Едвард Сноуден обелодени дека САД масовно ги шпионираат сопствените граѓани

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.032
Поени од реакции
4.520
И двата случаи и овој и тој со Асанж се тешки местенки од страна на Рокфелер и Ротшилд двете најмоќни банкарски семејства.Тие ништо спектакуларно не открија во однос што сите ние го знаеме а се што открија под наводници е јавно достапно за широката маса.И двајцава се двојни шпиуни само што целта е таму кај што сакаат да ги уфрлат да не биде со сила наметнато туку некоја жртва држава сама да ги побара и од таму овој да влече податоци исто како оние чиповите што почнаа на американците да им ги вградуваат во рацете ради поднаводници безбедност од непостоечки терористи а уствари со нив ги пратат кој каде се движи и контрола на сите банкарски сметки.Сноуден вика овие сакаат да ме убијат па ве молам приберете ме а онаа наивна држава која ке го прибере допрва ке го јаде стапот затоа што истиов Сноуден ке биде јавен шпиун за ЦИА од истата држава ако не и текне навреме дека човеков само глуми дека се крие од ЦИА а уствари уште работи.Ако се знае дека на Асанж адвокат му бил семејниот адвокат на фамилијата Ротшилд мозаикот е склопен само 90% од широката маса тој податок не го знае.
http://vizionarski.wordpress.com/2013/07/09/случај-сноуден-limited-hangout-операција/
http://www.ivonazivkovic.net/VIKILIKS.html
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.311
Поени од реакции
57.756
Poglednete kako novinarite ja podbraa potparolkata na Stejt department.

Amerikanskata vlada negoduvai deka Snouden go posetile organizaci za covecki prava kako Human Rights Watch i mu ovozmozile da dobie "platforma za svojata propaganda". Isto taka, Stejt departmentot se buni deka Rusija ne go vrakja Snouden da bide suden vo SAD.

Celata Amerikanska vladina hipokrizija izlezena na belo videlo:


http://www.youtube.com/watch?v=GDFIVVmXE-g&feature=player_embedded
Ова е за +18. :)
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
Koliko SAD nadgleda internet u Hrvatskoj i zasto je Srbija crna rupa na americkoj karti spijuniranja interneta

Zemlje su na mapi NSA označene različitim bojama u zavisnosti od stepena, odnosno intenziteta nadzora nad njima, tj. njihovim građanima. Boje variraju od svijetlo zelene, što znači najmanji stepen nadzora, preko žute i narandžaste do crvene.

Američka agencija je Srbiju, jedinu na mapi svijeta, označila crnom bojom.

Istovremeno, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska označene su zelenom, što znači veći stupanj špijunaže od NSA, dok je Kosovo izdvojeno iz Srbije i obilježeno narančastom bojom, što pak znači da je mnogo češće i više nadzirano.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/koliko-sad-nadgleda-internet-u-hrvatskoj-i-zasto-je-srbija-crna-rupa-na-americkoj-karti-spijuniranja-interneta/682471.aspx
 
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Znachi shto stanuva sega...Snouden dobiva azil od Rusija vo traenje od edna godina, jas lichno veruvan deka se raboti za nekoj dogovor megju USA i Rusija zad zatvoreni vrati, moe lichno mislenje.

Sega problem stanuva EGOTO na prosechniot Amerikanec koj ne e naviknat na kontri od vakov vid.

Amerikanskata administracija treba da pokazhe muskuli i Rusija da bide "kazneta" kao edna od "axis of evil" vo najmala raka.

Kako i da e, stanuva interesno i ochekuvajte antiruskata propaganda na Severno Amerikanskiot kontinent da se shalta vo petta brzina.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
VIDEO: Edward Snowden, božićna poruka 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=jo-G1itnBcw


"Pozdrav i Sretan Božić. Čast mi je što imam priliku obratiti se Vama i Vašoj obitelji ove godine.

Nedavno smo saznali kako su naše vlade, koje rade zajedno, kreirale sistem globalnog masovnog nadzora - sistem koji nadzire sve što radite.

Britanski autor George Orwell nas je upozorio na ove opasnosti. On u svojoj knjizi opisuje načine prikupljanja informacija - putem mikrofona, video kamera, televizora koji gledaju nas - sve to je ništa prema onome što je dostupno danas. Imamo senzora u našim džepovima koji prate svaki naš pokret.

Razmislite što ovo znači za privatnost svake prosječne osobe. Dijete koje se danas rodi odrasti će bez uopće ikakve koncepcije privatnosti. Nikada neće znati što to znači imati privatni trenutak za sebe - da taj trenutak nije zapisan, analiziran. U tome jest problem, jer privatnost je bitna. Privatnost je ono što nam omogućava da shvatimo tko smo i tko želimo biti.

Razgovor koji vodimo danas će odrediti koliko povjerenja možemo imati u tehnologiju koja nas okružuje i u vladu koja ju regulira. Zajedno, možemo pronaći bolju ravnotežu. Prekinimo masovni nadzor i podsjetimo naše vlade da ako zaista žele znati kako se osjećamo, jednostavno pitati je uvijek jeftinije nego špijunirati.

Svi vi koji slušate ovu poruku, hvala vam i Sretan Vam Božić."

http://www.advance.hr/vijesti/bozicna-video-poruka-edwarda-snowdena-orwell-nas-je-upozorio-na-ovo-no-to-nije-nista-prema-onome-sto-imamo-danas-prate-svaki-nas-korak/
 

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Сноуден неможе да наштети толку колку што може Америка може да се почуствува загрозена.Најголемиот шпион на сите времиња не е Џемјс Бонд.. туку е русин по име Олег Пенковски кој ги украде плановите на Русија за нуклеарните ракети на Куба и им ги даде на Америка (преку МИ6) и со тоа им го напика до грло за више само филм да направат како носат нуклеарни ракети во близината на Америка..
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Сноуден неможе да наштети толку колку што може Америка може да се почуствува загрозена.
Оваа длабока мисла заслужува пошироко објаснување.:гик:


Најголемиот шпион на сите времиња не е Џемјс Бонд.. туку е русин по име Олег Пенковски кој ги украде плановите на Русија за нуклеарните ракети на Куба и им ги даде на Америка (преку МИ6) и со тоа им го напика до грло за више само филм да направат како носат нуклеарни ракети во близината на Америка..
Изгледа ти не си го догледал филмот, затоа што околу 80 нуклеарни ракети беа инсталирани на Куба, пропратени со сместување на над 20 илјади советски војници, околу 100 авиони и тешка против авионска артилерија.

Ама ете доста за кинематографските успеси и ти предлагам да не ја одвлекуваш темава во друга насока.
 

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Оваа длабока мисла заслужува пошироко објаснување.:гик:




Изгледа ти не си го догледал филмот, затоа што околу 80 нуклеарни ракети беа инсталирани на Куба, пропратени со сместување на над 20 илјади советски војници, околу 100 авиони и тешка против авионска артилерија.

Ама ете доста за кинематографските успеси и ти предлагам да не ја одвлекуваш темава во друга насока.
За мислата мислам дека нема потреба повеќе да се објаснува,затоа што е кристално јасна,со околу 30 разузнавачки и уште толку контра-разузнавачки служби Сноунден направи штета само 0000,1%.А тоа за Куба,Американците знаеја точно кој е таму,кој тип на ракети,донстрел,останато вооружување.Знаеја и кога доаѓаат другите софистицирани нуклеарни ракети од Советскиот сојуз со голем дострел,па тогаш беше светот најмногу на работ на војна кога Кенеди нареди на Американската морнарица ако Советските бродови ја поминат линијата на поморската блокада да пукаат на нив.. и овие другиве си го собраа опавчето.. само кажувам дека историјата има многу поголеми шпиуни.Нели ги фати ФБИ како глувци 11 руски шпиуни.. уште го има видеото на нивниот сајт..
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
За мислата мислам дека нема потреба повеќе да се објаснува,затоа што е кристално јасна,со околу 30 разузнавачки и уште толку контра-разузнавачки служби Сноунден направи штета само 0000,1%.
Не дека се сомневам во твоите статистички пресметки, сепак ме интересира како го пресмета коефициентот на штета.


А тоа за Куба,Американците знаеја точно кој е таму,кој тип на ракети,донстрел,останато вооружување.Знаеја и кога доаѓаат другите софистицирани нуклеарни ракети од Советскиот сојуз со голем дострел,па тогаш беше светот најмногу на работ на војна кога Кенеди нареди на Американската морнарица ако Советските бродови ја поминат линијата на поморската блокада да пукаат на нив.. и овие другиве си го собраа опавчето.. само кажувам дека историјата има многу поголеми шпиуни.Нели ги фати ФБИ како глувци 11 руски шпиуни.. уште го има видеото на нивниот сајт..
Знаеш, не треба да симулираш знаење доколку не читаш како треба и не го разбираш сето ова.

Ајде што потполно утна за нуклеарките, туку и понатаму тераш дискусија небаре ова што го утна е банална работа.

Олег Пенковски, кој американците го користат како трофеј е всушност уште еден прикриен пораз. Пенковски цело време работел за Москва, а тоа се потврдува во подоцнежните анализи според кои Пенковски освен што им предал неупотребливи информации за техничките карактеристики на советските ракети, останатите работи и онака веќе им биле познати на американско-британските служби.
Меѓутоа, она што е најважно, Олег никогаш не ги предал идентитетите на советски шпиуни во САД и Британија. :)

А најголемиот разузнавачки пораз за Западот беше Петорката од Кембриџ - група шпиуни од кои само дел беа идентификувани, а кои работеле за Москва.

Ако те интересираат овие шпиунски класици повели дознај повеќе:
http://www.bbc.co.uk/archive/cambridgespies/


http://www.youtube.com/watch?v=NMr4JQbtq8c

Во кубанската криза Америка доживеа тотална катастрофа, особено па ако станува збор за ЦИА, тогаш Куба им беше најголемиот неуспех кој беше крунисан во Заливот на Свињите.
 

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не дека се сомневам во твоите статистички пресметки, сепак ме интересира како го пресмета коефициентот на штета.




Знаеш, не треба да симулираш знаење доколку не читаш како треба и не го разбираш сето ова.

Ајде што потполно утна за нуклеарките, туку и понатаму тераш дискусија небаре ова што го утна е банална работа.

Олег Пенковски, кој американците го користат како трофеј е всушност уште еден прикриен пораз. Пенковски цело време работел за Москва, а тоа се потврдува во подоцнежните анализи според кои Пенковски освен што им предал неупотребливи информации за техничките карактеристики на советските ракети, останатите работи и онака веќе им биле познати на американско-британските служби.
Меѓутоа, она што е најважно, Олег никогаш не ги предал идентитетите на советски шпиуни во САД и Британија. :)

А најголемиот разузнавачки пораз за Западот беше Петорката од Кембриџ - група шпиуни од кои само дел беа идентификувани, а кои работеле за Москва.

Ако те интересираат овие шпиунски класици повели дознај повеќе:
http://www.bbc.co.uk/archive/cambridgespies/


http://www.youtube.com/watch?v=NMr4JQbtq8c

Во кубанската криза Америка доживеа тотална катастрофа, особено па ако станува збор за ЦИА, тогаш Куба им беше најголемиот неуспех кој беше крунисан во Заливот на Свињите.
Го пресметав така што не видов ниедна причина зошто и како би можел Сноуден да им наштети на Америка освен што направи бура од реакции во земјите во Европа кои се во алијанса со Америка и истата има еден куп бази таму.Не е точно дека носел на Америка неточни податоци за ракетите,тие податоци му ги има давано Генерал во Советската армија (го заборавив името) бидејќи бил многу добар со него и на доверба му ги покажал а овој дел ги украл дел доброволно ги поседувал.Точно Олег ''работел за Москва'' ама работел и за МИ6 и затоа бил двоен шпион,во Москва никогаш не однел ниеден доверлив документ во врска со Америка или Британија,ги мрзел Русите бидејќи го убиле татко му кој бил анти-комунист.Не ги предал советските шпиуни во Америка затоа што и немал такви документи или ингеренции,работел во ВОЕНА КОНТРА-РАЗУЗНАВАЧКА СЛУЖБА а не во РАЗУЗНАВАЧКА СЛУЖБА.Петорката од Кембриџ а... а оние 11 руски шпиуни што ги фати ФБИ како глувци на спиење пред 1,2 години ? ако 5 души се пораз што се тогаш 11... апокалипса би требало.. за Заливот на Свињите се сложувам,но ипак и таму Америка беше индиректно вмешана како што е во Сирија,Кубанската криза беше катастрофа единствено за СССР кој немаше муда да го направи тоа за што дојде на Куба,не замина Америка од Куба со подвиткана опашка туку СССР а подоцна и негово целосно распаѓање.Што има Русија на Куба освен што има амбасада ? Америка го има Гвантанамо на пример.. и плус Куба и ден денеска е под економско ембарго од Америка.
 

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Точно Олег ''работел за Москва'' ама работел и за МИ6 и затоа бил двоен шпион,во Москва никогаш не однел ниеден доверлив документ во врска со Америка или Британија,ги мрзел Русите бидејќи го убиле татко му кој бил анти-комунист.
Всушност грубо близу 70% од разузнавачите се двојни, а шпион е друго-"човек" без чест и образ.

за Заливот на Свињите се сложувам,но ипак и таму Америка беше индиректно вмешана како што е во Сирија
Најреално разликата од заливот на свињите до Сирија се сомневам дека си ја препознал.

Кубанската криза беше катастрофа единствено за СССР кој немаше муда да го направи тоа за што дојде на Куба,не замина Америка од Куба со подвиткана опашка туку СССР а подоцна и негово целосно распаѓање.Што има Русија на Куба освен што има амбасада ? Америка го има Гвантанамо на пример.. и плус Куба и ден денеска е под економско ембарго од Америка
Мислиш со подвиткана опашка?


R 12 и R 14 ракетите со моќ до мегатон мислиш дека не се доволни?

Покрај гвантанамо има и друго американско во Куба а тоа е овој мотор на легендарниот У-2 секако овде погоден од истиот стар систем кој го собори Ф117, пардон всушност не е С-125 туку 75ката т.е двина.



И патем потсети се дека и САД ги повлекоа Јупитер ракетите од Турција додека СССР направи исто од Куба освен има останата боева глава во куба секако не активна.

Поради ова повлекување што го направи кенеди како и правата на црнците најверојатно и беше убиен.

Ако нешто е за пофалба тогаш тоа е солидниот интел на САД и НАТО кои тогаш сеуште мака мачеа со корона програмата.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Повторно одите во офтопик. Последна опомена.
 

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
@Hiryu нема да ти објаснам за ова што пиша од две причини.Прво е огромно второ ќе ми го избришат постот и ќе добијам опомена,ми е гајле и за двете туку само џабе ќе се мачим да објаснувам.Во главно еве ти една интересна документарна програма па види.
https://www.youtube.com/watch?v=GP8FLpatJSw
П.С @Bratot јас вака да напишев како него за Куба ќе добиев уште 5 опомени нели ? каде е сега твојата админска праведност и чуство за фер.. спие нешто..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom