S
Stivie G
Гостин
и сега шипците се пресреќни и ни кажуваат дека нивната Рона завршила пред Калиопи бидејки поубаво пеела и имала поубава песна .
Кога ти не се читаш со муабетот "чим мене не ми се допаѓа - не ја бива", ич не планирам да се читам.читај се бе човече какви лајнурии пишуваш
13то.Кое место завршивме?
Се кладев дека ќе сме у први 10, ама некако тешко ми иде да најдам па ајде кажете.
Agree about the first part - Никој не може да си даде кредибилитет да збори за општ вкус.Не знам зошто си даваш толку кредибилитет со муабети "Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија".
Тебе поради една или друга причина не ти се допаѓа, не е ни важно зошто, но причината зошто едната песна е на 5то место а другата на 13то е веројатно затоашто првата е подобра од втората.
Албанија од Македонија мораше да добие 12 поени, има 500.000 Албанци во земјава, една четвртина од населението. Јас со 3 мобилни гласав по 20 пати. Мораше да земе 12. Логички, теоретски, математички. Тоа што србите ти се повеќе при срце, твој проблем, само треба да најдеш уште 500.000 други истомисленици и наредната година 12 поени од Македонија ќе добие Србија.
Пред да почнете да мрчите, и јас имам 2 пасоши (Македонски и Албански).
Не се согласувам. Последниве дваесетина години Евровизија е срање фестивал во кој учествуваат фрикови (се кладам во 100.000 евра дека ако го пратиме наредната година Боки13 ќе добиеме далеку повисоко место од годинашново 13то бидејќи Евровизија бара фрикови) и не се одбира најдобра песна туку кој има најмногу комшии.Така да, не, не се согласувам дека местата укажуваат целосно на тоа колку една песна е добра, туку колку успеала да привлече внимание..
Прво - седи ти на тоа уво дека сте пола милион у Македонија, се виде на пописот колку сте сигурни у таа бројка па мораше да се прекине пописотНе знам зошто си даваш толку кредибилитет со муабети "Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија".
Тебе поради една или друга причина не ти се допаѓа, не е ни важно зошто, но причината зошто едната песна е на 5то место а другата на 13то е веројатно затоашто првата е подобра од втората.
Албанија од Македонија мораше да добие 12 поени, има 500.000 Албанци во земјава, една четвртина од населението. Јас со 3 мобилни гласав по 20 пати. Мораше да земе 12. Логички, теоретски, математички. Тоа што србите ти се повеќе при срце, твој проблем, само треба да најдеш уште 500.000 други истомисленици и наредната година 12 поени од Македонија ќе добие Србија.
Пред да почнете да мрчите, и јас имам 2 пасоши (Македонски и Албански).
Тогаш Македонецот станува хардкор неразумен и бара решение за неговиот проблем кај Албанецот, па членот Албанец му кажува дека тоа не е поштено од негова страна.Интересно како албанските членови никнуваат баш тогаш кога македонецот е разочаран, тажен, обесправен со некој мудар коментар дека сме си заслужиле.