Живеење во заедница..

Дали би живееле во заедница?

  • Да-ако е само едниот родител

    Гласови: 1 0,9%
  • Да,и со двајцата родители на партнерот

    Гласови: 9 8,4%
  • Да, со двајцата мои родители

    Гласови: 10 9,3%
  • Не,никако

    Гласови: 87 81,3%

  • Вкупно гласачи
    107
Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Zosto da ne bi ziveela so negovite roditeli, ako imam finansii bi se oddelila poubo za nas mladite a i za starite.
 

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
Hmmm..interesna tema:).. Vo zaednica..definitivno e opdelikatno, vozmozno ali ne bi posakuval. Samata opmisla deka treba da se izoliram za da ne dojde do nekoja kavga..ke me napravi nervozen stoso tek na vreme ke izleze na videlina. Nemame pravo nitu na zenata da i kazes vo kolku saat da stane..nitu pa na majka ti ili majka i da i kazes deka 22 ne e vreme za totalna tisina:)
Zivot oddelen od roditelite..dava pravo da se najde nekoja pat, naviki i sloboda koja na dvajcata bi ni se dopadnala. Patem za brak se potpisuvaat dvajca..ne cetvorica!

p.s. go sakam ohrid..ne mi go brisete possot:)
 

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Леб и сол да макаме,сами да живееме. Нема поарно од тоа.
 
Член од
16 февруари 2006
Мислења
191
Поени од реакции
0
Повекето од вас се противници на живот во заедница како што можам да приметам,и јас велев така на времето ама искочи нешто сосема друго.Партнерот мој се троица браќа кога татко им ги делел ги прашал кој што сака да земе(во прашање биле две куќи и еден стан) мојот партнер веднаш се изјаснил за станот бидејки не бил во брак и станов е скоро блиску до центар а другите браќа ги земале куќите(отприлика тука се со квадратурата) ама тој што го земал станот т.е. мојот партнер се обврзал да ги чува родителите.Татко му почина и сега е само мајка му,јас го знаев тој договор и воопшто не ми пречеше.Еве живееме во заедница и да речам па и не ми смета баш,си има своја соба и постара жена е и почесто си се повлекува во соба и барем досега ниту еднаш не се пожалила на гласна музика или зошто е ова вака или онака,домакинството си го тераме јас и мојот партнер,а сепак сеа неможеш да го исфрлиш родителот на улица.Така да не велете никогаш дека не би живееле во заедница,никогаш не знаете што ке ви донесе животот.Имаме финансии и услови да се одвоиме но зошто би седела под кирија кога веке имам сопствен стан.
 

JB

Член од
11 март 2006
Мислења
31
Поени од реакции
0
More najarno si e da si zivees sam,kakvi i da se ke ti skisne od niv.Pocituvanje za eden star covek edovolno poveke i ne mu treba.DALEKO OD OCI DALEKO OD SRCE:
 
Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
оделно дефинитивно зш секогаш старите ги прават проблемите. јас нема да дозволам да ми се мешаат моите во бракот а и на жената во семејството
 

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Абе каква заедница, дефинитивно одделно, ама сега ако се мора....
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Хаха
Не зависи секогаш од желбите. Ако бирам - сами, најнормално, али ако треба да живеам со родителите или во еднособен стан под кирија - дефинитивно првото.
Со време ќе се средат стварите, ќе се најдат услови за да си отидеш на свое али на почетокот не е ништо страшно ни да си во ист стан/куќа со постарите
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Najdobro e spored mene da si zivees sam so svojot partner.taka nikogas nema da ima kavgi megu snaata i svekrvata,pa oti snaata stanala pokasno,oti ne iscistila odma,oti tolku setala i sl. raboti.Koga ke si nadaleku podobro ke zivees.

bosab напиша:
Така да не велете никогаш дека не би живееле во заедница,никогаш не знаете што ке ви донесе животот.
So ova se soglasuvam potpolno,posto nikogas ne se znae sto mozi da ti donesi zivotot.Polesno e koga ke zboruvas od strana,bez iskustvo.
 

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Jas imam ziveeno vo zaednica i toa ne direkno ,tuku stan do stan ,ama stanovite bea spoeni za komunikacija preku edna golema terasa.I sto da vi kazam ,pak necini...sekogas znaat koga imame gosti,a koga nemame,ako vnuceto place,zosto tolku place?Ako denes nemame rucek,zosto nemame,znaat koga sme izleleni i koga ke se vratime i dali nesto se karame,....Mozebi zavisi i od lugeto no sepak e najdobro podaleku.Megutoa togas nemavme kade ,a ne mozevme pod kirija pri stan.Posle koga se stvori sansa,go prodadovme stanot,doplativme i zemavme pogolem vo centar.Sega sme podaleku, tie se vo Gorce i super e.Koga ke dojdat na gosti se e poinaku,pa duri i da posakas da ti dojdat:)
 

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
не би живеела во заедница несакам некој да ми се меша во моите работи и секогаш да угодувам на некого зашто јас сум помлада и сум дошла во нивната куќа
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не гласав...но, сепак сметам дека е најдобро да си живеат младенците сами, ако ги има и родителите на едниот, се отвара можност за конфликти. Но, сепак доколку финансиската ситуација не го дозволува тоа, тогаш зашто да не се живее под ист покрив со нив...Ама сепак мислам дека тоа би било само привремено додека не се најдат финансии.
 
Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Јас живеам сам но и животот во заедница има предности и назадување ако дозволуваат условите се разбира сам и никако другачие ама кога се мора се мора.
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Sigurno poveketo od vas mslat deka da zivees sam so partnerot e mnogu golema rabota.Tocno si ima svoj prednosti no ima i mnogu minusi.Jas kako za primer ke se zemam sebe si .Jas i mojot partner ziveeme sami.Pred da dojdeme da ziveeme sami ne pomisluvavme kolku e golema obvrska toa,ne pomisluvavme za trosocite sto sledat(voda,struja,tel....),se ni izgledase "rozovo".Eeee taka ke napraime ,taka ke namestime.....se sami bez nikoj da ti se mesa.No sto sledi podocna.Sega imame since(veke 2 godini-neka ni e zivo i zdravo) i rabotite se promenija.Trosocite se zgolemuvaat,edniot od nas mora da go gleda maliot(a toa sum jas) sto znaci deka i prihodite se namaluvaat.Koga sakame nekade da odime mora da razmisluvame kade ke go nosime,koga da go zememe pa dali ke saka da ostane samo,placelo vecerta za nas........i mnogu drugi precki za da bidete sami ,no bezgrizni.Sto znaci sekogas ne e tolku ubavo da se zivee sam ,ponekogas i od starite nemame zijan.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom