Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.067
Поени од реакции
11.107
Главно купувам гримуари од пред 20ти век и одвреме навреме современа литература околу истите. Од Scarlet ја имам Grimorium Verum на Jake Stratton Kent а од Miskatonic ја имам Gateways Through Light and Shadow од Frater Ashen Chassan. 28 книги за сега, скромна библиотека во споредба со некои :oops:
Може слика да видам квалитет, ги фалат...?

Член од
15 февруари 2021
Мислења
76
Поени од реакции
394
Може слика да видам квалитет, ги фалат...?
Grimorium Verum е обичен мек повез но со квалитетна кремаста хартија, моја копија е постара верзија (има нова на нивна страна со тврди и меки корици). Оваа е ново издание на Gateways (не е limited edition) и е со тврд повез со gold stamping, обвиен во faux leather, текст и слики се печатени во две бои црно-црвена на бела хартија, книгата е квалитетно направена кога ја држиш во раце, тешка со 630 страници. Едино што и фали е не е smyth-sewn тоест не е шиена туку е perfect binding со тврди корици. Foolish Fish има направено review за неа.

Убав стил на пишување кој нема да ти дозволи да ти се здосади од читање земајќи ја во предвид големината. Целата е едно уникатно дело во омилената традиција.

6F12477C-2689-4118-AD26-90D3D9A41536.jpeg

6A64A400-A774-4E31-AB1E-ABA96979F7F8.jpeg

Член од
15 февруари 2021
Мислења
76
Поени од реакции
394
Инаку кој е заинтересиран за два дена ќе има интересен настан на Youtube, тоест заедничко гледање и коментирање во живо на филмот “A Dark Song”. Филмот е инспириран од ритуалот во книгата Book of Abramelin, и стана доста популарен. Сакан од едни и омразен од други, филм како филм е интересен за гледање ради забава, а не како документарец за ритуалот што го претставува. Коментатори ќе бидат доста почитувани имиња во заедницата: Dr. Justin Sledge, Aaron Leitch, Marco Visconti. Настанот почнува во 10 навечер во четврток на @TheEsotericaChannel на Youtube.

Член од
15 февруари 2021
Мислења
76
Поени од реакции
394
Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.067
Поени од реакции
11.107
Има целосен interview со авторот.

Синоќа ја симнав книгата и почнав да ја читам.
Затоа те прашувам... Ми стои како Гантер и неговите визии во Pylons кои се кон Египет наклонети, тука многу мракови нешто, некромантија...
Ќе видиме до крајот :coffee:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.067
Поени од реакции
11.107
Ете нешто непознато и интересно, а таман се поклопи со празнувањето на Кирил и Методиј и азбуката :coffee:
Multiocular треба да се внесе во кирилична поддршка за да полесно се користи :)

1685053343791.png

Kajgana Shop

На врв Bottom