е живот. Јас сум бог?
Очекуваj контра-реплика од Гидеон во наредниве неколку моментиМојот живот без мене е бесмислен и животот без мене не е живот. Јас сум бог?
Бог е љубов, но ја мрази човечката надуеност и гордост.Очекуваj контра-реплика од Гидеон во наредниве неколку моменти
Бог може за некого и да не постои, но е постојан и е присутен насекаде во целиот свет.Како ќе настанел животот без Бог?
...затоа реков дека живот без Бог е невозможен. Пошто е невозможен, нема зашто да се дебатира дали е бесмислен.
Парите се БОГ!!!На насловот на темава напишав дека, животот без Бог е без смислен, и живот без Бог не е живот, туку само мизерија. Секој нека го преиспита својот живот, и нека разгеда околу себе и низ целиот свет што се’ се случува, па нека го сподели секој своето мислење.
Ако некој у главата си мисли дека не постои, тоа сепак нема никакво влијание врз реалноста.Бог може за некого и да не постои, но е постојан и е присутен насекаде во целиот свет.
Животот без Бог не е бесмислен, туку невозможен.
Каква смисла, животна поента ти дава Бог? Како го осозна ова? Дали беше атеист и животот ти беше бесмислен? Дали и на христијаните и на муслиманите Бог им дава смисла во животот? Дали се совпадливи тие животни поенти?На насловот на темава напишав дека, животот без Бог е без смислен, и живот без Бог не е живот, туку само мизерија. Секој нека го преиспита својот живот, и нека разгеда околу себе и низ целиот свет што се’ се случува, па нека го сподели секој своето мислење.
"Ако некој у главата си мисли дека постои тоа сепак нема никакво влијание врз реалноста"Ако некој у главата си мисли дека не постои, тоа сепак нема никакво влијание врз реалноста.