Е
експерт
Гостин
oikotimes.com/v2/indexphp?file=articles&id=7840
nemalo kako fyr macedonia tuku kako fyrom
nemalo kako fyr macedonia tuku kako fyrom
ERT also reveals, that the name of the country from now on in the contest will appear as FYROM and not as FYR Macedonia, as decided during the last Reference Group meeting.
Cekaj ,tie rekoa deka ke se borat da Makedonija bide prestavena pod svoeto ime ,a sega ne samo sto ne sme pod svoe ime, tuku ne se spomenuva ni Makedonija :nesvest:,seriozno, a zosto nie ucestvuvameеве го вистинскиот линк
http://www.oikotimes.com/v2/index.php?file=articles&id=7840
На состанокот било одлучено дека нема да биде напишано FYR Macedonia, туку само FYROM.
Па сега ќе се прават наудрени дека не знаат ништо и ништо нема да кажат во јавноста, и ќе појдат таму кај што треба да се одржи (не знам каде), и божем тогаш дознале, ќе објават на телевизија и ќе речат дека не можат ништо да сторат, што е до нив - направиле. И така ќе се претстават како FYROM. Не ми се верува Таневски да пропушти да се претстави и да се спротистави, да речи нема да пеам.Cekaj ,tie rekoa deka ke se borat da Makedonija bide prestavena pod svoeto ime ,a sega ne samo sto ne sme pod svoe ime, tuku ne se spomenuva ni Makedonija :nesvest:,seriozno, a zosto nie ucestvuvame
Trebase da bide napisano vo spotot My name is Macedonia ,pa neka ne diskvalifikuvaat ,i onaka nikoja korist od naseto ucestvo od tamu ,pa uste ne dupat
Нажалост и јас ја слушнав песната на Србија, али тој нивни избор го сфаќам малку поинаку од тебе. Како прво, неможеш да кажеш дека тоа е нивни стил на музика. Ок, турбофолкот ечи од секоја кафана кај нив, ама, кај нас не е така? Нема некоја голема разлика во застапеноста на таа "музика" кај нив и кај нас. На Србите не им е гајле шо ќе напраат на Евровизија и со тоа што испраќаат такви песни само го искажуваат тоа колку не ги боли к*у кој шо мисли за нив. За разлика од нас кои кажуваме дека не се замараме а уствари 90% од македонската естрада го сметаат врхунац на нивната кариера тоа што ќе се појават на Евросонг.^Шо е убаво у песнана на Србија. Колку е само сељачка, колку само го искажува нивниот стил на музика, колку е само забегана уф. Барем во споредба со ваа, нашата е сто пати подобра...
Се слагам. Песната не е ништо посебно, ама што очекувате од македонската поп сцена уствари?коа ке видиш џоле нема лоша песна , песната е исплукана повеке од фановите на влатче од типот ЗАШТО ДА ИДЕ ЏОЛЕ ЗАШТО НЕ ВЛАТЧЕ или зашто не Влатко лозановски туку Џоле...
Ај искрено која песна би ја пратиле од сите песни што беа понудени да се избираат ?
На Србија и тоа како и е битна евровизија. Затоа го ангажираа Бреговиќ. Српската песна годинава е шииииииииииит! Поголема катарстрофа од ланската. Лани тоа беше зафрканција, ок но ова годинава е катастрофа. Ова не е турбофолк, камо да беше. Ова е малтретирање на очи и уши. Инаку конкурент на геј иконата беше Емина Јаховиќ која има далеку подобра песна, но малиов се проби само затоа што србите ја мразат Емина затоа што е мажена за турчин (Мустафа Сандал).Нажалост и јас ја слушнав песната на Србија, али тој нивни избор го сфаќам малку поинаку од тебе. Како прво, неможеш да кажеш дека тоа е нивни стил на музика. Ок, турбофолкот ечи од секоја кафана кај нив, ама, кај нас не е така? Нема некоја голема разлика во застапеноста на таа "музика" кај нив и кај нас. На Србите не им е гајле шо ќе напраат на Евровизија и со тоа што испраќаат такви песни само го искажуваат тоа колку не ги боли к*у кој шо мисли за нив. За разлика од нас кои кажуваме дека не се замараме а уствари 90% од македонската естрада го сметаат врхунац на нивната кариера тоа што ќе се појават на Евросонг
и зашто е пофорсирам а и пола Србија се пали на такви гејови...На Србија и тоа како и е битна евровизија. Затоа го ангажираа Бреговиќ. Српската песна годинава е шииииииииииит! Поголема катарстрофа од ланската. Лани тоа беше зафрканција, ок но ова годинава е катастрофа. Ова не е турбофолк, камо да беше. Ова е малтретирање на очи и уши. Инаку конкурент на геј иконата беше Емина Јаховиќ која има далеку подобра песна, но малиов се проби само затоа што србите ја мразат Емина затоа што е мажена за турчин (Мустафа Сандал).
Просветли ме, со што ќе настапуваме годинава?и зашто е пофорсирам а и пола Србија се пали на такви гејови...
Рецимо ја не им ја пратам "естрадата" и прв пут слушам за таа Емина, ама тој пешљакот го имам фатено на тв [нажалост..], а и секоја недела го има у некој весник..
Како и да е, не ме занима фестивалов...
Ако е за тоа, зашто уопше учествуваме на било какви манифестации коа нас сите сегде не сметаат за аутсајдери?@Slash-, што фактор имаат тие двајца, кога пола Европа, и други евровизиски сајтови нашава песна ја сметат како аутсајдер.
"Јас ја имам силата": [геј] пеење - рапување нешто а_у_мадафака - повторно Џоле и неговото милозвучен глас - Пејчин со некоја Dragonforce солажа - пофторно Ѓоко.Просветли ме, со што ќе настапуваме годинава?
Пак овци на сцена? Или решиле да мењаат аутфит?
Мислев на Србите, пеер..."Јас ја имам силата": [геј] пеење - рапување нешто а_у_мадафака - повторно Џоле и неговото милозвучен глас - Пејчин со некоја Dragonforce солажа - пофторно Ѓоко.
ваљда нема и овци да лупнат на сцена. ваљда.