Енигматика

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Италјанките (бели) крстозборки се разликуваат од скандинавките по тоа што темните полиња треба самите да ги откриете во текот на решавањето.
На работ од крстозборот стои број кој означува колку вкупно такви темни полиња постојат во редицата/колоната.
Дома никој не ги решава овие, а мене ми се омилени.
Порано повеќе решавав, сега ретко ми текнува.
Ама ги гледам како забава и ништо повеќе. Можеби некои 10-15 минути релаксација без да ги гледам решенијата.

Добро, можеби паметен им е изборот на некои луѓе што во wc си решаваат додека ја топлат шољата:icon_lol:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ко помал решавав со дедо ми, најчесто скандинавки.
Последниве години немам в рака фатено некое Сканди списание. Едноставно не ме интересира.

И да...најмногу ги сакав Осумнасочниците

M

**MEMORY**

Гостин
Порано ми беа опсесија, сега ако ми падне во рака некој крстозбор - арно...... ако не - пак арно....

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Не ми се опсесија ама уживам во нив.Како малечка седнував до баба ми и ја гледав како решава со саати.Омилени ми се белите крстозбори.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
151
Закон работа на досадни предавања :pos: обавезно во ранец имам по некој...е сега ме курчат прашања од типот...народен пејач во Казахстан :pos: или не дај боже село во Централно Афричка Република :pos: ама тоа ти е неможам без тој спорт :vozbud:

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
па дефинитивно со нив убивам досаса.......а и точно е дека се гимнастика за мозокот.........порано сум -мамела- ѕиркајќи во решенијата ама така сепак не е интересно...........иначе награди не сум добивала т.е. не сум ни праќала решенија ни сл. едноставно ги решавам заради забав и добро ми доаѓаат посебно во школо кога неам што да праам...:vozbud:

*^Ѕверче^*

**InVaLid TiTle**
Член од
15 февруари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
10
решавам крстозбори кога ми е досадно добри се за да помине некое време :),а омилени ми се домино крстозборите и судоку

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.059
Дома ме заразија со крстозбори и сега не се одделувам од нив.Кога можам купувам Бла-Бла и си решавам..Најмногу ги сакам скандинавките и осумнасочниците.

Член од
3 октомври 2008
Мислења
234
Поени од реакции
9
Партал праам судоку, анаграми (англиски и тоа), оние со перо не му купил зелка на кире од 50 денара.. знаете кој се.. крстозбори, жени, некој шо ми се прче и пишување по форуми :)

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Vo posledno vreme slabo inace zarza se...edno vreme resavav samo sudoku ..a klasicnive nekako mi se dosadni istite prasna istite odgovri se povtrouvaat...

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
gi resavam za dve minuti krstozborite...ne deka imam nekoe znaenje ...tuku bidejki znam da citam naopacki kaj odgovorite....:):)

Член од
3 октомври 2008
Мислења
234
Поени од реакции
9
Vo posledno vreme slabo inace zarza se...edno vreme resavav samo sudoku ..a klasicnive nekako mi se dosadni istite prasna istite odgovri se povtrouvaat...
и на судоку се повторуват некогаш истите прашања <---- hahahaha :pos2::pos2: <---- look at this guy :)))) isn't he funny ? :))

Kajgana Shop

На врв Bottom