FalaИма одамна. На зефир.
Да, има уште од вторникот, објавени се пред канцеларијата на професорот.dali ima rezultati organizacisko odnesuvanje fala odnapred
Денес бев на факултет, ги сликав резултатите Инвестициски. Се надевам колку-толку ќе се прочитаат.Dali nekoj znae koga ke ima rezultati investicionen menadzment?
Da kolega stvarno e lesen materijalot , jas ke gledam na vtoriov da napravam extra poeni i da si imam fina ocena Zasto moras da go prepolagas , uci go vtoriot pa ke imas visoka ocena i seminarska neso naprai i dosta e Oti stvarno golema e cela kniga da ja ucis i mislam deka moze mnogu zbunki da ti se napravat u glavaнема резултати, утре мислам дека ќе има , па го знам материјалот и многу ми е лесен и на глупости направив грешки сега се освестив и знам дека знам повеќе :///
Каде се наоѓа ова за транзитивна веројатност во книгата?Со транзитивна веројатност, формулата k/nQx = Lx+k - Lx+k+n / Lx... Да умре во наредните три, нема да биде со транзитивна туку со обичното Q, a останатите вака се решаваат. Ако имаш фора една година да умре n=1 )
Во книгата го има кај веројатност за доживување на едно лице.Каде се наоѓа ова за транзитивна веројатност во книгата?
Не го загледав во онаа што е во книжарата, односно го имам тој материјал од претходни години... да не е нешто од предавања?
Не беше во стилот на математика во секој случај ) Уште да дознаеме колку бода носи теоријата...Инаку резултати до петок кажал професорот.Во книгата го има кај веројатност за доживување на едно лице.
k/nqx =кPx - k+nPx
Туку... задоволни од денес? Не ми се виде нешто тешко...
Podnesuvanjeto molbi e zavrsheno, se ceka krajot na ovaa nedela da se vidi vo koj vremenski interval ke bide sesijata ama najverojatno ke se poklopi so vtorata kolokviumska nedela.ima nekoj bilo kakva informacija dali ke ima dopolnitelna vonredna aprilska ispitna sesija za 4 godina?
ne me zezaj zavrseno? a koga pocnalo??? sega nema sansi da podneses molba??? ke se ubijamPodnesuvanjeto molbi e zavrsheno, se ceka krajot na ovaa nedela da se vidi vo koj vremenski interval ke bide sesijata ama najverojatno ke se poklopi so vtorata kolokviumska nedela.