Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
колеги, да не знае некој од кога почнуваат предавањата ( за бруцошите )? распоред нигде нема :P

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ретардирани се овие. Никаква одговорност, транспарентност и пред се' почит во односот со студентите. Не легнувајте рано денес, ништо чудно и накај полноќ да го извадат распоредот со прво предавање од утре накај 8-9 часот .. :cautious:

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Ретардирани се овие. Никаква одговорност, транспарентност и пред се' почит во односот со студентите. Не легнувајте рано денес, ништо чудно и накај полноќ да го извадат распоредот со прво предавање од утре накај 8-9 часот .. :cautious:
па и ретардирани ли се ..прееска на една другарка речеле од утре почнувате, распоредо ви е на страната проверете не ме замарајте, а од распоред, ни Р нема ..

-.-

Член од
13 септември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
2
па и ретардирани ли се ..прееска на една другарка речеле од утре почнувате, распоредо ви е на страната проверете не ме замарајте, а од распоред, ни Р нема ..

-.-
има ставено распоред. И сега знае ли се почнуваме ли од утре или не?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
има ставено распоред. И сега знае ли се почнуваме ли од утре или не?
видов го распоредно ..
да ти кажам право, појма неам ..некои викат од утре сме, некои викат од понеделник ..
друго шо забележав, е дека има групи, а листа кој која група е - нема ..

-.-

шо студираш?

Член од
13 септември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
2
видов го распоредно ..
да ти кажам право, појма неам ..некои викат од утре сме, некои викат од понеделник ..
друго шо забележав, е дека има групи, а листа кој која група е - нема ..

-.-

шо студираш?
економски сум, фин. менаџмент. А тоа за групите ке ви кажат коа ке почнете со вежбите

S

Stivie G

Гостин
Ај ако некој имал претходно искуство нека пише:дали може да го променам изборниот предмет и да ми каже нешто повеќе за меѓународни сметководствени стандарди(МСС)....Тежок или лесен?
Ќе си питам и на студентски утре дали може да сменам, но ако имал некој искуство со ова нека пише.

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Ај ако некој имал претходно искуство нека пише:дали може да го променам изборниот предмет и да ми каже нешто повеќе за меѓународни сметководствени стандарди(МСС)....Тежок или лесен?
Ќе си питам и на студентски утре дали може да сменам, но ако имал некој искуство со ова нека пише.
Предметот може да се смени , но не ти препорачувам МСС бидејќи многу треба напамет да се учи и не е лесен. Стандарди се кој постојано се менуваат и закони и напамет треба да се знат кој , како , што....тешкоо , но сепак ти си знаеш ..Позз

S

Stivie G

Гостин
Предметот може да се смени , но не ти препорачувам МСС бидејќи многу треба напамет да се учи и не е лесен. Стандарди се кој постојано се менуваат и закони и напамет треба да се знат кој , како , што....тешкоо , но сепак ти си знаеш ..Позз
Уф, уф. Сега сум во тешка дилема. Утре ќе видам учебникот каков е па ќе одлучам. Сакам МСС бидејки на микро е Дарко асистент, а од овој поени од активност нема да добијам додека сум жив а и за семинарските дава слабо поени. Лани не претепа пола генерација со по 3-4 поени.

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Уф, уф. Сега сум во тешка дилема. Утре ќе видам учебникот каков е па ќе одлучам. Сакам МСС бидејки на микро е Дарко асистент, а од овој поени од активност нема да добијам додека сум жив а и за семинарските дава слабо поени. Лани не претепа пола генерација со по 3-4 поени.
Од мое искуство изборен предмет може да се смени само доколку не се положи и комисиски па се презапишува за во наредна година.Така стои и во правилникот.Задолжителен предмет кој нема да се положи комисиски се презапишува а изборен предмет се презапишува истиот или се избира нов.

Што се однесува до МСС јас иако вонреден студент немав проблем и го положив од прва.

Член од
20 септември 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ај кога сме веќе кај прашањата... Царинска дали некој ги знае последните шо се паѓале? Или од претходните сесии, не е битно. Фала

Член од
15 август 2012
Мислења
15
Поени од реакции
15
Ај кога сме веќе кај прашањата... Царинска дали некој ги знае последните шо се паѓале? Или од претходните сесии, не е битно. Фала

Септемвриска сесија:
1. Регионални економски интеграции
2.Царински надзор во слободна зона
3.Елементи на царинска вредност на увезена стока

Др. што се имаат паѓано:
1. ДДП
2.ЦИП
3.ЦИФ
4.Царински надзор во воздушниот сообраќај
5.Дејности на слободна зона
6.Карактеристики на цар. политика
7.Вообичаена постапка за царинење