Естетска корекција на нос

Член од
24 септември 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo. Moze li na 17 godini da se napravi korekcija na nos, i kolku pari e?
ve molam da mi odgovorete na moeto prasajne :) vi blagodaram odnapred :D

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.210
Поени од реакции
1.252
Еден другар направи таква корекција кога бевме четврта година, значи на 18 години, што значи дека најверојатно е можно, а која е цената, не знам :D

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Пред да прашаш дали може, прашај кои се последиците. Дали ќе треба доживотно да правиш работи со твојот нос кој вообичаено не треба. Колку болка ќе има и колку откажувања додека трае процесот.
Дали после првата операција потребни ќе ти бидат уште 2-3 операции никој доктор нема да може тоа да ти го каже. Ова ти го кажувам од искуство со пријателки кои се имаат зезнато. Дури е можна и инфекција која и не е баш толку излечива. Еве 4-та година не може комплетно да ја излечи....

Распрашај се за овие работи, спреми 3000еур и напред!!!

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Не е препорачливо такво нешто кога се во фаза на раст, почекај уште 4-5 години ако не ти се брза. (y)

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
убави сме такви какви што сме ако некој не те сака за изгледот ќе се најде некој друг секој има сродна душа на овој свет
Што викаше еден професор у средно- На овој свет нема грди луѓе сите сме убави но има и поубавки :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
убави сме такви какви што сме ако некој не те сака за изгледот ќе се најде некој друг секој има сродна душа на овој свет

Онтопик:

Додека си малолетен, родителот / старател одговара за тебе, а не верувам дека некој родител би дозволил таков чекор.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Кога ќе ја направиш да ме контактираш, сигурно во приватна ординација ќе го правиш тоа и ќе имаш видео од истата процедура. Сакам видеото да го добијам :)

Среќно, ако не си задоволен со изгледот на носот тоа и да го направиш.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Мислам дека можеш.

Она што треба да го знаеш е дека со промената на носот се менува целиот израз на лицето. Може да ти се случи да ти направат перфектен нос кој ќе те обезличи. Тоа и се случи на една моја колешка - после операцијата, таа не беше таа. Носот убав, ама таа не своја, како да фали нешто.

Подобро е да поработиш на самодовербата и ќе видиш дека носот е најнебитната работа на светот. :)

П

Пепси_

Гостин
Друже само напред,ако имаш кеш прашај првен што каде е најдобро за тебе и оди. После иде факс макс таквиот свет е уште по суров а ако мислиш дека твојот нос е екстремно фалшив стори го тоа. Секако изгледот уште ќе ти се менува ебаго 18 години си.

п.с. ако си при голем кеш иди у странство по искусни се ваљда тоа може да ти биде некоја фејк гаранција.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Мој другар направи естетска корекција на ушите за 2000 денари.
Е сега прочитав погоре 500 - 600 евра, мислам дека тоа не е сумата на пари која што ќе ја платиш, татко ми има правено естетска корекција на носот, ама пази друже има цела фаца неколку недели да ти биде врзана и да бидеш модар од носот до челото, ова ти го кажувам од искуство. Ако си спремен на такво нешто, слободно, но болката е голема после тоа, ќе треба онака машки да се истрпи, а и пазењето после тоа, во тепачки или такви сериозни ситуации никако.

Е сега имаш и алтеративен начин....... Ultimate Fighting, доколку првиот начин не ти се допаѓа секогаш има некоја алтернатива.

Ајде што и да одлучиш со среќа :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Нормално дека ќе е модар носот, се крши коската.

Оди на ова ако си спремен после тоа да истрпиш мака, т.е. да се воздржуваш од некои работи одреден период.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.883
За поевтино кај некој од ( Лидија Дубровска на клиника за уво,нос и грло, Симља Туџарова на клиниката за пластична и реконструктивна хирургија, Јане Нетковски сега е кај др. Анчевски, а оперира во државна болница, Фродита Јакимовска државна болница) треба 250-350 евра но може да чекате и цела година. Со избор на ваш термин е 750 евра кај сите овие доктори а ќе ти земат упут и на него ќе ја пишува основната цена, а др му идат во џеб.
Во Ремедика и Систина каде се е приватно е 1000-1500 евра.
Знам и дека доколку некој не е задоволен од изгледот може да го тужи докторот. :icon_lol:
Порано беше 2000 ден со плав картон, а сега гледам дека цената им достигнала и до 800 евра. :facepalm:
http://www.plasticsurgery.com.mk/page1340427.aspx

Kajgana Shop

На врв Bottom