Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ прашања што се паѓале ако има некој.
Фала

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Aj nekoj neka ja postira uplatnicata za potvrda za redoven student !
Жиро-сметка на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип 100000000063095
Сметка на корисник 1600160330-788-18
Приходна шифра 723019
Програма 44
Oбразец ПП-50

S

Stivie G

Гостин
Ај збор два за Шајноски и неговиот предмет(монетарна економија) :icon_lol:. Дали е точно дека ги дава 10 поени од редовност как шо вика, и како е со семинарските и со поените од активност. На мене уште од сега ми делува дека ќе го презапишам :нинџ:.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ај збор два за Шајноски и неговиот предмет(монетарна економија) :icon_lol:. Дали е точно дека ги дава 10 поени од редовност как шо вика, и како е со семинарските и со поените од активност. На мене уште од сега ми делува дека ќе го презапишам :нинџ:.
Три збора ..

S

Stivie G

Гостин
Пола генерација уште отсега се откажавме од предметот и сите викаме за догодина :LOL:.

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Хахаха, леле деца :LOL:. Шајноски ви изгледа лош, затоа што бара знаење, добро малку повеќе и гњава на предавањата, ама сепак е многу подобар од другите проф, мислите дека нешто повеќе сте научиле од Фотов, Мицески или Милан. Доволно е да слушате на предавањата на Шајноски и дома да прочитате барем еднаш, ќе го минете предметот без гајле. (y)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Хахаха, леле деца :LOL:. Шајноски ви изгледа лош, затоа што бара знаење, добро малку повеќе и гњава на предавањата, ама сепак е многу подобар од другите проф, мислите дека нешто повеќе сте научиле од Фотов, Мицески или Милан. Доволно е да слушате на предавањата на Шајноски и дома да прочитате барем еднаш, ќе го минете предметот без гајле. (y)
Yeah right :cautious: !.. Кажи им го тоа на 50-60те души што го презапишаа од лани, без право на завршен. Типот можеби има добри познавања и разбира некои работи, ама џабе е се' кога пола генерација лани ја турна без окото да му трепне. Ќе ти се мочам и у знаење и у се', негова работа е да го објасни материјалот за саат време, да каже што е битно-што не, на што посебно да се осврне внимание, да објасни подетално некоја комплексна материја и крај приче. А не цело предавање да тропа за нафтата на Блискиот Исток и опстанокот на американскиот долар само поради тоа што е врзан со неа, или па зошто Џонсон Контролс ја одбрал Мк, а не Полска за инвестирање. Who needs this bullshit ? Кој го интересира, нека чита колумни. Капитал-Матипал има илјадници економско-политички магазини од каде може да се црпа додатно знаење, кое не е врзано со факсот. Учениците се тука дојдени да ти го слушаат и разберат предметот, а не да водат дебата на Маркет 168 и решаваат економски кризи.

Горе гледам си го спомнал/а Милан. Понаместо професор, здравје. Лани ми држеше 2 предмети. Типот цела година се појави можеби само 5 пати на предавање, ама тие 5 пати му вредеа дупло за сите 20ина предавања на Шајноски. Ќе си дојдеше човекот, најбитното ни го потенцираше, тешкото ни го објаснуваше, ни кажуваше да не речам апла што е клучно и ќе се падне на колоквиум и сите насмеани се одевме. Одлични резултати му вадевме, а замисли случајно астрономското Трговско Право да го држи Шајноски (а не Милан) :eek: .. Еден студент нема да дипломира. Тука би го спомнал и Круме. Ѕвер е човекот, лани Историја 3-4 предавања одржа само, ама сите беа на место. Тоа и тоа е клучно велеше, го раздроби учебникот со презентациите т.е. излезе во пресрет на студентите за да положат и покажа разбирање, свесен дека книгата е никаква и од неа бубаа тие што бркаа 9ки-10ки. Тоа е за мене професор, а не гореспоменатиот.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631

Од Мицески може многу да се научи само кога некој би се обидел да го слуша, човекот има два доктората и доста е поткован со знаење

S

Stivie G

Гостин
Најсмешно вчера ми беше кога Шајноски кажа да не му се пишало мејл на што конкретно да обрнеме внимание на колоквиумите. Со што било пишано во книгата морало да се знае. Ми се допадна начинот на кој предава, ама како што сите потенцираат многу претерувал.

Од сите досега кои ми предавале асистентката Емилија ми е најзакон, не верувам дека некој друг толку се труди да објасни :love:. А Декан :D?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Од сите досега кои ми предавале асистентката Емилија ми е најзакон, не верувам дека некој друг толку се труди да објасни :love:. А Декан :D?
Емилија не ми беше нешто посебно, од прв семестар ми нема предмет држано. Јас како најзакон би ги издвоил Чабулева и Пачешковски ! (y)

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Секој студент за секој професор си има свое мислење, во зависност од тоа кој какво искуство имал со професорите.
Јас останувам на моето мислење, бидејќи сакам да научам нешто што ќе ми служи за во иднина + примери од праксата, џабе ви е ако бубате теорија и добиете една прелазна оценка во индекс, а уствари утре нема да имате никаква корист од тоа.

Несакам да коментирам на вашето мислење, едноставно затоа што тоа си е Ваше мислење и јас неможам да го сменам.
Позз :)

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Ај мајката уплатив за испит уште од понеделникот пари нема стигнато сеуште ...ама нервози е тоа е индекс , друг ваков да има , и чаре?? :mad:
--- надополнето: 26 септември 2012 во 23:15 ---
А и Виолета Маџова и Крсте Шајноски се најзакон на факултет , иако се најстроги (n)

Член од
13 септември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
2
Да ве прашам, Инвестиции, Банкарство, Финансиски менаџмент, ММБ, за колоквиуми треба ли да учеме од книгите или на некој може да поминеме и со презентациите?

Kajgana Shop

На врв Bottom