Еднаш кога бев мал...

B

black angel

Гостин
mi teknuva u 1-vo nosev uzinka vo ranecot kifla i jogurt i koa dojde vreme nastavnickata da ni stavi pecatce na domasanata ja otvaram ranecot sto da vidam site knigi poleani so jogurt.Koga mi vikna ovaa me isprati doma ja cela uzalostena i kazuvam na majkami pa taa me tesi....
mal milion slucki mi se desavale....

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ние бевме најголеми копилиња во градинка...Кога ќе дојдеше време за спиење сите се тепавме кој да спие на едно креветче на кое имаше некој залепено мастика...Не знам што толку ни причинувало задоволство тоа креветче:toe:

V

Viktoranius

Гостин
Еднаш кога бев мал одев во градинка и едно дете ми ја зема ужинката.
И јас отидов кај учителката и го кажав и почнав да плачам, и таа ми купи хамбургер.:vozbud:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Еднаш ко бев ептем мал мама ми го премести креветчено и ја по навика си скокав на десна страна кај нив в кревет ама ме заеба и паднав на паркет и ја пукнав глава па ко бев мал паднав од на орешка и го распукав носов , после 2-3 месеци влегов wc со влечки ама бае водени плочкине се лизнав и на шолја си ја пукнав вилицава , па после неколку месеци се пуштав од вишни (село в планина) со точак и цел си ебав матер ... па бев малце поголем и со еден комшија се каравме чив е третоарон и си јадев скепар в кичма и имат уште лузни на мене за кој појма неам како се нашле на мене ама едно е сигурно .... Ко бев мал се изоправ

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
ај мајката ја сеа четврта година па уше бељи праам пред 2-3 недели бутна ја таблата у една училница. у понеделнико глеам таблата стое потпрена на ѕидо а на нејно место лепиле ѕидни весници
а полани едни школски обесија ми ја торбата на клинец у ходнико и ја цел голем одмор барај барај она на видно место, е па врати им бутна им торбите у шкафо на професоро па овие попиздени едвај си ги земаа
истата година еднио од тие двујацата ми скрил јакна и ја па барај барај ама коа си ја најде мава го типо од ѕид и му викав кај е јакната бе а другио го мава со дрво ама несреќа промаши го
ученици шо правиле конуси, цилиндри и такви хартиени ствари се сум уништил,разглобил и искршил

mc dc

I hate this bitch
Член од
20 август 2007
Мислења
508
Поени од реакции
0
Pred da idam vo gradinka se izmocav na brat mi vo uvoto.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Као мал знаев да се унесам у некоја замисла или игра и целосно да се апстрахирам од околината. На пример од периодот во градинка ќе се сеќавам кога бев у мисла да ископам базен во дворот. Поима неам од кај ми дое. Еднаш кога требаше да се сликаме ја фатив кривина од групата и си останав у двор да копам а они се сликаат. Не ме приметиле учителките и сите на сликата освен ја. Него зен момент беше коа дојдоа моите и учителкава задоволна им дава сликата и ја фали сите деца излегле убаво ова-она... И гледаат моиве мене ме нема на сликата, ја прашуваат тоа учителката каде sum , а оваа со цел памет им враќа еве го, еве го ... Друга интересна дешавка имаше откоа више ми помина идејата за копање базен, некако почна да преовладуваат оние женски игри маж и жена па невеста и младоженец. Поима неам мали деца а невеста и младоженец да сакаат да бидат??!?!?!?!?! Коа ми дое редот да бидам младоженец ја унесреќив невестата. Нејзе и направиле некоја дијадема со листови и цветови(некој гајтан и врзале на главата). Ја? Ја бегав ко улав низ двор.

После тоа дојде периодот на играње џамија. Е за тоа бев цар.Тоа беше и периодот коа маалскиот шизик ме праќаше со ружи кај неговата љубена и ако му се смири ме частеше ми даваше чаша кока кола. Потоа дојдоа целодневните играња баскет и фудбал у маало. Е тука више после неколку заебани шанси пред гол ти паѓа угледот и после тоа се позиционирав ко реметчија од клупа...

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Ma kako mala bev mnogu besna. Mani drugo i obozavav da se tepam so maski ama mase edno detence vo moe oddelenie ama epten sitnicko a ja bev visoka i krupna (da ne kazam debela) i neso mi prefrli deteto go kenav na race i go zakaciv na zakacalkata deteto od sto malo pretae so nozete edno 2 minuti i na kraj mu se smiluvav i go pustiv.

Ednas za inaet na baba mi goltnav prsten i koj kjotek sum go dobila togas!

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Мене не ми текнува ова ама ми кажаа и плус слика иам..
Првиот ден во градинка ме остајле пред врата да си влезам нели.. Како ме остајле така ме нашле.. Само што сум плачела и плус во рака сум ја држела визит картата на вујко ми.. Не сум се ни помрднала.. Само нешто учителката ме терала да влезам ова она.. Ја плачи пишти не мрдај.. Ама после се навикнав :D

Исто знам во градинка пошо бев многу немирно.. Секад ме тераа да спијам во едно креветче на страна.. А ја онакво нејќам да спијам.. И плус нејќам на страна.. И зашо сите спиеја ги мавав со коцки да станат.. Од еден крај на друг.. И тоа кога ќе излезеа воспитувачките нормално.. И така изедов и прв ќотек дома кога ме кажаа на татко ми :pos2:

Исто во прво одделение кога учевме некои знаци таму да пишуваме.. Сите по цел час пишуваат.. Ја минутка и готова сум.. И учителката почна да се нервира веќе и да ми дава по појше ама ја од инат и од желба прва да бидам.. Пак она таман се свртела ја готова.. И после почна да не ми дава ич :-<

Исто знам во 4то одделение секој час ја во магарешка.. И плачи пишти таму - Нејќу во магарешка и крај.. Абре џабе цела година таму ја преседов.. Ааааа И ВО ЌОШЕ :D

Исто памтам во забавиште само што ме запишаа.. Таму и една моја братучетка да ти била.. Ама незнаев дека ми е братучетка тогаш.. И ја начекав еднаш во веце и и ја акнав главата од чешма и многу ми викаа после.. И пошо се налутив.. Си отидов дента сама дома.. БОГ ЗНАЕ КАКО сум се снашла.. И само една недела идев таму.. После мораа да ме отпишат :pos2:

Иначе никој нејќеше да оди во дневен престој, целодневна што и да е тоа.. Ја плачев дома да ме запишат језда немаше потреба.. КОЈ ИДИОТ од мало сум била :pos2:

DespaiR

Narc0tic
Член од
5 октомври 2007
Мислења
205
Поени од реакции
1
Е ова вистина е! Во забавиште,учителката до мене го седна најубото момиче и јас од толку голема возбуда се помочав!!
Ова вистина е не лажам.ОМГ ОМГ !!

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Во градинка одев од 2 годинки, моите работат па немаше кој да ме чува. Си најдов едно другарче и многу се сакавме, што не и правевме на учителката заедно :nesvest:
Таа кутрата, ептен крупна женичка ама немажена.. И насекое купуваше некои апчиња за да ослабе. Заедно со тогашниот “дечко„ и ги земавме апчињата и ги истуравме во вц то. Еднаш имаше купено апчиња од 4000 ден, кога и ги истуривме дојде кај мене дома и мајками мораше да и ги плати:jaj:
Исто во градинка мораше да спиеме по 1 и пол саат, во една просторија бевме и машки и женски само со завеса бевме поделени. Кога ќе легнеа сите и воспитувачките си заминеа, си легнував во креветчето кај дечкоми, се гушкавме и така заспивавме :) Кога ќе не видеа така ги викаа неговите и моите на разговор :) Како да не одделеле :pos2: Мама знаеше колку се сакаме па им рече да ни спојат 2 креветчиња и да не остават да спиеме заедно :je:
Сега ептен многу се дружиме со „бившиот„ многу си го сакам :back:
Со него “одевме„ 2 години... Оооо љубоввв :pos2:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.124
Поени од реакции
1.718
еднаш коа бев мал украдов 3-4 киндер јајца од продавница со другар ми

S

SSS-Stolica

Гостин
едаш кога бец мал имасе собрани оси едно 20 беа и јас одам и ги згазнав кога ми се пуштија ми искасапија
п.с ме касна оса сега

R

reactive89

Гостин
Ми кажуваа кога бев малечко, и ако моите имале нешто работа, ме оставале на една фотеља и ми даваа играчки... си играв и не се помрднував од место, глас не ми се чуеше... Успат дое некоја пријателка на баба ми и само праша абе кај е детето... :pos: често се дешаваше да не се помрднам од место кога имаше играчки до мене... и си ќутев и си играв... хаха... имав(м) слика што ме сликале со едни мечиња што си играв на фотељата... :pos:

Иаше друга случка, бевме на гости кај баба и братучедите ми беа таму...
Седевме во салонот сите... братучед ми на едната фотеља седеше, а јас наземи потпрен на негови нозе и така и сум заспал... они зборуваа ли зборуваа... и после братучед ми примети оти имав заспано, ама нешто во потсвеста зборував со нив во меѓу време... и ми вика, сакаш ли наполитанка... и јас викам да, да сакам дај ми... ми даде, изедов. После ме праша за сок, и истото, се напив... и после ме праша убаво ли е? и ја му одговорив...после чув оти овие се прснаа од смеа, и вујко ми само кажа дај да го наполнам бокалот да го будиме... и отиде и го наполни и пљас врз мене водата... и кога се разбудив кога ми кажаа што се деси... се посрамив и прснав од смеа...:nesum:
Вистинит случај колку и да е невозможен... :nesum::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom